Nejste přihlášen/a.
Dobry den ,nejdou mi ovzušnit radiatory ,prosim o radu .vršky radiatoru sou tepli a to je tak všechno,už sem skoušel ovzdušnit aj spodnim šroubem radiatoru,pri vyp.čerpadlu.nejde proste na spatece tepla voda.už sem rozmišlal vypustit celu vodu s rad.a znovu je napusti nevim,prosim o radu,vpředem děkuji.jarouš.
Odvzdušnit musíte ty radiátory, které jsou v nejhořejším patře baráku. Bublina vzduchu vždycky vystoupá nahoru.
mám rozdelene na dve stupačky,prave ty radiatory v patře sou teply ale ta spodna čast radiátoru je studena,jenom ty vršky sou teply.
Neodpovedel si na nic z toho, co jsem napsal.
doplněno 12.12.12 11:14:Muze to byt i nevyvazeny system, ale vzduchem to neni. Zkus trosku spolupracovat a ne psat jenom ze je spodek studeny. Pokud budes trvat jenom na tehle odpovedi, tak asi bude lepsi si pozvat nekoho, kdo tomu rozumi primo domu. Podle toho, ze se snazis odvzdusnovat radiatory spodkem, asi by to bylo lepsi.
doplněno 12.12.12 11:16:Jeste upresnujici dotaz, co je mysleno tim "spodni cast radiatoru", spodek radiatoru jako takoveho a nebo radiatory v nizsim patre?
Na to se neda poradne odpovedet, jestli jsou pouzity termohlavice a je v mistnosti dostatecne teplo, pak je to v poradku, termohlavice uzavrela ventil a propousti jenom nepatrne mnozstvi pro udrzovani teploty, pokud termohlavice nejsou, pak je to nekde privrene a zase neproteka potrebne mnozstvi vody, aby se stacily radiatory prohrat v cele svoji plose, to same zpusobi i zaneseny filtr, pokud je u kotle a nebo taky muze byt spatne vypocitany kotel, pokud jedete teprve prvni zimu a proste nestiha pri techto mrazech, urcite jsem navyjmenoval vsechno, ale pro zacatek by to stacilo, ted uz je to na tobe, co nam k tomu jses schopny jeste upresnit.
doplněno 12.12.12 10:59:Vzduch to neni, ty by byly studene vrsky.
mam veškere radiatory otevřene,topim už 5 rok a nikdy sem neměl problemi s topením.filtr u kotle-mám krbove kamna s vyměnikem.nevim proste ta spatečni trubka ne a ne ohřat
Změnilo se něco (cokoliv) v otopné soustavě od doby co to topilo dobře?
Filtr jste čistil naposled kdy?
Radiátory máte otevřené...a TH máte, nebo ne?
V místnostech je teplota "akorát" nebo zima?
Čerpadlo funguje...a je nastaveno na stejný stupeň, nebo si s ním "někdo" omylem hrál a změnil otáčky?
nic se neměnilo,a filtr?ja nevim jakej filt,a kde se nacházi?,ano termo hlavice mame.ano teplo je, v obyvaku u krbaku v .čerpadlo je pusteni na 3stupni a nikdo se nehraje.
Pokud je v místnostech teplo, pak nastane situace popisovaná panem Pečenkou...
Tj.termohlavice se začně přivírat...a než zcela zavře, je radiátor teplejší jen v horní části...až pak zcela vychladne..to ale není špatné, jen logické.
Filtr se nachází zpravidla před čerpadlem..(pokud ho máte instalovaný)..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.