Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda má obec právo nařídit velikost nebo počet popelnic.Jsme tříčlená rodina,platím tudíž za 3 osoby,ale dle obce smím vlastnit jen jednu malou popelnici,je to v pořádku?
0x
Každá obec to může mít jinak. Pokud je to v souladu s pravidly a obecní vyhláškou, tak to zřejmě je v pořádku. O změnu pravidel se můžete pokusit prostřednictvím zastupitelů, kteří je schválili.
V naší obci není množství produkovaného odpadu omezeno, popelnic můžeme mít kolik si řekneme, ale naše čtyřčlenná rodina naplní za týden stěží jen tu jednu.
0x
Je to vpořádku, my jsme třeba 4 a máme malou popelnici, ale vždycky nějaké ty pytle odpadu navíc nám odvezou.
0x
Třeba u nás ve Zlíně je malá popelnice na 1-4 osoby, od 5 osob už je nárok na velkou. Vybrat si můžete plastovou nebo plechovou. Na dospělou osobu se platí 500Kč, na dítě 300Kč. Ale pořídíte-li si např.velkou popelnici, tak Vám ji stejně popeláři vysypou, oni neřeší, na co máte nárok.
Popeláři neřeší...
U nás řeší.
Majitelé rodinných domů zaplatí příslušný poplatek a dostanou nalepovací známku na popelnici. Popeláří vyváží jen popelnice s nálepkou.
Naplnit popelnici odpadky třemi lidmi za týden je opravdu překvapivé. Pokud máte ve městě sběrný dvůr a různě v ulicích rozmístěné kontejnery na papír, plast, sklo a biodpad, pak budete o další popelnici pravděpodobně těžko žádat. Ale určitě to bude za nějaký další poplatek.
Jen pro zajímavost, dospělá osoba u nás platí ročně 480 Kč, děti a senioři nad 75 let polovinu.
0x
To se musíš domluvit na obci. U nás dali první rok dvě popelnice do domu (pokud někdo nechtěl výslovně jednu) a od dalšího roku si každý vybere jak často vyváží s tím, že po zničení si už popelnici koupí sám. Někdo vyváží každý týden já jednou za 14 dní jednu popelnici. 3-4x do roka mám naplněnou i druhou, tak jen koupím známku na jednorázový odvoz nebo strčím popelářovi pade a on mi ji vysype.:D
doplněno 12.12.12 13:36:U nás je za popelnici při 14ti denním svozu asi 1300,- ročně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.