Nejste přihlášen/a.
dobrý den, je možné dát do myčky zlacený porcelán? / případně na jakou teplotu/, děkuji za tipy
Dobrý den. Zlacený porcelán je možné dát do myčky, ale jen jednou. Zlato už nebude. Myčka na nádobí zničila i obyčejné talíře se zlatou linkou kolem. Barevné malované podnosy, ( modré )zničí také. Vyzkoušené.
Pokud je to kvaltní porcelán (prvorepublikový), má zlacení kryté grazurou - v tom případě myčka škodi jen málo - zmatní (naleptá) glazuru a talíř (mísa atd.) už nikdy nebude dokonalý, ale zlacení neublíží. Pokud je zlacení na povrchu, myčka je zničí...
BTW - je takový problém umýt vlastníma rukama kousek nádobí?
doplněno 01.06.12 10:17:"drahá, hloupá" - LOL. . .
Blahopřeji vám k brilantnímu zhodnocení mé osobnosti - jen, pro příště, vás poprosím o použití mužského rodu adjektiv - su chlap. A možná i proto myju nádobí, jehož si cením, ´fosilní´ metodou - ručně.
drahá, hloupá, MOWLO-nejsem líná, myla jsem v dřezu 30let. Ale ten kousek nádobí je sklo a porcelán ze 3 velkých skleníků . Koupila jsem si myčku a chtěla jsem si ulehčit práci. Jinak děkuji za příspěvky, zachránily jste mi rodinnou památku.
Takze se nepouziva a je jen zapraseny. Co ho umyt na nejnizsi teplotu bez prasku, pripadne jen s lestidlem?
Sul se prece neucastni myciho procesu, je v mycce jen na regeneraci iontomenice. Ja jsem takhle myla nejaky ruzovy zdobeny porcelan a sklenicky, nic se jim nestalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.