Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlacený porcelán do myčky?

Od: saletka® odpovědí: 9 změna:

dobrý den, je možné dát do myčky zlacený porcelán? / případně na jakou teplotu/, děkuji za tipy

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Zlacený porcelán je možné dát do myčky, ale jen jednou. Zlato už nebude. Myčka na nádobí zničila i obyčejné talíře se zlatou linkou kolem. Barevné malované podnosy, ( modré )zničí také. Vyzkoušené.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ne.Chemie do myčky je tak agresivní že by vám zlato poleptalo.Ani ručně malované nedívejte.Nám se vzorek na talířich smyl.
doplněno 31.05.12 06:23: Nedávejte...

mowla*
hodnocení

0x

Pokud je to kvaltní porcelán (prvorepublikový), má zlacení kryté grazurou - v tom případě myčka škodi jen málo - zmatní (naleptá) glazuru a talíř (mísa atd.) už nikdy nebude dokonalý, ale zlacení neublíží. Pokud je zlacení na povrchu, myčka je zničí...

BTW - je takový problém umýt vlastníma rukama kousek nádobí?

doplněno 01.06.12 10:17:

"drahá, hloupá" - LOL. . .

Blahopřeji vám k brilantnímu zhodnocení mé osobnosti - jen, pro příště, vás poprosím o použití mužského rodu adjektiv - su chlap. A možná i proto myju nádobí, jehož si cením, ´fosilní´ metodou - ručně.

*smich*

hodnocení

drahá, hloupá, MOWLO-nejsem líná, myla jsem v dřezu 30let. Ale ten kousek nádobí je sklo a porcelán ze 3 velkých skleníků . Koupila jsem si myčku a chtěla jsem si ulehčit práci. Jinak děkuji za příspěvky, zachránily jste mi rodinnou památku.

pb®

Takze se nepouziva a je jen zapraseny. Co ho umyt na nejnizsi teplotu bez prasku, pripadne jen s lestidlem?

hodnocení

a co sůl ta neublíží?

pb®

Sul se prece neucastni myciho procesu, je v mycce jen na regeneraci iontomenice. Ja jsem takhle myla nejaky ruzovy zdobeny porcelan a sklenicky, nic se jim nestalo.

hodnocení

díky moc, zítra na to jdu!

hodnocení

0x

samozřejmě, že kvalitní zlacený porcelán, na kterém mi záleží bych do myčky nedala, ale manžel před časem dostal od kolegů z práce hrneček na čaj se jménem a taktéž má zlatý proužek ... ten do myčky dávám a je pořád jako nový ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]