Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozemkové úpravy - čeho se vyvarovat?

Od: michy04* odpovědí: 4 změna:

Zdravim, mám dotaz, u nás se chystají pozemkové úpravy v pátek je nějaká schůze, tak se chci zeptat na co si dát pozor. Nejedná se o nikterak hodnotné pole, ani nekterak velké (6arů) ale je pro mne na dobrém místě a hlavně jsem ho zdědil po předcích, kteří se naněm nadřeli, proto bych o něj nerad přišel. Tak se chci zeptat, jestli je možné se nějak bránit, kdyby mi ho chtěli vyměnit za nějaké jiné. Předem všem děkuji za odpovědi, kdyžtak mi prosím napište vaše zkušenosti s pozemkovými úpravami. =)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Zdravím michy04. Co si mám představit o nějaké schůzi a nějaké pozemkové úpravy, jak píšete. Nevidím důvod, proč by vám měl pole někdo měnit? Máte již pozemky v digitální podobě? Pravděpodobně půjde o znovu zaměření pozemků a převod do digitální podoby.

Budete na schůzi upozorněni, že musíte pracovníky pustit na vaše pozemky. ...bla bla bla... Po zpracování podkladů bude někdo z katastru sedět asi 14 dní na vašem Obecním úřadu a přijímat připomínky od občanů. Tam si zkontrolujete své políčko Není důvod z obav a z výměny pozemku.

michy04*
hodnocení

jedná se o komplexní pozemkové úpravy víc netušim, proto se ptam co mě čeká :-/

hodnocení

2x

Dobrý den, měnit se Vám pole za jiné na 99.9% nebude, to se děje opravdu jen ve výjímečných případech. V rámci pozemkových úprav dojde k digitalizaci mapového operátu a zpřesnění vlastnických vztahů. V rámci té digitalizace občas dojde k tomu, že se parcele změní číslo, ale fyzicky zůstává na stejném místě. Dále se může stát, že v rámcí novějšího a přesnějšího zaměření dojde ke změně výměry a může to být směrem nahoru i dolů. S tím bohužel nic neuděláte, dnes jsou zkrátka přesnější metody než měli předkové.

Co se týká zpřesnění vlastnictví - občas se stane, že pozemek je evidován na zemřelou osobu. V rámci pozemkové úpravy se dohledávají dědici, aby evidence vlastnictví byla co nejaktuálnější.

A ještě doplním (případně opravím) kolegyni co odpovídala přede mnou. Pozemkové úpravy poslední dobou zpravidla neprovádí katastrální úřad (ten její výsledky pouze převezme), nýbrž pozemkový fond a to buď sám, případně má na digitalizaci map najatou nějakou firmu, která provádí geodetické práce.

michy04*
hodnocení

uffff, tak to jse, si oddychl, vůbec jsem netušil o co se jedná, mockrát Vám děkuji za odpověď, je naprosto perfektní...DÍKY :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]