Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové, propátrala jsem kde co a moudrá z toho nejsem, prosím o radu. Trvalé bydliště Brno-poplatky platíme a vlastníme chalupu v jiném městě kde žil manželův otec-ten poplatky platil, nyní otec zemřel a já pátrám zda je musím platit (TV i rádio tam je) ale jezdíme tam jen na víkendy. Pokud někdo ví jak to je moc děkuji za radu. L
Za rádio i TV platíte jedny koncesionářské poplatky bez ohledu na počet přijímačů, které vlastníte a počet adres, na nichž se přijímače nacházejí (jsou-li to adresy - nemovitosti, vaše).
doplněno 30.05.12 18:28:Jo - doplním - výše napsané platí, jste-li soukromá osoba (občan). Pro podnikatelské subjekty (objekty pro podnikání a přijímače v nich) platí jiná varianta - platí za každý jednotlivý přijímač.
mowla, moc děkuji.
Míšo, SIPO odhlásit nemůžu, elektřinu + plyn platit musím (vše musím mít nové smlouvy to už vím) ale snažím se platby minimalizovat a tak mě napadly kocesionářské poplatky.
Díky oběma. Nevíte kde se koncesionářské poplatky ruší a co vše k tom třeba (úmrtní list a podobně)?
doplněno 30.05.12 18:35:Bruno, já na vás myslela ale bylo mi hloupé směřovat dotaz přímo vám vnitřní poštou. Děkuji.
Vážená kolegyně, odpověď lze najít v zákoně o televizních a rozhlasových poplatcích, kde se v § 5 píše: Poplatník, který je fyzickou osobou, platí rozhlasový poplatek z jednoho rozhlasového přijímače a televizní poplatek z jednoho televizního přijímače, a to i v případě, že jich vlastní, drží nebo z jiného právního důvodu užívá více včetně rozhlasového nebo televizního přijímače, který je příslušenstvím jím provozovaného dopravního prostředku.
Máte více TV a R přijímačů? Uvádíte, že ano. Platíte alespoň za jeden TV a R přijímač? Platíte. Pak jste tedy splnili svou zákonnou povinnost. Můžete mít TV nebo R přijímač na chatě, na chalupě, v garáži a v autě a stále platí pouze jednou. Trvalé bydliště zde nehraje žádnou roli.
doplněno 30.05.12 18:35:Poplatek za užívání TV jsem odhlašoval na poště, kde k tomu účelu mají jednoduchý formulář.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.