Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fungují solární ohřevy?

Od: alisi odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, máte někdo zkušenost se solárnímy ohřevy na klasický kruhový nadzemní bazén 3,5 m? Prodává se " pyramida, nebo roleta ", jakou mají účinnost a stačí na tento bazén jeden? Když svítí sluníčko, voda v bazénu je většinou tak akorát, takže má to vůbec smysl, protože když je pod mrakem, tak ani ohřev nepomůže ... Nebo se mýlím? Poraďte, děkuji *slunce**frajer*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

I když je slunce pod mrakem,tak pronikají tepelné(IČ) paprsky.Trochu se ty solární trubice ohřívají i tím.

JABRAKA

buss
hodnocení

0x

Účinnost by měl vědět výrobce, prodejce. Pak je nutno se zamyslet jaký objem má bazén a kolik vody na kolik ohřáté za jisté teploty proteče solárem, aby to vůůbec něco ohřálo. Dá se tomu pomoci i čočkama... Bazén zakrývat.

alisi
hodnocení

Je tu někdo, kdo to tak má nainstalované doma a má VLASTNÍ zkušenost? Info na inťasu, recenze prodejce atd. mám projetý. Díky ;)

gita65

Syn má tento bazen částečně zapuštěný. Když bazen před 4 lety kupoval tak také koupil solární panel. Ale použil ho jen jednou voda se tím ohřeje tak o 2-3 stupně. A čím více teplejší voda tak se zase více kazí a musíte více používat chcemii. Voda bez solárního ohřevu nyní má 20stupnů a děti se již koupají. Když je v létě třeba 30 stupnů tak vodá má 28 stupnů. Říká že když je venku vedro tak se chce ochladit a nepotřebuje mít vodu jak kafe. Koupou se dle počasí i v září. Záleží jak chcete mít teplou vodu na osvěžení. Jen lituje že zbytečně vyhodil peníze za solárko. Vnoučata se již koupou ted když je venku teplo a nevadí jim to že voda nemá 30stupnů. Jen mají takovou modrou bublinkovou folii kterou pokládají na vodu a ta také prohřívá vodu pod tou folií. Pustí filtraci a promíchá to.

repkin*

nejde to, ale dal bych vam bod *dril**palec*

alisi
31.05.12 06:11
hodnocení

Děkuji *pusa*

buss

Jo joo, 4.5. už byly u nás děcka v řece...

alisi
hodnocení

No kde jsóóu? *klik* Dle leteckých snímků je dokázané, že kruháč 3.5 metru je nejrozšířenější ráchadlo na česko-moravských dvorečkách. :D Už nikdo, kdo by připsal svou zkušenost? Díky, hezký den ...

alisi
hodnocení

Opravdu už nikdo vlastní zkušenost? Jde mi o to, ikdyž je pod mrakem, je takové počasí i pár dní, tak jestli solárko opravdu znatelně i tak vodu vyhřeje a přesto, že by se do koupání moc nechtělo, nebo při chladnějším větru, bude voda příjemná. Říkám si, jestli stejnou službu neudělá solární černá bublinková plachta. Hezký den

Mám u bazénu solární ohřev už asi 5 let. Pokud je slunce za mrakem, nepočítejte s tím že to něco ohřeje. Je opravdu potřeba, aby na to pražilo sluníčko, to pak teče pěkně teplá :) Bublinkovou fólii jsem měl taky, ale ta se po pár letech dotrhala a už jsem ji vyhodil. Přijde mi ale celkově lepší než jen solár. Hlavně na solár mám na noc přepínání, aby mi přes něj voda nešla (filtruju asi 4 hodiny s přesávkami přes den a 3 hodiny v noci, bazén 20m3). Akorát by se přes noc díky nízké okolní teplotě zase ochladila.

Na bublinkové fólii je super, že drží přes noc teplo a voda se tolik nechladí. Takže zatím JEN se solárem v těchto dnech je to 18°C ráno a 20°C večer. To se každou noc opakuje, protože nemám bazén čím zakrýt a voda se přes noc dost ochladí.

Já tedy můžu solární ohřev doporučit, ale jen ve spojení s bublinkovou fólií, protože co ohřeju přes den mi bez ní za noc zase ochladí :)

malé pyramidě nevěřím, jde přece především o plochu, aby se mělo sluníčko kam opřít. Zvolil jsem plochu cca 5m2 od Mountfiledu (přes inzerát za babku) a když je opravdu hezky udělá i 6°C za jeden den... přes noc to zase spadne dolů, takže kafé se povede málokdy. Ale tu pyramidu beru za vyhozené peníze. Co asi ohřeje 0,5m2 možná 0,75m2 kdyby se to vzal celkový povrch?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ohřev vody v bazénu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]