Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace Beternitové střechy od fa.Cembrit

Od: stenky odpovědí: 15 změna:

Dobrý den.

Jak postupovat u reklamace Beternitové střechy od fa.Cembrit- Beroun?

Normálně myslící člověk u pořizování nové střechy,věřící (po své zkušenosti) klamavé reklamě,uvěří ,že mu střecha vydrží alespoň 30let.Omyl dámy a pánové.

Po 12 letech provozu střechy se Firma Cembrit od reklamace distancovala s tím,že na střechu je pouze 10 letá záruka.Krytinové tašky jsou rozpraskané vždy v místě kotvení-střecha po silnějším náporu větru odpadává a o probarvení do černého odstínu ani nemluvě.Střešní krytina za 250000,-Kčpořízená v roce 2000 po 12 letech provozu je na odpis!Jak dále postupovat?Děkuji.Staněk

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

Stenky - vítej do klubu. Mám ten samý problém a nikdo se se mnou nebaví. Prostě ekologický beternit je blbost, kterou vymyslel blb, který jaktěživ neviděl střechu. Původní eternitové šablony vydržely na střeše 52 let. Příšerně ekologický beternit bez azbestu 10-12 let a to je maximum. Minulý týden jsem to konzultoval i s pokrývačem, protože mi bylo řečeno, že se má beternyt dávat na latě. Je to taky kravina. Jednak latě nezabrání prohýbání a praskání a navíc se na to pak nedá ani sáhnout, aby se to nerozmlátilo. Prostě materiál na nic. Ještě vydržím do příštího roku a půjdu asi do plechu, protože kan.šindeli nevěřím. To si tam můžu zrovna natahat pískovanou IPU, ta mi na garáži vydržela mnohem dýl než beternit a sousedovi kan.šindel. Podávej zprávy, jak jsi kde dopadl, ale obávám se, že tě čeká to, co mě. Sklapnout uši, dát novou střechu a varovat co nejvíce lidí ústně, telefonicky, přes internet - prostě jakýmkoli způsobem dát vědět, že BETERNIT NENÍ URČEN NA STŘECHU, ALE DO POPELNICE.

doplněno 30.05.12 12:11:

Omlouvám se za slušné výrazy, původně jsem měl napsané mnohem vulgárnější, ale nerad bych aby zrovna tento příspěvek byl vymazán - lidi by se nedozvěděli o kvalitě Beternitu a mohli by si ho chudáci koupit jako já.

stenky
hodnocení

Zdravím.

Jak teda můžou propagovat 30 letou záruku?

jabraka*
hodnocení

2x

Já mám Cembrit u nosu.Pokud se použijí místo asbestu zvlákněné minerály,jako čedič,technologie výroby je téměř stejná.Ale i na linkách lidé vidí,že se to chová trochu jinak.Ale tomu by mělo být podřízeno i uchycení šablon na střeše.I tady výrobce asi šetří víc,než by měl.Pokud tu nefunguje už reklamační protokol,je potřeba jít k soudu.

JABRAKA

kejki

To by tu muselo fungovat anglosaské právo. Tam uznal soud, že lidé mají právo čekat, že pračka vydrží déle než je záruka a že pokud se hromadně hroutí přesně po záruce, mají lidé právo na náhradu.

V našem státě je to nereálné.

stenky
hodnocení

DĚKUJI ZA VAŠE PŘÍSPĚVKY.

DOUFÁM, ŽE NAŠE ZKUŠENOSTI S TOUTO NEKVALITNÍ KRYTINOU, BUDOU DOSTATEČNÝM VAROVANÍM PRO ZÁKAZNÍKY, UVAŽUJÍCÍ O KOUPI CEMBRISOVÝCH KRYTIN!

POKUD NĚKDO ZNÁTE, DALŠÍ MOŽNÉ DISKUZE NA NĚJAKÝCH STRÁNKÁCH K TOMUTO TÉMATU,DEJTE PROSÍM VĚDĚT.

BUDU SE SNAŽIT VAROVAT NOVÉ ZÁKAZNÍKY ALESPOŇ TOUTO FORMOU.

stenky

PÁR FOTEK.

STŘECHU PROVÁDĚLA FA.TATAY KRMELÍN.

NO NEKUPTE TO.

Reklamace Beternitové střechy od fa.Cembrit
stenky

JEŠTĚ FOTEČKA

Reklamace Beternitové střechy od fa.Cembrit #2
stenky

JEŠTĚ JEDNA KRÁSNÁ FOTEČKA OPLECHOVÁNÍ Z MATERIÁLU LINDAB.OKAPY MÁME TAKY Z LINDABU.U KAŽDÉHO ŘEZANÉHO SPOJE OKAPU JE 2CM ODLEZLÁ POVRCHOVÁ BARVA.NIKDO Z MONTUJÍCÍCH NEMĚL ASI PŘED 12 LETY DOSTATEČNÉ PROŠKOLENÍ,ŽE SE TENTO MATERIÁL NEŘEŽE BRUSKOU ,ALE STŘÍHÁ SE A PAK SE SPOJ MUSÍ PŘED USAZENÍM DO SPOJUJÍCÍ OBJÍMKY NATŘÍT SPEC.BARVOU.A VÍTE KOLIK STOJÍ LINDAB?!.

Reklamace Beternitové střechy od fa.Cembrit #3

ghv
hodnocení

0x

Je po záruce - tím jsou z toho venku. Ale zkusil bych se dohodnout takhle (jednejte s někým kdo o tom může přímo rozhodovat). "Pánové, vyrobili jste zmetek, to vidíte sami. Buď se k tomu postavíte čelem a uznáte reklamaci i po záruční době, nebo nekvalitu vaší krytiny budu medializovat, budu objíždět stavebniny a ukazovat jim jak vypadá vaše krytina po pár letech atd. a pak nejspíš přijdete o zákazníky. Tak si rozmyslete co je pro vás výhodnější".

ladaadal*
hodnocení

0x

Jednoduše. Bramak taky propaguje (nebo aspoň propagoval) 50ti letou, ale firma dala pouze 3 roky.Tenkrát do toho strejc kvůli tomu nešel. Ale to sehnal ještě původní Eternit s azbestem, takže mu tovydrží stejně dlouho. Prostě triky kvůli prodeji. Když to začali před 15 lety vyrábět - jak mohli vědět, že to vydrží 30 let? Prostě vymysleli ekologickou kravinu, která nefunguje jako skoro každá ekologická krávovina a potřebovali to prodat.

raadek*
Chlapi, v našem podnebním pásmu jedině plech. TiZn, Al, Cu.

pavellakomy
hodnocení

0x

Reklamace po 12 letech je neřešitelná.

V CZ je obrovský rozdíl teplot a tato krytina to nezvládne a má tu hovno co na trhu dělat

Původní Eternit co je na střechách dodnes obsahuje azbest.

Krytina Cembrit azbest nemá!

Otrhat a začít znovu. Bohužel

Příště!

Vyberte firmu na doporučení!

Ty kvalitní Vám dají záruku na práci min.5 let a krytinu doporučí a také vlastní certifikace..

Krytina skládaná - tašky Bramac nebo Tondach - záruka 30 let.

Krytina plechová - Bratex - aluminium nebo KOB Elox - záruka 40 let

Asvaltové šindele například Katepal 20 let

S pozdravem

Pokrývačství Pavel Lakomý

Olomouc

lakomy.pavel@volny.cz

zk
hodnocení

0x

Dobrý den, čtu tyto příspěvky o Cembritu ( který jsem také ve výběru ) ale já nyní řeším podobný problém u kanadského šindele IKO dodaného na střechu v roce1999.

Byla to dodávka šindele kvalitativně určeného na RD a vilky, bohužel nyní po 15ti letech na střeše se zcela rozpadá. Hřeben a nároží má díry, tudy zatéká a celoplošně se šindel postupně ztrácí vytrávením. Mám plechování Cu a nyní řeším čím to překrýt. Začínám to reklamovat, ale dle předběžných informací tehdejší dodavatel šindelů IKO do ČR neexistuje a není u koho reklamovat. Začnu samozřejmě u mého dodavatele celé práce.

Pokud máte někdo nějaké zkušenosti s tímto šundelem dejte prosím vědět. karasez@seznam.cz

Reklamace Beternitové střechy od fa.Cembrit #4
Reklamace Beternitové střechy od fa.Cembrit #5
Reklamace Beternitové střechy od fa.Cembrit #6

marierojkova
hodnocení

0x

Dobrý den pane Staňku, jak jste dopadl v kauze reklamace betternitu. Mám stejný problém. V roce 2000 jsme udělali na doporučení taky střechu, do dvou let odešly všechny hřebenáče, tu reklamaci firma uznala. Od té doby postupně obměňujeme jednotlivé šablony. Teď už je střecha "našrot" celá.

Teď jsem volala na Cembrit, kde mi řekli, že záruka na výrobky je jen 10 let. Děkuji za jakoukoliv radu. Marie Rojková

lidi neblbněte u nás řeší záruku 24měsíců.zbytek je na výrobci,ale většinou je to jen lákavá reklama kvuli prodeji,taška je taška,a nebo ještě barvený plech co se musí ale umět položit,nic jiného bych tm nedal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]