Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se k plastovému oknu přidat okno další?

Od: marak odpovědí: 9 změna:

Můj dotaz se asi bude zdát nesmyslný ,ale máme asi rok nová plastová okna a zvenku je všechno slyšet/auta,hudba,štěkot psů,hlasitější hovor/.Protože před výměnou oken tyto problémy nebyly ,a ten neustálý rámus od frekventované ulice je pro nás stresující, chtěli bychom přidat ještě jedno okno alespoň do ložnice.Pomohlo by to a nebo by to zlobilo zase jinak?.Kdyby to bylo možné poradil by nám někdo jak správně postupovat?Moc děkujeme za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

Řešení jsou vždy, sice nejsem v žádném případě odborník, ale jediné řešení je asi to, že okno alespoň z ložnice bych vyhodil, prodal nebo dal za flašku a koupil bych kvalitní okno a nechal ho instalovat kvalitní firmou či řemeslníkem, který to již dělal. Nevěřili by jste, jak kvalitní okno zamezí hluku, až jsem tomu sám nevěřil. Schválně neuvádím postup při řešení s firmou, která Vám okna asi instalovala, záruka je minimálně 2 roky, zkuste napsat značku popř.parametry oken, možná že najdeme chybu a zjistíme o jaký šmejd se jedná. Instalace venkovních žaluzii mnohdy možná částečně pomůže, nemám ale zkušenosti. Správné a kvalitní okno je prostě takové, že když zavřu okno, tak ho musím znovu otevřít, abych Vás slyšel, asi tak ... ( přidat ještě jedno okno je prostě blbost)

ladaadal*
hodnocení

0x

Neumím si to dost dobře představit. Jak by se to otevíralo? Jestli je to v záruce bych moc neřešil, jestli sis vybral obyčejný levný okna, tak ti žádnou reklamaci neuznaj. To už bude lepší alternativa zkusit to prodat a koupit pořádný protihlukový. Vím, že kamarád, co bydlí u silnice si nechával dělat právě spec. protihlukový, aby to utlumil.

hans75
hodnocení

0x

Neberte to prosím jako kritiku, ale asi jste podcenili výběr, možná i montáž. Základem je mít okno s co nejširším profilem, 3 těsnění, trojsklo min. s různými tloušťkami skel (spec. protihluková skla jsou velice drahá), perfektní zapravení - perfektní zapěnění!, zateplené ostění z venku polystyrénem - přetažené přes rám. Samozřejmě pásky a samolepící začišťovací lišta. A v neposlední řadě seřízení křídel na přítlak. Tím bych začal. Plastová okna pracují s teplotou a občas je nutné je seřídit. Zkuste zvětšit přítlak, aby těsnění dokonale dosedlo.

Přímo pod okny v přízemí mám chodník, pak dvouproudovou silnici, pak tramvajové koleje, pak trochu trávy a nakonec čtyřproudou silnici. Takže vím o čem mluvím.

tomiik*
hodnocení

0x

U okna se daji vymenit skla...tim padem jestli mate dvojsklo tak muzete dat i trojsklo nebo nejaky specialni protihlukove.

Myslim, ze prodavaji i nejake folie ktere nalepite na stavajici sklo a melo by to trochu pomoci...Samozrejme by tohle byla nejlevnejsi varianta...Mozna kombinace vymeny skla + folie.

Mozna by nebylo opravdu od veci poslat co mate za okna a jaky mate typ zaskleni

Tomiik, to zalezi na ramu, jaky tam ma. A spatne provedenou instalaci ani toto nezachrani. Spis to cele nechat predelat.

andrea1*
hodnocení

0x

To je divné. Pronikání hluku zvenku je hlavně o utěsnění oken, které u plastových by mělo být. Jak už tady zmíněno, protihluková skla jsou velmi drahá. Na podstatné omezení pronikání hluku by měla stačit plastová okna s dvojskly.

tomasek*
hodnocení

0x

Přijde mi to zvláštní, že nyní je "hluková situace" horší než předtím. Loni jsme kupovali byt - několik měsíců před koupí tam byla instalovaná nová plastová okna. Jak jsem potom zjistil, kvalita asi nic extra (vzhledem k ceně). Ale každopádně hluk (i tato levná okna) tlumí skvěle. Z jedné strany paneláku máme fotbalové hřiště. Když se hraje zápas, je z toho hluku celkem dost (řvání hráčů, kopy do míče, píšťalka rozhodčího, občas hláška do "rozhlasu" o skóre apod.). Když se ale zavřou okna, skoro nic neslyším. Samotného mě to překvapilo, jak to tlumí. Je tedy otázkou, co to máte za okna, že vše slyšíte více než předtím. Není problém jen v tom, že nejsou správně seřízená a nedoléhají správně k rámům?

okna
hodnocení

0x

Dobrý den, ono ani tak nejde o to, jestli to je 3sklo nebo dvojsklo, ano má to určitý význam ale spíš záleží na vlasnostech daného okna, konkrétně spíše na tesnění (izolaci) a použitých materiálech. Kukněte na: plastova-okna-vokno.cz/... Zřejmě okna co máte nebudou jedny z těch kvalitnějších. Teoreticky by pomohlo vyměnit aspoň skleněnou tabuli z oken, podle mě ale nemá moc význam, sklo se zas tak "ošidit kvalitou"nedá, spíše bych řekl že ten hluk pudě přes plastový profil.

ono jde jajý je rám,jáké skla,jak sedí gumy těsnění,ale i jak jsou zapravenádo zdi -i to je dobrý přenašeč hluku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]