Nejste přihlášen/a.
Vlastní někdo ionizační kotel a mohl by se případně podělit o zkušenosti? Švagr si ho chce dát do novostavby a protože jsem vůbec netušil co to je, tak jsem pátral po internetu a kromě oslavných stránek pár prodejců jsem nenašel v podstatě nic kromě jedný diskuse na tzb, která pro tenhle kotel nevyzněla zrovna příznivě. Nechci ho zbytečně od něčeho odrazovat, ale zase bych nerad aby koupil něco co nesplní to co se od daný věci očekává.
Díky za názory
Hurá do toho!
Jak jsem si pročítal pár článků, díval se na stránky dodavatele...nějaké ruskojazyčné certifikáty (a údajné patenty)...atd, tak je to skoro perpetuum mobile...a to se za těch pár korun musí vyplatit...
Jeden údajný uživatel psal, že při venkovní teplotě cca 0stC v domě s tepelnou ztrátou 8kW (podlahová plocha prý 160m2) má spotřebu za den 20kW (asi myslel kWh).
Velmi zajímavé jsou i listy technických údajů...je tam např. udávaný výkon kotle...ale nikoliv příkon už to samo o sobě je hodně zajímavé...Další parametr který mne zaujal je "použitý pracovní výkon při teplotě +15stC"...Při teplotě čeho?
Na této fotografii:
kde je onen zázrak prý zabudován do systému ÚT je zajímavé, že nikde nevidím k tomuto zařízení el.přívod...ale třeba ho to ani nepotřebuje...
No...rád se nechám pozvat na školení...a zařízení si prohlednu v praktickém provozu..nejlépe i s certifikovanými elektroměry, teploměry...a dalšími registračními a měřícími přístroji..
doplněno 29.05.12 14:47:Aaa...a ještě perlička...prý má tento "kotel"COP 1,57...Tak to už popírá zákon zachování energie..a pravděpodobně ještě pár dalších fyzikálních zákonů...
Ale jsou lidé, kteří na zázraky věří...
Všechno tohle mě taky napadlo, fotka je dokonce z té zmiňované diskuse. Dokonce jsem se dočetl, že se tento způsob ohřevu používá na ruských jaderných ponorkách .)
Právě proto hledám jestli čistě náhodou někdo tenhle zázrak nemá, docela rád bych to taky viděl v praxi, ale jak to tak vypadá, tak spíš si budu muset se švárou vážněji pohovořit, poněvadž to vypadá, že se nechal od někoho z prodejců dost zmanipulovat.
Díky za potvrzení toho co jsem si myslel.
ludakk:
Naopak! Vůbec to nikomu nevymlouvejte...ať si to koupí a nechá namontovat...a za rok nám dejte zprávu jak to dopadlo...a jaká je roční spotřeba v daném domě..
Moc by mne to zajímalo
P.S.: na ruských jaderných ponorkách se používá ledasco...Na prvních vyrobených jaderných ponorkách se proti nemoci z ozáření používala vodka a další tvrdý alkohol...a radioaktivní voda se vytírala hadrem na podlahu..
Záleží jakou odpověď hledáte. Pokud potřebujete slyšet, že to nefunguje, dejte na odpovědi lidí kteří kotel ani neviděli a přesto rozumí všemu. Pokud ale chcete vědět něco konkrétního, ptejte se lidí co o té, či oné věci něco vědí (platí obecně) a svá tvrzení mají podložené. Žádné řešení není natolik univerzální, aby vyhovovalo všem a tvrdit, že toto je jen dobré nebo špatné nejde . Zejména u nové věci je snad i pro slušného prodejce důležité, aby jste byl se zařízením spokojený a dělal mu také "dobrou reklamu. Proč se toho bojíte využít? Dávejte pozor na to, kdo vám radí a co může o kotli vědět.
Zdrojem tepla je el. energie. Teplo se nečerpá z okolí domu. Teda účinnost bude 100%, stejně jako u jakéhokoliv topného zařízení. Část tepla se předá do vody a část se vyzáří do okolí. Žádný zázrak.
rv:
Ale vysvětlujte to někomu...Když to mají rusové na těch ponorkách...
Je to prostě země kde zítra znamená včera...nebo pozítří...či jak to bylo...
Ale jak je možné, že kondenzační kotel má účinnost přes 100%? U něj ta vaše teorie neplatí? Jak je možné, že akreditovaná instituce pro Evropu zveřejňuje výsledek pro kotel STAFOR 157% při 75°C? Máte k dispozici nějaká věrohodná měření podle kterých by LNMC mohla o akreditaci přijít? Napsat, že je někdo asi blbec - to není arghument, předložte protokoly.
Na druhou stranu - vysvětlení rozhodně nehledáte sám. Prakticky si ale lze výkon přece ověřit a jsem si jistý, že to pár lidí na rozdíl od vás již udělalo. Přesto daný výsledek COP u kotle STAFOR dál platí.Tím netvrdím, že je to Perpetuum mobile, jen něco ještě nevíme. To ale lidstvo v historii zažilo mnohokrát - dříve znalo jev a pak hledalo vysvětlení (někdy i dlouho).
U kondenzačního kotle jste se nad účinností nikdy nepozastavil?
Vy víte jak jsem to myslel, i se spalinami. Jestliže je "v jistém smyslu" možný výkon přres 100% tam, bude to třeba možné i u kotle STAFOR. Nebo ne?
To ale museli ti, co psali protokol vědět a přesto to napsali (nezáviděnihodná situace). Když připustíte, že měření bylo korektní, jak to vysvětlíte?
Mám dojem, že jste někdo, kdo daný kotel nabízí, nebo s ním má "dočinění". Obhajujete ho tady o 106. Přitom jste za celou dobu Vaší registrace přispěl jen 5ti příspěvky (nejspíš jen do této diskuse)...
Tady něco smrdí...
Přesně tak. Mě na Aquathermu tvrdili, že to má cop 4, že to zkoušeli watmetrem. Mám od toho dokonce leták.
Ten zázrak spočívá v tom, že to není odporová zátěž, ale kapacitní. Takže to posouvá fázi a watmetr, měřící činný výkon naměří skutečně čtvrtinu. Ale důležité je, co naměří elektroměr.
Lidé, co to nabízí buď nemají nejmenší potuchy o fyzice, nebo jsou to podvodníci.
Jestli se nepletu, tak nové, elektronické elektroměry, poznají i posuv fáze. Pokud k tomu dojde, věřím, že dodavatel má páky na to, aby vás donutil k nějaké formě kompenzace. Nebo si s tím umí poradit samotný elměr? Nehledě na to, že bych chtěl vidět zařízení, za rozumnou cenu, které bude umět významně posunout fázi při příkonu 15kW.
Rád bych trochu oživil toto téma...
Dneska jsem byl přesvědčovám o zázračných vlastnostech těchto kotlů a chci se tedy zeptat jestli někdo za ty tři uplynulé roky podlehl a zakoupil tento superkotel?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.