Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy pokládat dlažbu na beton

Od: kubinec® odpovědí: 13 změna:

po srovnání podlahy betonovým potěrem, kdy je možné nejdříve rozlít samonivelační stěrku?

a kdy pak lepit dlažbu pod kterou bude el-topná rohož?

P.S. prostě jak dlouho čekat než beton "vytvrdne"?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kozoroh*
hodnocení

0x

no tak asi s tím betonem, než vytvrdne, bude lepší počkat tak asi 1,5 - 1 den

Ať se vám to podaří!

technikjirik*
hodnocení

0x

Samonivelační stěrku aplikujte až když je beton vytvrzelý minimálně na 50%. Vezměte hřebík a zkuste do betonu jedním tahem udělat rýhu. Když za hřebíkem zůstane světlá stopa, pak je vhodné udělat nivelačku. Jen mi není jasné proč chcete dělat nivelačku na nový potěr. elektrické podlahové topení může položit přímo na betonový potěr a zatřít cementovým lepidlem. a po zatvrdnutí běžným způsobem provést pokládku keramické dlažby.

hodnocení

tu nivelačku jsem chtěl jen kvuli tomu abych dokonale srovnal ten podklad, poněvadž nynější podklad je "nerovný-vlnitý" někde to dělá např: prohlubně až 1 cm uprostřed místnosti

hodnocení

ten 1 cm to dělá na té staré podlaze

a ten nový potěr je napojen na tu starou. (prostě jsem jen prodloužil podklad)

na "obrázkz" je namalována stará podlaha

doplněno 03.11.08 20:12:

no lepidla je myslím škoda,že?

Kdy pokládat dlažbu na beton

dejte lepidlo a položte dlažbu.

Nebo se dělejte co uznáte za vhodné.

hodnocení

no vidíte a je to tady.

ve stvabninách radily, nejdříve napenetrovat beton nebo potěr a pak absolutně srovnat podlahu nivelačkou a pak lepit dlažbu

no asi chtěli mít kšeft tak radí takhle!

technikjirik*

No vzhledem k tomu jak vykreslute ony nerovnosti pak vám poradily tak aby jste jako laik tuto situaci zvládl. Profesionál si v některých podobných situacích umí poradit i bez nivelačky

Kubinče, řekl jste jim, že se jedná max o 1 cm, jak uvádíte na obrázku? Osobně znám, jak se chovají zákazníci. Oni neví co chtějí, ale v hospodě jim poradili a chtějí po mě, abyc s tím souhlasit. Zastávám názor: 1) ptejte se porojektanta, tomu platíte a věříte, na mě si nic nevezmete. 2) pokud chcete ode mě radu, musíte mi říci jak stav vypadá, ne jak si to myslíte že to je.

Nejlépe když se stavím a kouknu na místě...

Když mi řekne někdo že tam má nerovnosti a nedokáže říci jak velké nebo malé, koli jich je tak někdy radím i jemný beton do děr, někdy nivelačku a někdy jen lepidlo.

Penetrace je vždy vhodná.

hodnocení

ano ano, vše jsem jim řekl

vytrhné parkety, odstraněný asfalt, rozdrolený beton místy jsou prasklinky, beton je takový malý "tankodrom",nerovnosti max 1 cm, plocha 13 metrů čtverečných, a přijde na to položit plovoučka

tak jsem jim to popsal, samozřejmě že tady jsem to naspal heslovitě

04.11.08 19:06

co dál?

hodnocení

nerozumím?

už je hotovo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]