Nejste přihlášen/a.
Vím že se to tu už kdysi řešilo, ale dnes je jiná nabídka. Jsem laik a budu ji používat MINIMÁLNĚ ale i tak nechci žádný šmejd . Chci aby to šlo jako vrtačka i šroubovák. Poraďte prosím jaké parametry sledovat a hlavně také proč? Doufám že všechny jsou nabíjecí nebo ne? Někde se píše např. 1,2 aH. jinde zase 12V nebo 18V atd. Na značce asi zas tak nezaleží , ale když navrhnete určitý konkrátní typ, budu moc rád. děkuji všem
Já jsem svého času koupil v Hornbachu akuvrtačku Mac Allister - 18V, 1,5 Ah Li-lon, kroutící moment 50 Nm. Levý-pravý chod, regulace otáček, šroubování-vrtání-příklep, přisvětlovací dioda. V kufříku s nabíječkou a náhradní baterií.
Postavil jsem s ní celé podkroví - podlahy, sádrokarton a do dneška slouží k naprosté spokojenosti.
Tu jsem dostal k vánocům a zatím jsem s ní hodně spokojený. Je asi trochu těžší.
To podkroví mě čeká taky, tak snad vydrží
Především je předpoklad kvalitního akumulátoru,nejlépe LI-ION.Výhodná je druhá rezervní baterie,když něco děláš,tak abys nemusel čekat na dobití.Dobrým doplňkem je akusvítilna na používaný akumulátor.Samozřejmostí je sada kvalitních vrtáků.
To je asi vše,ale musíš poéčítat s vyšší cenou.
JABRAKA
Ještě doplním možnost přepínání otáček.
Já používám a preferuji Narex. Prepínání rychlostí má. Pouze mu chybí příklep, ale myslím si že i taková varianta existuje.
Na šroubování jsou lepší pomalé otáčky (máte větší cit a lepší regulaci otáček). Na vrtání jsou lepší vysoké otáčky.
Jediné co jsem brzo vyměnil je sklíčidlo.
Akučka má aterii NiCd, která pro občasné domácí použití vydrží docela dost. Možná že teď už jsou baterie modernější.
Já si koupil tu nejlevnější v hypernově (dnes albert) za cca 300 v akci A-Asist mám ji asi deset roků a je v poho až na beterii po těch letech je kaput (nabiji a druhý den se téměř nehne) má levý pravý chod a regulaci (asi síly?na 6 jsem neudržel a na jedničku v pohodě)je na 14,4 bateria NiCd.Dnes bych si vybral s napětím 12v .Údajně u 12v napětí z akumulátorů má nejoptimálnější využití.Neví ani jsem nezkoumal ,ale fakt je ten,že jsem neviděl profi aku nástroj na jiné než toto napětí!Dokonce i aku příklepovou vrtačku!
jelikož aku je stroj který u mě asi pracuje nejvíce ted jsem investoval už více,nyní mam bosch -modrou řadu profesional-lion akumulátor,2x baterie a pulhodinka nabíjení,mam ji 2 roky a šlape jak má,předtím jsem měl zminovaný narex,bohužel nespokojenost,po 3 měsících jsem jí prodal na aukru,baterky nevydrželi nic,krouták slabej,prostě neštěstí,i když to byla pálka zařek jsem se že nejsem tak bohatej abych kupoval levný věci,pak bych důvěřoval i makitě ,máme v práci a nezmar taky,ceny rapidně klesly tak že máte z čeho vybírat,bral bych řadu 14,4 a výš
Buď nějakýho šmejda, nebo takovou do které nebudeš litovat koupit náhradní aku až ten původní odejde. Akumulátory odchází jako u mobilů, někdy za dva, někdy za pět let. Cena nového aku NiCd je zhruba 100kč/1Volt. Já mám už tři roky tuto:
Zrovna jsem ti chtěl navrhnou at si tuto makitu co sis obědnal koupíš. Já ji mám taky a za tu cenu je v poho.
Toto je nejlevnější aku vrtačka/šroubovák od MAKITY. A naprosto dostačuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.