Jak zahladit dřevěný vál?

Od: Datum: 27.05.12 18:53 odpovědí: 6 změna: 28.05.12 10:07
avatar

Moje žena má už hodně dlouho dřevěný vál na těsto a zvykla si na něj. V poslední době se stalo, že se dřevěné díly, které jsou sestaveny do jedné desky, trochu vyboulily a z jedné strany se mezi nimi vytvořila asi milimetrová spára, ve které se zachycuje mouka a další věci. Zatím mne nenapadlo, jakým způsobem by se dala zatmelit nebo vyplnit. Mělo by to být něco, co by drželo na dřevu a zároveň bylo netoxické a vhodné pro styk s potravinami. Měl by někdo nějaký nápad? Díky.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.05.12 19:24
 
avatar

Asi 35 let používám vál, který měl mezery možná i větší než 1 milimetr. Manžel tehdy do spár nastrkal dřevená párátka, celé to zalil něčím (to je problém, vůbec netuším čím a na dotaz, jestli to není jedovaté, mi tehdy řekl, že ne). Pak celé přebrousil.

Občas a zrovna teď mě z nejistoty použitého lepidla napadá, že bych si měla pořídit nový vál.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mowla*
Datum: 27.05.12 19:49
 

Kdysi jsem tohle dělal - vál jsem opatrně rozebral, vyčistil drážky i pera, římsákem ´uřízl´ vybouleniny na hranách a znovu sestavil a slepil bočnicemi. Drbačka, ale vál byl jako nový.

 
Od: des*
Datum: 27.05.12 23:36
 

Vál na těsto stojí v průměru 300kč,vůbec bych se nějakou opravou nezabýval.Všechno i všichni jednou skončí. http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/v%E1l%20na%20t%ECsto%20d%F8ev%ECn%FD/

 
Datum: 28.05.12 08:21
 
avatar

Je mi to jasné, že by bylo nejlepší koupit nový, jenže moje žena ho má za jakýsi památeční a nerada by se s ním loučila:). Tak to je u nás s lecčím. Díky za rady.

Od: fran
Datum: 28.05.12 09:44
 

A jak víte, že to není Čína, napuštěná kdoví čím? Že neskončí za rok používání daleko hůř, než jen se spárou? Úplně oblibu starého válu chápu. Světlý tmel a je to. Mám totéž s otlučeným litinovým kastolem. Vedle materilálu teflonu a titanů má stále své čestné místo. Francouzské brambory prostě jedině v něm zapékané.

 
Datum: 28.05.12 10:07
 
avatar

Máte pravdu, tenkrát se dělaly věci na to, aby sloužily co nejdéle. Stejné je to u nás i s třicet let starou Remoskou, co funguje pořád skvěle a na pohled je k vyhození. Díky za nápad, zatmelím a uvidím.

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.