Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV rozvody

Od: jirkamx* odpovědí: 10 změna:

Bydlím v bytě se společnou anténou,kde v obýváku je zásuvka TV. Chtěl bych mít zásuvku i ve druhém pokoji. Jelikož budu dělat novou elektroinstalaci,chci toto vedení uložit pod omítku v tom problém nevidím. Zajímalo by mě jak se dělá odbočka z hlavní větve,jde to přímo v zásuvce?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Zasahovat do STA nelze.Není součástí bytu.Nakonec by to ovlivnilo i parametry signálu. z STA Je možné použít rozbočovač a prodlužovací kabel pod koberec.

JABRAKA

standam*
hodnocení

0x

je na to tzv. "T" kus SPLITTER, ktery ma 1x IN a 2x OUT

sekni krabici a sem strc koax od anteny a koax do dvou mistnosti

klidne muzes ten novy koax natahnout od TV zasuvky co mas v obyvaku, co jde take

hop®
hodnocení

0x

Pokud nebydlíte třeba v přízemí, tak stávající TV zásuvka bude pravděpodovbně "průběžná", signál tedy přichází od horního souseda a ze zásuvky pokračuje do nižšího patra. Pak by byl nejlepší rozbočovač podle rady výše. Pokud máte "koncovou" zásuvku, tedy pouze s přívodem signálu, lze ji vyměnit za "průběžnou" a koaxem pokračovat k další zásuvce. Tam lze použít původní koncovou zásuvku.

jirkamx*
hodnocení

právě,že bydlím úplně nahoře.jde mi o to,zda to jde propojit přímo z krabice a vést to pod omítkou,když už mám rozsekaný celý byt:)

ladinpraha*

Pro Hopa: Já musím mít na rozvodu UPC všechny zásuvky koncové, kvůli aktualizaci.

doplněno 25.05.12 22:55:

Dal jsem doplnit odpověď a skočilo to jinam. Ráno se mi do odpovědi nahrál obrázek, který jsem tam nedával. Že by nějaká korupce na slunci nebo na měsíci?

standam*

tak ze stavajici TV zasuvky udelej prubeznou a napoj se zde a natahni kam potrebujes a ukonci tak jak mas ted

nezapomen at dodrzis cca 10cm vzdalenost od elektr. vedeni, pouzij kvalitni koax, nekupuj smejd za par korun

doplněno 26.05.12 19:42:

je zvykem davat koax a podobne vedeni pro domacnost do hus. krku, je to vec nazoru, osobne to nedelam protoze kvalitni koax prezije elektricke vedeni, takze zbytecnost, leda, ze by se v budoucnu pridalo dalsi vedeni... ted me nenapada jake, mozna UDP kabel, ale dnes je wifi dostatecne rychla a da se ocekavat, ze bude jeste rychlejsi, dnesnich 54Mb je az dost

nejake domaci sdileni pres multimedia, jj, zde to chapu

hop®

Stando, pokud jde o původní STA a tazatel nebydlí v přízemí, pravděpodobně už stávající TV zásuvka průběžná je...

standam*

hope

to je otazka, ja mam na byte (posledni patro) krabici u stropu, kde je videt, nekolik koaxu tj. kazdy byt smer dolu

ale muze to byt zamozrejme jak pises ty

pomohla by fotka zasuvky po sundani krytu

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zahrnuješ do plánů případně kabelovku, internet, telefon? Pokud tam tedy už není.

jirkamx*
hodnocení

nn,jen o tv.internet budu mít přes wifi a kabelovku nějak nevyužiju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]