Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám prosbu,věděl by nějaký spíše odborník na kotle,jak správněapustit přiměřeně teplou vodu do vany? Mám asi 14 let v koupelně kotel na /vytápění i ohřev teplé vody/zn.JUNKERS,typ ZVR 24-3 KE 23,docela jsem spokojený,co se týče vytápění/ve vl.domě 3 1/. Kotel mám v koupelně-tedy trubky vyvedené k vaně a hned vedle vedené zdí do kuchyně.Když pouštím vodu na nádobí/tedy do dřezu/ chci tedy horkou/kotel je nastaven na 60 stupnů/ tak musím pouštět na málo,malý proud jinak se napustí jen vlažná a nebo když dám ještě menší proud,tak se zas kotel vypne.Podobné do vany/což mne dost zlobí/tak musím vodu na koupání hlídat -musí se zas pouštět malý čurýček/prominte mi to slovo/ aby tekla aspon trochu horká,jak se pustí trochu víc užje chladná a jak to nehlídám a šel bych pryč,tak se napustí vana skoro studené vody.Když jsme začali tenkrát na ten kotel jet tak se pustila normálně /střední proud/ voda a napustila se v pořádku horká/ke koupání/,nebo v kuchyni zas na nádobí.Snad jsem to vysvětlil srozumitelně,co dělám špatně,nebo kde je zakopaný pes? A těžko to vždy vystihneme abychom se refili na horkou vodu,jak pustíte více teče chladná či úplně studená,.Nevím si s tím rady.Vloni to tu byl serv.pracovník čistit,říkal,že je to v pořádku.Děkuji moc za případné odpovědi či rady,jak si ormálněapustit vanu přiměřeně horké vody.Díky,.
Zavolejte servisního technika...to bude v tomto konkrétním případě daleko účinnější než dotazy v jakémkoliv foru na webu.
Zřejmě bude zanešený výměník TUV v kotli.
To je přesně situace, proč osobně nedoporučuji kotle s vestavěným průtokovým ohřevem TUV..
Ano, kotel s podstavným zásobníkem by stál o něco více, ale v komfortu se s nedá s průtokovým ohřevem srovnávat.
Než se s kotlem čistit, tak ho radši prodejte a kupte si zvlášť kotel na teplo a stabilní ohřívák teplé vody.
dobrý den,také zajímavý názor,ale jak na to? když koupelna je malá a ještě s WC,tam vejdete napravo umývadlo,vedle pračka,pak WC,krátká stěna,naproti na zdi tedy visí ten kotel,vedle tak ani ne metr zas kousek volné zdi a hned je vana,a na druhé té kratší zdi je už okno,neumím si dost dobře představit jak by se sem vešel kotel na teplo/a jaký?/ a kam by se tu a jak nechal umístit stabilní ohřívák teplé vody,jsem z toho jelen,i když by se problém s tou vodou možná vyřešil.To by se asi muselo předělat topení v celém bytě,no nic,děkuji za názor a rady.
Ten stacionární tlakový ohřívák teplé vody topený plynem můžete umístit kdekoliv v bytě nebo i mimo byt. Je izolovaný, takže může být i v nevytápěném prostoru. Jen k němu natáhnete studenou vodu a plynové potrubí.
doplněno 28.05.12 11:54:No a kotel na teplo bude viset na zdi jako dříve!
doplněno 28.05.12 11:57: Je zřejmé, že máte pitnou vodu dost tvrdou, když se Vám zanesl ten výměník. Tohoto problému se nezbavíte jinak, než zrušením toho kombinovaného plynového kotle, protože byste stále jen čistil a platil jak mourovatý! )
Zdravím. Přirovnám to k rychlovarné konvici. Když ji máte zanesenou vodním kamenem , tak vodu na kafe ohříváte 2 minuty. Když ji vyčistíte , tak vodu ohříváte půl minuty. To samé se děje ve výměníku kotle. ,, Vodní kámen " zde slouží jako tepelný izolant. Voda proteče a nestačí se ohřát. Většina servisáků , když je pozvete na čištění kotle , tak ho ometou štětcem , vysají bordel vysavačem a jdou pryč. Vy potřebujete servisáka , který vám vyčistí výměník zevnitř. Chemicky. Investovaný peníz se vám několikanásobně vrátí na spotřebě plynu. Přeji hodně zdaru a štěstí na dobrého servisáka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.