Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Prosím lze nějak vyresit problem vedeni odpadniho i vodovodniho potrubi vedeného vně zdi za linkou v panelaku? Při instalaci nove linky s deskou stand. š.60cm a s hl. trouby 55cm jiz zbyva za linkou jen 2-3cm! což je nedostačujicí. Zpusob mozneho obezdeni zdi za linkou a osazeni potrubi do obezdivky se mi zda komplikovany. Neexistují třeba širší prac. desky? Tím by se jednoduše a efektně vše vyřešilo. Zdravím, díky.
Tyto případy řešíme standardně širší pracovní deskou.Zpravidla postačí šíře 65cm ,případně 70cm.
Řešit tuto situaci menší hloubkou skříněk není vhodné, protože přicházíte o vnitřní úložný prostor.
Jiná varianta - zasekání odpadu do panelu je většinou nepřípustná z důvodů narušení jeho statiky.
To příjde tak jako tak. Při šíři pracovní desky 65 atd.. cm mohou ty skříňky být taky hlubší. No ale nebudou, protože se tam musí vzadu umístit ten odpad.
Ok,diky za kvalit.odpoved. V jednom nejmen. studiu jsem se jim o tom zminil, a dosti byli prekvapeni,že bych chtěl desku o něco širší (tj.více než 60).Teď už vím,že to asi nebude z me strany nesmysl.Holt každy se učí . Jinak pro p. Spidera - i kdyby skríňky byly hlubok jen 30cm! pořád to neřeší problém přechodu potrubí za sporákem! hl.55cm. ten nezeštílíte,jedine snad pilkou
.
Ještě malá poznámka.Pracovní respektive kuchyňské desky se vyrábí až do šíře 120cm.Myslím tím kuchyňskou desku vyrobenou technologií postforming, což je standardní kuchyňská deska jejíž povrch a přední hranu tvoří laminát, který je nepřerušený ( je obtočený kolem přední hrany).To by ale měli v každém slušném kuchyňském studiu vědět.A ještě poznámka k myčce.Pokud je kuchyňská deska šíře 60cm, nesmí být za myčkou přívod vody ani odpad a nedává se tam ani zásuvka na 220V.Nevejdou se.Vše se dá vyřešit v dřezové skříňce, protože myčka se většinou umísťuje vedle dřezové skříňky..Myčka se napojuje na přívodní ventil studené vody(dvojitý ventil,tzv. T ventil - jeden přívod do baterie, druhý do myčky).A odpad z myčky se napojí do sifonu dřezu.(Dnešní sifony mají pro tento účel připravený přívod).Pro připojení myčky vám tedy stačí uvedený T ventil a zásuvka na 220V.Můžete si samozřejmě udělat samostatný přívod vody a odpad pro myčku, ale je to zbytečné.
chytrolín
Asi sem nebyl pochopen, protože v tomto případě není přípoj (všeho) za dřezem ale úplně mimo=bokem,tj.potrubí jde podél zdi.Když si dám Myčku na jeden konec linky tak tam není odpad a musím se ke stávajícímu nejak dostat, coz drezova skrinka neresi.
Aha. To potom jo. Řesí se to teda ale už dost pozdě. Na tohle se mělo pamatovat již při zadávání návrhu kuchyně. Tam stačilo udělat skříňky pod pracovní deskou o cca 5 cm méně hluboké a problém by nenastal. tak to mám totiž řešeno já (odpad od pračky). Pár centimetrů by mohla přidat dorovnávací lišta ale nevím, jestli to bude stačit.
Ten,kdo navrhoval tuto kuchyň,by si měl nasypat popel na hlavu.Pokud mám pevně daný stoupačkový odpad,snažím se spotřebiče vody umístit co nejblíže.Ne až na druhý konec kuchyně.Jde to řešit,ale musí se ustoupit od hloupých výmyslů.
JABRAKA
Milý pane chytrolíne 2-hy! Existuje také jistá!architekrura! kuchyně,o které zřejmě namáte ani páru.Jen protože kdysi navrhl jakýsi komunistický odborník architekt odpad na jedné straně kuchyně, tak nebudu jak osel postupovat dále od odpadu ve směru toku vody jak nějaký hňup! tj.dřez- pak myčka a pak něco dalšího jako třeba sporák. Taky se to může řídit podle toho jestli jste praváknebo levák,ale zřejmě ste se nedostal ještě do 21 století. To už se fakt podle odpadu nepostupuje, nejsme v 50 tych letech,víme. NEchápu proč sem píšete takový bezpředmětný hemzy,který nikomu neporadí. S pozdravem. Sbohem . .
Tento problém jsem řešil také a vyřešil.Za kuchynskou desku jsem přidělal dřevěný trámek tak velký jaký jsem potřeboval a navíc byl funkční.Ten jsem polepil dlaždičkami a vznikla super polička.Je to takový odkládací parapet na různé skleničky a pod.Foto mohu poslat mate li zájem.
diky, celkem dobry napad! Nesplňuje to úplně mé představy, ale když budete míč čas zašlete foto. Chtěl bych to vidět. Díky Mira ( snupikx@seznam.cz)
Vyřešil jsem to tak, že mám linku odstavenou od zdi 13 cm, větší desku navrchu a zadní polička a ještě horní skříňky. Fotky odpadu nedodám, páč je to zakryté. Je tam truba 110 mm a přívodní vody teplá a studená.
hm,hm, Moc mi to není jasné,i přes to dík? Nemůžete poslat foto, třeba jen části konce prac. desky? stačí z mobilu.
Dobry večer,diky za foto.Vidim že kutilstvíje asi Vaše hobby . Již jsem poličky pochopil. Ale na mě je toho tam příliš moc. Pokusím se objednat desku širší 60 cm - alespoň 70 a jdu od toho. Toto je příliš pracné. Díky za přízpěvky.Mira
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.