Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký šicí stroj koupit?

Od: peha* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Dosud jsem " podomácku " šila na starém stroji po babičce. Chci si koupit nový, za 2 až 3 tisíce, na běžné šití. Absolutně se neorjentuji ve značkách a kvalitě, zvolím internet na nákup, je tu více nabídek a lepší cena, ale byla jsem se podívat i v obchodě, kde mě dost odradily " těla " strojů. Samá umělá hmota, mám obavu, že dlouho nevydrží. Napište prosím Vaši zkušenost, taky náhradní díly, aby byly později k mání. Díky všem, hezký den :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Těžko poradit. Asi nejlépe jít ke kamarádce a vyzkoušet její mašinu. Záleží také na tom co budete šít. Já například mám Lutznik 884 a nenechám na něho dopustit. Veliké plus je že se dá odstranit přídavná deska a má jenom úzké rameno na šití rukávů a nebo nohavic. To je myslím u mašin ohromné plus. Dále jakou má sílu a co dokáže prošít. Já prošiju trojitý balený šev . ( u zkracování nohavic u ryflí ) někomu vyhovuje vertikální a jinému horizontální člunek ( držák cívky) Já preferuji horizontální. Dále je dobré , aby měla štelovatelný přítlak na patku a zpětný chod se nemusel držet rukou , ale byl zaaretován. Já například i využívám dvojitou jehlu a elastický steh. Tělo stroje je umělá hmota , převody kov. Je to velice ndividuální. Ale pochybuji , že ve vaší cenové relaci koupíte něco kvalitního. Švagrová má např. japonca a také veliká spokojenost. Ale to už se pohybujeme kolem 8 tis. Přeji hodně štěstí ve výběru.

hodnocení

0x

Dobrý den. V dnešní době, je široká nabídka šicích strojů na trhu. Doma používáme Veritas, nevím co jsou náhradní díly, protože je nepotřebuji. I když je to kufříkový šicí stroj, tak je pěkně těžký, ale ušijete na něm vše i kožich. Za léta používání, žádná porucha, jen se občas se vyčistí a namaže.

fran
hodnocení

0x

V téhle ceně (3000 Kč) jsem před delším časem pořidila nejlevnější Singer, i kvůli tradici značky. Má opravny. Oproti šlapacímu "babiččinému" značky Minerva je celkově "slabší", neumí dlouhý steh do silných látek, přesněji neutáhnou to zřejmě zoubky při posunu, ale zase třeba obšívat umí na víc způsobů, steh na neviditelnou záložku umí...zpětný chod při zapošití se musí podržet...Chvíli dá zkoumání nastavení napětí nití, rozlišuje tenký polyester a třeba silnější bavlnu hodně přesně a špatné nastavení odmění kličkami *nevi*. Celkově má elektrika nevýhodu třeba při štepování klop, límečků...kde se musí šít hodně přesně různé rohy a růžky a rychlost je na škodu. Někde jsem zaslechla že i renomované švadleny si nechávají na pár takových věcí v záloze šlapací klasiku. Stoletá Singrovka, kterou opatruji jako rodinné stříbro, nezmar, šije s přehledem i slabší kůži na kabele, prošije filc atd.

Umělá hmota nevadí, pokud je z kovu nejdůležitější součást tj. člunek a okolí.

Teď se zdá že když Singer tak dát cca 7000 Kč.

bara5
hodnocení

0x

Dobrý den, Singer bych si nekupovala, i když se pohybují v uvedené cenové hladině 2 - 3 tis. Kč. Jsou totiž platové i uvnitř vč. ozubených koleček a nemají ani overlockové stehy, což je asi škoda. Ne? Stroj, který člověk kupuje v dnešní době už by takový steh měl mít. Já jsem si koupila šicí stroj Lucznik 2005 Amelia II za 3 790 Kč a jsem maximálně spokojená. Má nejen kovovou kostru (samozřejmě uvnitř plastového krytu), ale také kovová ozubená kolečka a chapač. Za takovou cenu už má i automatický navlékač jehly, můžu nastavit plynule šířku stehu a má taky ten šroub na regulaci přítlaku patky. Navíc k tomu byla sada šití, kde je fůra nití a také fůra už nacívkovaných cívek - a to vše bylo v ceně! Důležité ale pro mne samozřejmě je, že stroj krásně šije. Fakt paráda. Za tu cenu je to neuvěřitelné. A kamarádka si fakt nemohla dovolit připlatit těch 800 Kč, tak koupila za 2 990 Kč Lucznik 2012 Maryla a je taky maximálně spokojená. Také má kovovu kostru a ty důležité součástky. Samozřejmě je funkcemi trochu jednodušší, ale má overlockové stehy a ještě navíc sadu všech patek dostala zadarmo. Objednaly jsme ty Luczniky na internetu a naprosto bez problémů. Rychlé a slušné jednání. Takže proč kupovat na domácí šití za 7 tis., to nevím. Dobře vyberte. Barča

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]