Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,provádím rekonstrukci domu kde jsou dřevěné deskové podlahy na polštářích přímo ve hlíně.Přesto je domek suchý.Rád bych do menší místnosti 10m2(kuchyně) položil dlažbu a do větší místnosti 17m2(pokoj) umístil opět nějakou dřevěnou podlahu.Jedná se mi o podklady pod tyto podlahy abych například zabetonováním mi nezačala jít vlhkost do stěn apod.Děkuji
staré domy byly stavěny tak, aby větrali zespodu. Pokud část vybetonujete, je nutné zajistit průduchy větrání stavby, neboť vhlkost odváděná starým způsobem se zastaví a bude vzlínat.
Nejlepší bude položit na stávající podlahu (pokud není shnilá) sendvičovou podlahu (nejznámější je ze sádrokartonu) jen je nutné počítat s tím, že se zvýší podlaha o cca 2cm. Případně položit dřevotřískové nebo OSB desky (v tomto případě jsou nejvhodnější pero-drážka a slepit)
Dnes je podklad suchý,ale to se může den ze dne změnit.Stačí,když v obci vykopají plynové vedení,nebo vodovod.Pokud bys otevřel podlahu,tak ji vykopej do hloubky asi 40 cm a zasypej asi 10 cm štěrku.pak vybetonuj rovinu a polož izolaci(ipu)na ni EPS 10 - 20 cm a nášlapnou desku.Ne ze sádrokartonu,ale ze sádrovláknitých desek.
JABRAKA
Veškeré inž. sítě tam mám,ale může se lecos stát a změnit proudění vody...Moje prvotní myšlenka byla na vyhloubení těch 40cm,cca 10cm škváru,cca 10cm štěrk,pak cca 10cm vzduchovou kapsu,polštáře a na ně dvě vrstvy OSB desek do kříže,ale jsem tu pro radu,tak si nechám poradit.Ono po těch 40cm vyhloubení bude člověk možná taky překvapen...Mám právě strach aby mi nešla poté vlhkost do stěn...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.