Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vybírá typ (záchodu) WC Combi?

Od: viky® odpovědí: 12 změna:

V paneláku, když potřebujeme vyměnit WC Combi, tak si objednáme firmu. Vysvětlím, jaký bych chtěla WC, popřípadě ukáži obrázek. Nakonec vždy dostanu WC jiný typ, protože to naše vybrané, nepasuje na náš odpad. Jak si v Hornbachu, nebo jinde, kde je velká nabídka vystavených WC, mohu vybrat typ WC, aby pasoval na náš odpad? Chtěla bych si koupit WC a nechat si ho jen vyměnit. Mám obavu, aby pak nebyl problém s odpadem. Jak vybrat ten správný odpad napojení na WC? Poradíte? Děkuji. Viky

Jak se vybírá typ (záchodu) WC Combi?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Pokud není váš Kombík prasklý,či jinak poškozený,není potřeba ho hned vyměňovat celý.Obvykle stačí vyměnit splachovací mechanizmus a zase slouží dál.Já mám v paneláku kombík už 20 let a opravuji jen vady splachování.Jo a vyměnil jsem prkénko.Ale to je také někdy horor.

JABRAKA

hodnocení

Dobrý den Jabraka. Výměna prkénka na WC Kombi. Někdo řekne, koupí se nové, dva šrouby se povolí a vymění, to zvládne každý. Houby. I nové prkénko, za 700,- praskne kloub při dotahování. Je tam podložka. Když se nedotáhne, tak prkénko nedrží, když se dotáhne, tak praskne kloub. Klouby prostě praskají. Prkénko vyměníte, dovezete jiné, aby zase neprasklo, děláte opatrně za asistence celé rodiny, zda to není moc utažené, nebo málo. Nepraskne na pravé straně, ale praskne na levé straně. Takové horory známe, prkénka měníme na dvou WC. Jo,Jo.

punkturtle*
hodnocení

2x

Nedávno jsme předělávali koupelnu a WC, co se záchodu týče, rovněž jsme byli limitováni odpadem. Bohužel jsme záchod koupili předem a bez přemýšlení. Vodili jsme si instalatéry, všichni říkali, že to nepůjde nebo by to bylo problematické.

Pak přišel jeden, přeřízl stoupačky, vyměnil odbočku - za dvacet minut hotovo. Pohoda. Sežeňte si dobrého instalatéra a on už vám poradí, co koupit.

hodnocení

2x

V podstatě existují 3 typy WC kombi...s odpadem svisle, se zadním odpadem rovným a svislým.

Výška v případě zadního rovného odpadu je normovaná na 180mm nad podlahou...Pokud je zadní šikmý odpad, pak je to o úhlu,

zpravidla cca 30st od vodorovné roviny.

Že by Vám tam WC pasovalo přesně, bez jakýchkoliv dalších úprav upřímně pochybuji.

Nicméně potřebné úpravy při vhodně koupeném WC jsou poměrně malé...a zpravidla stojí dvě, tři stokoruny...

hodnocení

Vůbec mi nejde o peníze, chceme naopak lepší WC, než nám vždy dají. Pokaždé si vybereme jinou firmu a doufáme, že nám konečně dají pěkný WC, co chceme, nebo trochu podobné.

instalater*

Zdravím. O způsobu zapojení se zde rozepsal Martin . Co se týče toho ,,pěkný WC " to je těžko říci. Každému se líbí něco jiného. A řemeslník vám nabídne takový z jakého má největší bakšiš. Proč jednoduše nezajdete do obchodu nepodíváte se na značku která se vám líbí a neřeknete firmě že chcete například Jika Olymp se zvýšenou výškou a šikmým odpadem. Na to nemusím být instalatér , abych si to v obchodě opsal ze štítku. Já například preferuji keramiky s jednoduchou linií bez jakýchkoliv výstupků a to i co se týče vnitřní odpadové části kvůli jednoduché údržbě. U mně vyhrává Jika Lyra. Nehledě na to že má kvalitní napouštěcí i vypouštěcí ventil. Podle toho co píšete mi to připadá , že sedíte doma na zadku a firmy vám tam nosí na ukázku WC jak na módní přehlídce. Já osobně jdu za zákazníkem. Zaměřím. Vytáhnu katalogy . Navrhnu několik variant včetně ceny a nemám problém.

Kupte jakýkoli záchod se zadním připojením rovný nebo šikmý k tomu wc flexi připojení, pokud máte plastové stoupačky tak flexi s hladkým koncem pokud tam máte azbeztocement nebo osinkocement tak tak s gumovým vrapem.Jednu kotvící sadu šroubů k wc nejlépe nerezovou.A ještě se podívejte co máte za velikost připojovací převlečné matky plnícího ventilu jsou 3/8" , 1/2" záleží na plnícím ventilu v nádržce,hadičky se prodávají s oběma typy matic musíte vědět jen délku,většinou je půl-půl nebo půl tři osminy.A jedna důležitá věc wc pokud můžete kupte v odborném obchodě s vodoinstalačním materiálem a pozorně prohlédněte napojení,prostě to co kouka v zadu musí to bít válcovitého tvaru a dostatečně dlouhé aby tam to flexi připojení drželo .Není dnes problém koupit keramiku bůh ví odkud která má ukončení do konusu a ještě ktomu dlouhé čtyři centimetry to je problém převážně záchodů za výhodnou cenu z různých hobi obchodů.

hodnocení

Vysvětlení:

V mé původní otázce je: Firmě řekneme, jaký chceme typ WC a ještě jim ukážeme obrázek. ( to WC přímo v Horbachu, nebo Baumarktu, vyfotíme) Nečekáme doma, až nám přivezou katalogy. Když přijede instalatér WC montovat, řekne ten váš typ nemají, máte špatný skon odpadu. Tak tam dají, co přivezou.

=================================== *cert*

Nyní vidím, co jsem způsobila. Vypadá to, že k nám jezdí jedna firma za druhou a nabízí katalogy s WC. To prosím, je velký omyl. Za 35 let, se v našem bytě vyměnilo několik WC, psala jsem o tom, jak to pokaždé probíhalo. Za ta léta se firmy mění. Nyní chceme opět, vyměnit WC, proto jsem se ptala.

Děkuji všem za rady.

jokr
hodnocení

0x

Erudovaných rad tu máte dost, jistě si vyberete. Nezapomeňte prosím na tvar oné místnůstky, protože nový kombík Vás posadí trochu dopředěc... Vím o pánovi s problematickým kolenem, který musí mít pootevřené dveře, aby se mohl posadit.
Nezapomeňte vybrat také výšku WC... Muži upřednostní hluboký posed, tj. nižší mísu, ženy vyšší. Pokud je potíž s kyčlí, např. po totálce, tam se hluboký posed přímo nedoporučuje, hrozí vykloubení implantátu... Takže přemýšlejte a myslete dopředu...

K té výšce WC jen tolik...že výška klasické WC mísy je cca 390-400mm nad podlahou...vyjímkou jsou jen klozetové mísy pro tělesně postižené...a mísy pro děti. Pro tělesně postižené jsou o cca 5-6cm vyšší než je standard...pro děti naopak o cca 5cm nižší.

hodnocení

Dobrý den. Děkuji Jokr, za velmi užitečné rady, které doufám poslouží více lidem, ne jen mně. Jsou to věci, které vůbec člověka nenapadnou, když si jde vybrat WC. Vytiskla jsem si všechny důležité informace. Ještě jednou Vám všem děkuji.

jokr
hodnocení

0x

No tak eštěněco... Podíváte-li se na nádrž s vodou, tak je k míse přišroubována dvěma šrouby, na kterých jsou navlečené pryžové podložky tvaru kužele. Ty se po dotáhnutí šroubů roztáhnou a vytěsní prostor a voda neprosakuje... a nyní to důležité:
Instalatér šrouby utáhne pouze rukou, takže voda bude prokapávat, tomu věřte. Dále, šrouby jsou plastové a trhají se jim hlavičky, takže voda opět prosakuje. Vezměte ten plastový šroub a hupky dupky do železářství a koupíte stejný průměr, stejnou délku ale KOVOVÉ. Na pryžové vložky doporučuji použít silikonovou vazelínu (krabičku koupíte v potřebách pro rybáře, páč je určena na impregnaci muškařských šňůr. Do Jihlavy nejezděte, neví co to je. Vazelínu použitete třebas na tenký film u pryžové manžety u pračky aj.). Tak pokud jste vyměnila šrouby, namazala pryžové vložky, utáhněte šrouby. Asi se dost zapotíte a vykloubíte si ruce.
Nyní prostudujte systém splachování, páč je již z fabriky nastavený na maximální spotřebu vody. Tak prostudujte, nastavte a hurá k privnímu použití, Teprve nyní poznáte co to je skutečná slast... , kam se hrabe erotika :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]