- spolehlivě zabiješ všechny barterie široko daleko v potrubí, takže nějakou dobu trochu víc smrdí
- rozpouštění hydroxidu sodnéo ve vodě je silně exotermní reakce, tzn. vzniká při ní teplo. Vroucí voda začne ještě víc vřít a může prskat z odpadu. Nepodceňovat v žádném případě Vroucí nasycený roztok NaOH v oku není legrace.
- lít hydroxid sodný do odpadu je v rozporu s kanalizačním řádem
0. Velice harazardní postup! 1. Hydroxid sodný je opravdu SILNÁ ŽIRAVINA. Při jakékoliv manipulaci s ní používejte gumové rukavice a brýle nebo je-li to možné tak obličejový štít. 2. Při uvedeném postupu se vám může stát, že se louh ve výlevce zapeče, takže to nepůjde tam ani ven. V žádném případě pak nepoužívejte na jeho odstranění kyselinu. Celý obsah výlevky vám vyletí až do stropu a pokud budete mít štěstí, tak to odnese jenom široké okolí. (Ověřeno) V horším případě skončíte s poleptáním v nemocnici. 3. Doporučuji udělat koncentrovaný roztok za stálého míchání rozpouštěním louhu ve vodě. Bude se velice zahřívat! Tento roztok pak opatrně nalít do výlevky. 4. Smrdět nemá co, je tam přeci sifon. 5. Krtek obsahuje taky hydroxid. 6. Zkusit jiné řešení - Péro, zvon a jiné bezpečné prostředky.
elmar*
0. Nepřeháněj.
1. Zase tak nestraš. Stačí trocha té normální chemické opatrnosti. Žádné hazardy samozřejmě nedoporučuju, ale rukavice a štít v domácnosti...
2. Hydroxid se ve výlevce IMHO nezapeče, neb je velmi dobře rozpustný ve vodě. Pár litříků z kohoutku to spraví.
3. S tou kyselinou bych taky nestašil. Kdyby se dávala po kouskách, tak se to zneutralizuje, což moc nehřeje. Teplo bude vznikat z rozpouštění toho tuhého NaOH, ale když se bude kyslina přidávat pomalu, tak se to ochladí
4. Smrdět bude právě to, co je nad sifonem
5. neznám
6. To jde taky, ale tady se mluvilo o zaručené metodě a trocha toho vzrušení k životu patří
miljan*
Myslím,že hydroxid mnoho nevyřeší.Do prostoru sifonu,kde se drží hladina,se lze dostat po odmontování spodního víčka a vyčistit mechanicky.Pokud je ucpaná odtoková trubka,tak jedině snad pérem po odmontování sifonu.
al bunda*
Taky bych nešel na komára zrovna s atomovou bombou. Domnívám se jako miljan, že naprosto postačí rozebrat a vyčistit sifon pod umyvadlem - pozor jste-li"slabší"povaha, rozebraný sifon více či méně páchne hnilobou - někdo to špatně snáší. Jen nezapomeňte, že v sifonu vždy zůstává určité množství vody jako protipachový uzávěr a počítejte s tím při demontáži - postavte tam kbelík.
Hodně zdaru.
elmar*
Uznávám, že to je atomovka, ale odpadá to složité a hnusné hrabání se v odpadu a šťouchání drátem.
Dnes je přece věk atomu
miljan*
al bunda to pochopil správně.Záleží na tom,kde došlo k ucpání.Když to bude v sifonu,je zbytečný hydroxid i když žijeme v atomovém věku.Pokud dojde k ucpání někde v odpadní trubce,tak hydroxid moc napomůže.Bylo by třeba větší množství,pokud by tam byla malá odtoková skulinka,tak by odtekl bez užitku do odpadu.Pokud to někomu smrdí a nechce se mu v tom hrabat a šťouchat,tak ať si najme odbornou firmu.Dnes je přece věk atomu.
dagmar*
Prosím tě - taková nesmělá otázka a zkusil jsi to gumovým zvonem na čištění odpadu? ten mě zabral vždycky!
No super... Díky za všechny ty rady. Jestli to přežiju, tak dám vědět jaký to bylo... V KRTKOVI je ten sajrajt taky určitě, prskal a lítalo to po kuchyni, vyžralo to lino. Ale nepomohlo to Zkusim někde sehnat tu pružinu nebo co to je. Platit instalatérovi a ochudit se tak o takový skvělý zážitky mi přijde bejt velká škoda Díky všem!
Taky mám vyzkoušenou radu, mimo ty, které už byli zmíněné. Roky požívám ekologicko bakterální přípravek GOLEM. Je to na bázi bakterií, musí se to dělat přesně podle návodu, hlavně dlouho nechat působit, třeba de nebo dva, když se někam jede. Mám to fakt vyzkoušený. Ty bakterie se těma sr... živěj a jak jim chutnaj. Nevýhoda je ,že se to musí dost často opakovat a je to dost drahý, ale jsem spokojen. Kdo má septik, taky dělaj Golema do septiku a je po smradu, v zimě ani nezamrzne, když ho máte někde na chalupě. Mám vše vyzkoušený.
Ahojky já většinou rozšroubuji celí odpad a ten řádně vyčistím od vlasů a ostatních nečistot ,které ucpávají umyvadlo. Je nutno se dostat do největší dálky v trubici. Na hodně znečištěné odpady krtek nepomůže ani jiný čistič. Bohužel pokud ti nejde vyčistit odpad ani tímto dosti nechutným ,ale nevyhnutelným zpusobem je nutné zavolat instalatéra Po odstranění vlasů ještě pročisti hydroxidem sodným www.vencl.cz/catview.php?prntCat=-2,201,79&prodID=627 Přeji hodně štěstí
anté
obyčejnou dřevěnou špejlí párkrát zatočíš a vytáhneš bordel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.