Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký křovinořez? 2 nebo 4 takt?

Od: ola® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

potřebuji křovinořez. Je to na svažitý terén, nic náročného, jen vysoká tráva a semo tamo trochu ostružiní. Uvažuji o Husqvarně, nebo o Hondě. V cenové relaci do 13.000 kč s kotoučem. Poraďte mi zda jít do dvoutaktu od Husqvarny, nebo dom 4-taktu od Hondy. Co je pro a co je proti (údržba, provoz atd).

Nebo mi poraďte úplně jinou značku, se kterou máte dobré zkušenosti a hlavně na co si dát při výběru pozor (rukojeť, hlava atd)

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Zdravím, kupte čtyřtakt nemá takové vibrace jako dvoutakt, navíc nemusíte míchat benzín s olejem.

hodnocení

0x
Prosimvas nekupujte ty ctyrtaktni italsky hondy! Vim o cem mluvim...
doplněno 22.05.12 19:49:

Dostaly se mi do rukou tři! kusy během loňského léta, první kus majitel položil na chvíli na zem (běžící) kousek se otočil a přestal mazat - výsledek ulomený odlehčení startování u ventilů a ten ulomenej zbytek prolítnul víkem ventilů ven.

Druhej kus - protočený plastový rozvody na řemenici - příčina prasklé rozvodové kolo z nějakého nekvalitního "asibakelitu".

Třetí kus rozlíltlá žací hlava a posekanej kotník - nekvalitně vyrobeno. Nehledě na to, že co do výkonu se nemůžou dvoutaktům rovnat, vždy to znamenalo roztočit naprázdno a potom "zapíchnout" do trávy.

Zlatej dvoutaktní Stihl.

ola®
hodnocení

Děkuji za info. Je to dilema, mám od HONDY sekačku a jsem naprosto spokojená! Krásné starty, lehoučko zatáhnu a jede naprosto spolehlivě už 3 roky.

Vím, že každý prodejce bude chválit to své..., *vezen*

hodnocení

0x

no pokud je tam rozdíl v hluku tak kupte ten, co méně hlučí. Ty dvoutakty nevim nevim, strašněj randál, ale zase jsou relativně silné. Tím netvrdím že 4t je tichý! To míchání s olejem by mě taky nebavilo.

hodnocení

0x

Dvoutakt je lehčí je méně náročnější na údržbu a opravy. miro

tak jsem si koupil hechta 143-2takt 43ccm obsah dosti silný a za 2 roky uplně bez problému a při ceně 4tis za hubičku,nejdřív jem značce neduvěřoval ale po tom co jsem ho viděl u známého který ho měl už dobu přede mnou a sekal s ním takové roští a přežil po celý rok bez problému jsem do něj šel též a bez jediného problému,po zimě chytá na škubnutí ne jako některé jiné značky u kterých skoro utrhnete šnůrku,jinak myslím si že 2 takt je jedině o míchání oleje ale dneska už jsou kvalitní a nesmrdí to,soused má 4 takt a nevidím v tom extra rozdíl,stejně používejte špunty nebo sluchátka se štítem,sluch máte jen jeden

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]