Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatek v původním bydlišti?

Od: milla* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,bydlím v Praze už 2 rokem a dnes mi přišel dopis s doplatkem na mou bývalou adresu s částkou 53tis za vodné i s točné za tento rok i když byt už 2 roky nikdo neobývá.Prý se jednalo o nějakou poruchu a voda sama tekla.Musím tuto částku zaplatit i když to není způsobeno mojí vinnou?Děkuji za odpověd.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To tedy uvádíte hodně málo informací...

Jestli byt někdo obývá či neobývá není podstatné..., pokud je byt Váš...a prasklo potrubí za vodoměrem, tedy na "Vaší straně", pak spotřebu zaplatit samozřejmě musíte.

milla*
hodnocení

Voda unikala přes splachovacípotrubí do záchodu,dali mi to vědět až když jim byla divná spotřeba-o tom jsem nemohla vědět.Nevím proč jim to nebylo jasné hned,že je tam chyba,když věděli že tam nikdo nebydlí.

jirbar*
hodnocení

0x

Každej normální při opuštění nemovitosti uzavře ventil před vodoměrem. Pokud se tak nestalo a voda unikala za vodoměrem, zkuste se s nimi domluvit ať Vám "odpustí" stočné.

buss
hodnocení

0x

A jak bylo ukončeno bydlení, skončila nájemní či jaká smlouva, smlouva s dodavatekem vody, byt byl předán nebo to visí? To je důležitééé. Pokud je váš, je to vaše spotřeba, a chyba.

uska*
hodnocení

0x

Kdo je vlastníkem bytu? pokud Vy, tak máte smůlu. Je to vaše spotřeba, ať v bytě bydlíte nebo ne a zaplatit musíte. Před opuštění bytu se vypíná hlavní jistič el a uzavírá voda. Jen mě zaráží, že píšete - ONI mi to dali vědět, ONI vědí, že tam nikdo nebydlí ... kdo jsou ONI?

Druhá možnost je, že vlastníkem bytu je např. město. Při ukončení nájmu jste byt předala se stavem vodoměru i elektroměru, takže platit nemusíte. Toto asi pravda nebude neboť by vám nezaslali fakturu, dle mě jste vlastníkem bytu sama.

Nevidím důvod, proč by VaK vám měl odpouštět např. stočné, když voda skončila v kanalizaci. Když mě bude doma protékat WC, tak také nepůjdu na vodárny, že to platit nebudu. Je to pohroma taková faktura, ale jak se říká, za blbost se platí.

jirbar*

Ušačko asi toho málo víte. Voda která neskončí v kanalizaci se NEMUSÍ platit stočné. Je to ovšem dobrá vůle dodavatele. Viz zahrádky, případně bazény.

jirbar:

Ano to je pravda, ale tady paní píše že voda odtekla přes WC..., takže do kanalizace..

jirbar*

Ano to je pravda, jenže tuto informaci poskytla až dodatečně.

Věčný problém tazatelů neschopnost poskytnout úplné informace k dotazu.

doplněno 17.05.12 12:33:

Já 11.38 Ona 11.41

bublinaunosu
hodnocení

0x

Doplácet 53 tisic za vodu...co stojí u vás kubík?U nás 80 kč za vodné a stočné tj tedy asi 660 kubíku,tak to je síla to je moje spotřeba vody asi za 9 let.

repkin*
hodnocení

0x

Zajímalo by mě pánové, jak chcete u bytu prokazovat, že voda neskončila v kanalizaci? Já se z 50 na 50% koupu doma a v práci, doma s nadsázkou více vody vypiju (3-6l denně podle počasí), než protočím.. Když bych to bral vážně, tak dejme tomu nasplachuju 20l vody a dalších 20l vody je pití, vaření, květiny, malta apod. Na druhou stranu, když to budem brát do detajlu, tak i vypitá voda proteče do kanalizace přes záchod. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]