Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jemný betonový potěr - kolik vody

Od: kubinec® odpovědí: 5 změna:

sehnal jsem si asi 10kg betonového potěru/jemný, ale známej co mi to dal nemůže najít tech. list k tomuto zboží.

bude spotřeba vody stejná jako u ostatních bet. potěrů, takže 4litry na 40kg pytel

takže u mě na těch 10kg asi 1 litr vody?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

santafreud*
hodnocení

0x
podle toho, ejstli v tomhle konkretním produktu nejsou třeba palstifikátory, urychlovače... kdyby si vzpomenul aspoň na značku/výrobce, srýček google už by něco bonznul, ale takhle snad jedině vzít si vzorek a zkusit to. Nenamíchat hned celej pytel najednou, nechat si trochu stranou na případné zahuštění...
hodnocení

no a je to tady, on to totiž měl v igel. pytli a ten papír měl pouze přiložen, jediné co ví, je to, že je to potěr jemný

a že snad poměr vody bude stejný jako u ost.potěrů

P.S. ten pytel co si ještě matně vzpomíná prý byl do modra

santafreud*
jo, takový zdroje miluju, kolikrát se z malty potom vyklube štuk :- )
Tak já osobně bych tohle nepoužíval ně něco extra důležitýho a namáhanýho. Kdyby se to muselo vyškrábat, aby to nedělalo neplechu.
Nasypal bych toho do kýble takovou část, aby se to dalo jeětě míchat rukou. Nechal bych si tak velkou fanku nedotknutelné zásoby. Nalil bych vody tak_ňák_obvykle a míchal bych to od louže postupně. Ten skok mezí hrudkama a řídkou kaší kolikrát udělá dvojdecka na pytel, becha na to, k tomu záchrannému zahuštění si dycky nechávám tu fanku poslední záchrany.
Pokud to plastifikátory nemá, bude to po namočení sát a zase to bude tuhnout. Až se to napije, přestane v tom další voda mizet a to je právě chvíle, kdy člověk si řekne Sakra, já to zaleju pořádně, když to tak chlastá... a přeleje to.
Pokud to plastifikátory má, bude to při promíchání trochu tekutější než by člověk čekal a to už samozřejmě tuplem nic nedolejvat.
No prostě na to neexistuje platná rada, jenom pokus :- )
Ale nakonec na to mokrý noviny nebo hadr... až to zatuhne, pochopitelně.

technikjirik*
hodnocení

0x

10 kg potěru lze využít opravdu jen na nějakou záplatu. namíchejte tak aby to bylo zpracovatelné a neměřtě decilitry.. na slabou vrstvu udělejte konzistenci polotekutou a na tlouštku nad 2 cm udělejte hmotu těstovitou... jestli se tu bavéme jen o 10 kg pak bych do toho nešel až tak vědecky...

hodnocení

jedná se o tuto díru (viz foto) a pak na to přinde vylít samonivelačka a pak na to dlažba a na té dlažbě v těch místech bude skříňka kuch. linky

Jemný betonový potěr - kolik vody

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]