Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost sádrokartonu

Od: paull odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

chci se zeptat jestli by někdo nevěděl kde koupit sádrokarton menších rozměrů.Tedy v šířce 50 nebo 60 mm.Potřebuji na podkroví a větší desku neprotáhnu dveřmi.Všude nabízejí jen 125 mm.Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

Rigips delal 9,5 (10mm) HOBBY sire 600mm, ale myslim, ze vyroba byla ukoncena

Knauf ma Knauf GKB WHITE SET HRAK 1000x1250

opravdu tam nedostanes normalni desku?!

je zde jeste moznost dat silnejsi protipozarni, ktera je tusim 625mm, ale bude silnejsi, tezsi, drazsi a pak je nutne dimenzovat konstrukci

dalsi moznost je 12mm OSB 625mm, pak bych dal na OSB jeste 6mm desku od knaufu (na oblouky), jinak bude problem s povrchovou upravou

kratit desky a delat podelnou hranu pro pasku neni dobra volba, ten karton tam ma duvod

hodnocení

2x

Paule,

asi se zbatečně stresujete, Kupte si šíři 125 (120) cm a podélce rozříznete. Udělat hranu je otázka 15-30 vteřit...

standam*

Milane, pravdepodobne myslite udelat hranu, tak jak je napric, to ano, ale placnout skelnou pasku a tmel poradne roztahnout

Pane Stando, zdravím, ano pochopil přesně...

paull
hodnocení

Díky všem,1000x1250 bych tam možná ještě dostal(mám za dveřmi hned schody na horu),ale už je taky nedělaj,teda tady u nás.Asi zkusím polsko,tam by to mělo být i levnější.Nařezat by to šlo,ale spíš nedokážu pochopit,proč se tady už nedá sehnat menší formát.Tak jsem si myslel,že asi špatně hledám,ale jak je vidět hledal jsem dobře.

Paule, tak kupte 125x2000 a říznou na půlku. Menší formát používáte jen vy, a malinká skupinka osob. To se nevyplatí kvůli tomu skladovat...

už pochopil?

přeji hezký den a pěknou práci..

standam*

vyber si co ti bude vyhovovat, rezat nebo hledat, neco se da najit, ale poptavka na dotaz

dalsi moznost, poptat se u Knaufu zda je jeste delaji, pokud ano najit stavebniny, ktere berou sortiment Knauf a predpokladam, ze do tydne budou na prodejne, urcite zalezi na mnozstvi

dnes jsem neco resil u Rigipsu a je pravdou, ze se delaji hobby 9,5 (10)mm , ale uz ne sire 60mm

dalsi moznost je sadrovlakno, ale zase cena a kolma hrana, takze to same jako kdyby jsi rezal standartni velikost

pak 20mm protipozarni, male, ale drahe a je nutne dimenzovat konstrukci

osobne bych od polaku nebral nic ... :)

hodnocení

0x

Předpokládám že máš na mysli cm, Viděl jsem ted v Polsku menší rozměry, předpokládám že to budou mít i u nás. Ale já bych si ty velké plotny předem nařezal na potřebný rozměr.

paull
hodnocení

Samozřejmě v cm,omlouvám se.V Polsku jo,ale chtěl jsem u nás a na netu opravdu nic není,vše větší.Nařezat by to jistě šlo,ale zase další práce navíc taky zabrousit hrany.

olaf71*
hodnocení

0x

a co takhle desku říznout na max. rozměr a srazit hrany pro tmelení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]