Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že zde o této problematice bylo řečeno už velmi mnoho. Můj ženský mozek a dostupné znalosti mi však úplně nepomohou při aplikaci zde popsaných situací na tu konkrétní naší.
Mám rodinný dům z 20.let minulého století a zatepluji prostor mezi dvěma patry. Jedná se o klasickou strukturu: omítka-rákos-prkna-dutina o výšce cca 30 cm vyplněna asi 6 cm staré škváry - pochozí prkna v místnosti. Rozhodla jsem se o zateplení a nyní nevím, co je nejlepší použít: skelná vata, minerální vata (jaká?), je v tomto případně nutná parotěsná folie, když nebude příštích cca 5 let 1 patro využívané, tedy bude i netopené?
Děkuji za shovívavost při zodpovězení mého dotazu.
Na druhu vaty prakticky nezáleží...
Parotěska by v tomto případě měla být ale pod vatou, poněvadž teplejší místo bude ve spodní místnosti a tudíž odsud se bude tlačit vzduch na základě vyrovnávání tlaku nahoru a vlhkost by pak zůstala ve vatě...
Hanele, ve vatě se bude vlhkost srážet stále, to je přirozený jev.. Paroteěska se dává kvůli tomu, bay se jí tam nehromadilo hodně. Pak by nestačila vyschnout. Pokud bude prostor prázdný mezi trámy, tak položíte JEN MEZI TRÁMY parotěsku, nesmíte ho obalit!
Spoužítím vaty to nejí, že je to jedno, máme různé vyty dle tepelného odporu... lambdy. Od 0,044 až po 0,032, čím nižší číslo, tím lepší (a taky dražší..
Pokud ale nebudete vytápět horní prostor, musíte záklop provést difuzním materiálem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.