Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalové ponorné čerpadlo

Od: hop® odpovědí: 7 změna:

Sháním ponorné kalové čerpadlo na občasné přečerpání tekuté části septiku do kanalizace, jde o restauraci a do septiku je i vyústění odpadů z kuchyně, takže tekutá složka převažuje.

Požadované parametry:

- rozumná kvalita za rozumnou cenu

- možnost připojit na stávající výtlakovou hadici 1"

- velikost nasávaných částic - tak aby se vešly do hadice

- spnací plovák

- není moc důležitá výtlačná výška, vyústění používané kanalizace je v podstatě ve stejné nadmořské výšce jako septik, hadice akorát vede asi 1 výškový metr ze septiku nahoru a pak zpět dolů ke kanalizaci

- spíše menší průtok, aby kanalizace stíhala tekutinu odvádět

Vím, že podobných čerpadel najdu "mraky" v eshopech, na Aukru nebo v hobbymarketech. Ale nějak nemám čas se v tom množství "přehrabovat", spíše bych uvítal konkrétní tipy, případně i s odkazem, kde ho v rozumné době koupit.

Předem díky a přeji hezký den! *slunce*

P.S.: Pokud mne chcete upozornit, že přečerpávání obsahu septiku do kanalizace není správné, raději nepište nic, tuto skutečnost si uvědomuji, děkuji...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Zdravím, nemám vlastní zkušenost s čerpadlem, ale dle bartra který kdysi koupil v Obi nějaké levnější plastové, vydrželo tři roky. Koupil toto a je plně spokejen. Sice je to opak co potřebujete, větší výkon ale zase je spolehlivé

PS K přečerpávání obsahu septiku do kanalizace se nebudu vyjadřovat. Žijte ekoefektivně! *smich*

Kalové čerpadlo H/...

doplněno 22.05.12 17:00:

Jen jsem dal tip na čerpadlo které znám.

hop®
hodnocení

Ne, to není ono, zapomněl jsem napsat, že mám k dispozici pouze připojení k 230V.

A k té ekoefektivitě - do stejné kanalizece je po pár desítkách metrů svedeno nádražní WC, jde tady spíše o platby stočného... ;)

Ale díky aspoň za snahu! :)

Cerpadlo ktere doporucuje Jara neni pro tento ucel zrovna idealni, je spise dost nevhodne.
Problem bude v tom, ze vetsina kvalitnich kalovych cerpadel ma vytlak vetsi nez DN25..a take jejich cena zacina nekde na 15tis.
Druhym problemem by mohla byt prave ta kuchyne, tedy v pripade ze pred septikem neni osazen odlucovac tuku.
Konkretni typ cerpadla Vam mohu napsat zitra az budu v kancelari.
Nicmene pokud jde o nejake obcasne precerpani, pak bych asi opravdu navstivil OBI...i kdyz to jinak nedoporucuji.
hop®
hodnocení

Martine, před septikem není osazeno nic, takže právě ten tuk je dalším prolémem. Ale vzhledem k provozu kuchyně to přečerpání není zas tak občasné, průměrně asi tak dvakrát do týdne...

Mrkněte se kdyžtak zítra, díky!

instalater*

hope - pro tvůj ůčel by se mi nejvíce líbilo čerpadlo pumpa.cz/... PSP 12 -8/0.45l ...je odolné proti zanášení bordelem , snese velké částice a dlouhá vlákna. Výhoda je také v tom , že kdyby jsi ho potřeboval využít i někde jinde , tak ti vysaje vodu téměř do dna jelikož má spodní sání ( zaplavený sklep a pod.) A motor má pojistku proti přehřátí. Plus přípojná hadice 50mm

Čerpadlo co napsal "Instalater" by pro daný účel mělo vyhovovat, ale trochu problém budete mít s tím, že má výtlačné hrdlo DN50mm...a Vy máte hadici 1" tedy DN25...půjdete z tlustého do tenkého..

Dále toto čerpadlo nemá mělnící zařízení (tvořené zpravidla noži z Wolframu), které by rozdrtilo větší částice obsažené v odpadní vodě..A dále má výše popisované čerpadlo průchodnost částic právě max.25mm, to bych měl trochu strach že se výtlačná hadice bude ucpávat. Pokud ji však nemáte nainstalovanou napevno, respektive "dostanete se k ní", pak bych to asi i risknul.

Jinak bych pro "profesionální" instalaci volil spíše čerpadlo z mělnícím zařízením typu Grundfos řady SEG40 (výtlak DN40), nebo Wilo MTS40 (výtlak také DN40). Tyto čerpadla jsou však velmi výrazně dražší než PSP12 uváděné "Instalatérem".

Ohledně toho tuku...ten samozřejmě nemá v septiku natož v kanalizaci co pohledávat...a může způsobovat velké problémy až neprůchodnost kanalizace. Od toho by měl být na výstupu odpadních vod z kuchyně instalován odlučovač tuků (také vě většině kanalizačních řádů je požadován). OT je záležitost zpravidla za 25tis Kč pro menší až středně velkou kuchyni.

jokr
hodnocení

0x

Ano, mám takové sousedy. Zabít vás málo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]