Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký podklad pod bazén

Od: magnosolva* odpovědí: 5 změna:

mám bazén, průměr 4,57m,výška 1,2m na 13000l vody

Chtěla bych betonový podklad,kvůli rovině.

Může mi někdo poradit,jak na to,abych ze ni nazaplatila víc jak za bazén.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Beton nutný není.My jsme uhladili plochu,zasypali prosátým pískem a na něj položili starý koberec.(Z kousků)Na koberec vystřihli kruh z geotextilie.Měli jsme to takto 3 roky.Nakonec jsme vykopali bazén zemní.

JABRAKA

hodnocení

0x

Proč beton?

Jak píše Jabraka, jen bych doplnil tepelnou izolaci, aby se bazen neochlazoval...

takovýto bazen?

Jaký podklad pod bazén

n
hodnocení

0x

Já bych ten bazén určite zakopal do země. Vykopete metr hlubokou kruhovou diru a do ni date tak 15cm polystyren, na to treba stare lino nebo koberec a na to polozite bazen. Takto muzete bazen umistit i do nerovneho terenu, staci aby bylo v rovine dno te diry. Bude to vypadat mnohem lip, nez kdyz je bazen cely na povrchu.

hodnocení

0x

jeden rok jsme bazén dali na trávu rep ještě na doporučenou tkaninu. Pak celé léto jsme v bazénu šlapali na oblé kamínky pod bazénem. Na podzim jsme bazén dali pryč a tráva, které byla pod bazénem neskutečně hnila... ted smrad byl cítit asi měsíc.

Další rok mi zbylo hodně jemného písku (do omítek), takže jsem s ním vytvořil malou vrstvu (1-2cm), na to dal tkaninu a na to bazén. Takový podklad pod bazén bych doporučival. Jediné negativum je že se nedá obsekat sekačkou resp vždy tam zbyde 2cm okraj vysoké trávy. :) Ale bazén se tváří spokojeně a dno je příjemné.

doplněno 08.06.14 06:51: Pokud by z toho nebylo jasné je lepší aby tráva byla napřed zlikvidovaná, aby pak nemohla hnít. :) ale když člověk snese jednou ten smrad, tak na příště už zlikvidovana je :-D

kristina*
hodnocení

0x

Betonový podklad pod bazén je dobrý, asi i nejlepší, ale jen do okamžiku, kdy si bazén rozmyslíte nebo ho chcete přemístit. Lepší je jen zámková dlažba, která jde rozebrat a na ni jen tkanina. Ani nebude hnít, prorůstat trávou atd takže vydrží celé roky. Polystyren pod bazén není potřeba, kolmo do země jsou tepelné ztráty malé. Daleko větší jsou přes hladinu a následně přes boky. Izolovat dno je v tomto případě hodně zbytečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]