Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni. Sháním úklidovou firmu, která mi zajistí pravidelný úklid panelového domu v Praze. Vím, že vyhledávač mi nabídne desítky firem, už jsem nějaké poptal. Ale byl bych rád za nějaké konkrétní doporučení nebo zkušenost. Nechci vybírat jen podle ceny za úklid, ale spíš podle kvality a referencí. Bude se jednat o úklid 12 patrového domu, zametání a vytírání chodeb, mytí oken a svítidel, apod. Díky za vaše názory.
Dobrý den,
nevím, zda máte takovou možnost, ale povím vám, jak to bylo v našem panelovém domě. Prošli jsme experimentyy s různými firmami, které byly drahé, někdy nekvalitní, ale hlavně vznikaly nepříjemné proluky mezi jednotlivými úklidy - někdo například po páteční párty "znečistil" chodbu, ale úklid byl až v pondělí, takže buď celý víkend minimálně jedno patro šíleně zapáchalo, nebo stejně někomu z obyvatel bouchly nervy a uklidil to sám.
Nyní družstvo platí jednu aktivní místní důchodkyni a je to k nezaplacení. Tím, že v domě bydlí, uklízí tehdy, když je to skutečně potřeba, tedy v zimě, kdy je našlapáno, uklízí častěji, v létě, když je sucho třeba méně, prostě podle potřeby. Nestává se, že by chodby zůstavaly špinavé, jednou za den projde dům a tak vidí, kde co je. Zalévá i květiny, myje okna, výtah, všechno. Navíc myslím, že to je i zajímavé působení na psychiku obyvatel. Například dříve pár neukázněných majitelů pejsků nechalo jejich mazlíčky vykonat potřebu na chodbě. Nyní si to už téměř nikdo nedovolí, protože zaprvé někteří tu dámu znají a tak je jim to trapné a za druhé i ti ostatní zjistili, že ona moc dobře ví, kdo to dělá a tak je jim to vlastně trapné taky. Lidé si víc pucují boty o rohožku, když vědí, že po nich bude uklízet někdo, koho osobně znají, ne anonymní zaměstnanec firmy.
Navíc je to i levnější, přecijen firma platí sídlo, účetní atd., nejen práci zaměstnanců - a podle toho vypadá výsledná cena.
Jak jsem říkala, možná tu možnost nemáte, ale stojí to za zvážení a poptání se.
Díky za reakci. Tato varianta úklidu bohužel nepřichází v úvahu, protože jsme něčím podobným už prošli a bylo to zcela naopak než píšete vy. Je to asi o tom mít štěstí na spolehlivého člověka, který bydlí v domě, ale to my bohužel nemáme. Navíc jsme se v domě dohodli, že využijeme úklidové služby od profesionální úklidové firmy.
Ja jen v rychlosti. Take jsme resili uklid, uklizela nejdrive pani z domu, vse probihalo ok. Po pul roce to prevzala dcera, uklid absolutne otresny a museli jsme sahnout po uklidove firme. A taky jsme se nestacili divit. Nabidky byly dost rozdilne. Nakonec jsme vybrali firmu, co jsme nasli na portalu www.uklidypraha.cz, firmu Awisuklid.
AWIS znám, také je využíváme. Úklid v Praze a Brně asi nejlepší řešit u nich. Jejich služby jsou opravdu kvalitní. Nyní nám dokonce poskytli zcela zdarma kontrolní online systém. Vřele doporučuji. awisuklid.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.