Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím o radu, jak a čím (štětka, kompresor, hloubková penetrace nebo klasická) ideálně penetrovat brizolit před zateplením fasády, Jde o dům z 80 let klasická kostka sam.stojící, materiál cihelný blok 45cm, zvenku brizolit, uvnitř klasika omítka a vápenný štuk (nový), chystám se zateplovat 140kou polystyrenem a chtěl bych použít lepení na pěnu, sledoval jsem už i videa, která vkládal pan milancukrar (mimochodem velice si vážím Vaší pomoci, již jsem postavil svépomocí zděnou chatu, dle Vašich rad a i mistři zedníci chválí ale zpět k zateplení. Dále by mě zajímalo kolik talířových hmoždinek na desku (když lepím pěnou). V místě bydliště dosti razantně fouká a proto bych nerad riskoval odtržení desek. Jinak mi zbylo ze stavby lepidlo na porobeton Cemix061, předpokládám, že se asi nedá použít na polystyren pro perlinku jako podklad pro finální barevnou omítku. Ještě dotaz ohledně pěny, dá se skutečně použít nízkoexpanzní ´´klasická´´ pěna?
Děkuji za odpověď
Dobrý den, pane Petrichu.
Děkuji za pochavalu.
Na každou diskuzi se najde další diskuze... ale to bych debatoval s kolegy a vy potřebuejte radit.
Jsem proti omývání Wapkou, páč je to mnoho vody a pak sušení...
osobně jsem pro...
jejda, musím ihned pryč, pak to dopíšu..
doplněno 21.05.12 19:25:omlouvám se, ale zákazníci nemůžou čekat.
Stěnu bych osmýčit tvrdým koštětem, vzduchem ofoukat, vzduchem nanést penetraci. Zdali budete lepit pěnou nebo lepidlem je jen na zkušenostech lepiče. Pro laiky je snažší lepidlo, vždy na rámeček, nikdy ne na buchty a 40 % plochy lepidla. Kotvení hmoždinkymi je VŽDY podle projektové dokumentace, ale laicky 4-6ks na metr. Ale jen když se rozhodnete kotvit, páč předpis Etics a Etag 04 připouštáí bez doplňkového kotvení. Certifikovaný systém laikové nepoužívají, ale kupují funkční skládačky (levnější alternativy). Pro uklidnění dodávám, že nevím o případu v ČR, kde by spadla izolace z rodinného domu.
I na panelácích se musí sejít více závad, aby izolant spadl..
Určitě nedávejte lepidlo na lepení porobetonu, to je jako když Vám zbyde olej z motoru a použijete ho na vaření... olej jako olej..
Není nízkoexpanzní pěna stejná od různých výrobců, Tytan 753 má nejmenší roztažnost. (Styro753 je plně kompatibilní se všemi ETICS* systémy na bázi pěnového polystyrenu)
viz: tytan.cz/...
Hlavně pozor na detaily, ty pokazí celé zateplení, použití patních lišt se přehání v 90% nejsou třeba. Hypotetické reklamace je třeba zjištovat příčinu,
Přeji příjemnou práci, jen radost z práce a velkou úsporu energie.
Milan
doplněno 21.05.12 19:25:1.
doplněno 21.05.12 19:27:2.
Půjdu tedy do lepidla a také do kotvení u nás na kopci na ulici Větrné totiž skutečně hrozně fouká. Ještě bych se zeptal na ty ´´skládačky´´ protože nemám nic koupeno, tak bych si nechal poradit jaké výrobce doporučujete a taky druhy lepidla. Předpokládám, že jedno lepidlo bude na lepení, druhé na fasádu a potom nějaká finální probarvená omítka? Nebo může být na lepení a podklad finální omítky stejné? Omlouvám se pokud jsou mé dotazy příliš ´´tupé´´ ale já se raděj blbě zeptám, než pak špatně udělám
. Pokud nechcete dělat reklamu můžu poprosit hodit do mejlu?
Děkuji moc za všechny rady
nevím zdali by to byla reklama, ale napíšu to jinak. Firma si nechá za peníze certifikovat systém, ale samozřejmě že místo certifikovaných hmoždinek, klidně dáte i jiné, schválené, to samé i lepidla,
Firma Basf má v certifikátu lepidlo Z 301 Super. ale klidně firmy s ISO používají Z 301 PS a 301 Duo..
Zkuste mě nalézt ICQ55180641 skype milancukrar a vyhledávače...
Jednoznačně se nedá řící kolika PTH kotvit,na to by se měla dělat trhová zkouška,ale běžně dáváme viz nákres (3 varianty,sry ale není to kvalitní,jen tak narychlo)
doplněno 21.05.12 17:20:Ty jo tak to se mně opravdu moc nepovedlo,snad to pro názornost stačí.
doplněno 21.05.12 17:23:Ještě jednou doplním.Zda na terče či celoplošně se liší dle výrobců a taky dle toho kdo dozoruje!Jeden dozor požaduje celoplošné lepení,druhý zase terče!
Nebudu Vás odrazovat od lepení polystyrenu na pěnu, na to časem přijdete sám. Co se týká penetrace, tak tu bych na podklad nedával, ale rozhodně bych fasádu očistil vapkou, zbavíte se tím prachu a nečistot. Ke kotvám: základ je 6ks/m2... K lepidlu Cemix - to nepoužívejte, má uplně jiné vlastnosti než lepidlo na fasádu.
Díky, názory sbírám, ještě nejsem uplně rozhodnutý pro pěnu, takže říkáte klasika lepidlo na polystyren a jak nanášet po obvodu + terče? povrch brizolitu totiz na hreben není, je to příliš hrubé.
Já jsem zastánce lepidla ( jak správně uvádíte po obvodu + 3 body aby bylo pokryto min. 40% desky ) už z toho důvodu, že pokud budete používat jakýkoli systém, pokud by byl v budoucnu problém s reklamací materiálu, nikdo Vám reklamaci neuzná, protože lepíte na pěnu. Vím, že mě zastánci pěny budou kamenovat, že jim stačí donést si v tašce pistol a 1 balík pěn a já budu muset na náklaďáku dovážet drahé lepidlo apod., a že v ČR se staví na pěnu a na silikon, nicméně jediným systémovým řešením je lepidlo. Pokud se nakonec pro lepidlo rozhodnete, po očištění fasády pár dní počkejte, až se vypaří z břizolitu přebytečná voda a potom bud napenetrujte nebo nepenetrujte, záleží na systému jaký použijete ( Baumit, Weber, Mamut... )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.