Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpadající omítka

Od: honzoun* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím pěkně o radu: mám kamenno - zděný dům, sklepy vlké, ale patro víceméně suché, zateplení žádné; v patře mám kuchyň a za lednicí v rohu imrvére odpadá vrchní vrstva omítky (cca 1m2), tj. ne jádrová (ta drží), ale ta vrchní. Z vrchní omítky se vždy vytvoří jakýsi "puchýř" , který pak opadává; oloupu jej co to jde (na jádrovou omítku), a nanesu vnitřní keraštuk. Pakj vyhladím a vypadá to v pohodě, ale za rok se situace opakuje.. Jednu stěnu od toho rohu (sousedí s hlínou) jsem odizoloval nopkovou folií, druhá stěna je do ulice a mám tam izolaci dvojitou zdí, tj. vnější nosná zeď, za ní odvětrávaná mezera a pak vnitřní příčka, která tvoří vlastně jednu stěnu kuchyně. Už jsem zkoušel odtáhnout lednici tak, aby byla mezi ledincí a stěnou dostatečná vzdálenost, ale problém se opakuje. Napadá někoho co s tím? Děkuji pěkně za jekoukoliv radu :) Honza

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Oklepal bych to na cihlu,vyškrabal spáry a nahodil sanační omítku na hotovo,aby zeď mohla dýchat.Ta horní omítka to vlastně uzavřela a ta vrstva proto odpadla. baumit.cz/...

honzoun*
hodnocení

Děkuju, zkusím to :) Jsem si říkal, že asi něco dělám blbě..

hodnocení

0x

Podobné problémy měl náš barák. Založili jsme družstvo a chlapi se začali starat. Ze všeho nejdříve volali vodárny a ty vyčistily gajgry (odtoky z rýn ze střechy, zakopané v zemi) a kanály a korýtko z dlažebních kostek, které nebylo ani vidět, protože bylo zanesené a zarostlé, které je mezi loukou a domem. Současně s tím jsme vyklidili sklepy, chlapi oklepali omítku. Budou nahazovat spešl omítku. Teď parta cikánů odkopává hlínu kolem domu, až na začátek základů. Bude tam izolace. *sok* Spadly tři kapky deště a my jsme ve sklepě měli mokro. Na nesmyslných místech, třeba uprostřed chodby. A byty v přízemí měli vlhko. Barák je z 53.roku, má nárok na takovouhle opravu. *jasne* Jsem z domku a všecky takové a podobné práce jsem řešila s tátou a pak sama. Já si myslím, že jen nová omítka nic nezachrání. Lidé v přízemí dali do koupelny kachlíky a vlhko jim vylezlo až na strop, až na konec kachlíků. Budete to muset řešit šířeji. Žádná sranda!

honzoun*
hodnocení

Jj, ale já to nemám v souvislosti s děštěm, mě se to děje na jednom m2 v jednom urcitem miste; doufám, že to nic rozsáhlejšího nebude :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]