Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnitřní zateplení zdi

Od: tomas1986 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

chystám se na rekonstrukci podkroví v rodinném domě. Na stropy v podkroví chci dát sádrokarton včetně zateplení vatou. Ale řeším teď ještě problém ohledně podélných svislých zdí pod šikmým stropem. Jejich výška je asi 110 cm a přes zimu jsou hodně studené. Tloušťka zdi je v tomto patře pouze 25 cm, v nižším patře je zeď 40 cm. Bohužel to bylo dříve takto blbě udělané. Proto chci tyto zdi přizdít, aby nebyly v zimě tolik studené. Asi mi budete doporučovat vnější zateplení, ale to jsem zavrhl. Na kompletní zateplení domu nejsou finance a zateplit jen horní část a udělat z vnějšku na fasádě "zub" se mi nelíbí. Takže jsem se rozhodl přizdít ty zdi YTONGEM. Zvažuji použít 7,5 cm a za to dát ještě 5cm vatu + parotěsnou fólii, aby nemohla vlhost z místnosti do vaty. Známý mi tvrdí, že vhodnější než ta vata je nechat 5 cm vzduchovou mezeru. Proto se chci zeptat někoho z vás, jaký je váš názor. Je lepší použít vatu nebo ponechat vzduchovou mezeru? Nebo případně použít větší šíři Ytongu bez ničeho, abych se dostal na zhruba stejnou tloušťku zdi, jako je v nižším patře? Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

Kdyz uz tak co nejvice Ytongu, kdyz omlatis omitku mozna tam dostanes 15cm, pripadne muze Ytong castecne zasahovat mimo 40cm zed

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]