Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zaklopit EPS zateplení

Od: adetouk® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chci zateplit stropy v rodinném domě,a sice tak,že na půdu položím vrstvu 20 cm polystyrénu.Jelikož potřebuji zachovat pochůznost půdy(jen pro běžné chození,nechci budovat podkroví),přemýšlím,co položit na EPS,abych s co nejnižšími náklady dosáhl pochůznosti.Myslíte si,že bych mohl použít protipožární SDK? Nebo stačí obyč.dřevotříska,popř.OSB desky?Pokládat vrstvu betonu vyztuženou kari sítí se mi zdá zbytečně pracné a příliš zatěžující půdu.Děkuji za každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

DTD - nebo lépe OSB desky můžete použít v klidu, sádrokarton pochozí není...

hodnocení

Jde mi o to,aby byla dodržena protipožární opatření

mowla*

Namísto XPS použijte minerální vatu...

jabraka*

Také se přikláním k vatě,pokud jsi ještě polystyren nekoupil.Zajistíš i lepší odhlučení stropu.Pak už je skutečně záležitost ceny materiálu,tedy řezivo,OSB desky .Dokonce i na vatě volně položené betonové dlaždice.Tím získá strop ještě lepší zatlumení.

JABRAKA

hodnocení

Možná by byla vata lepší,nevím,ale určitě je dražší,než EPS,nehledě na to,že nepotřebuji odhlučnit strop,v domě nepořádám žádné hlučné mejdany,ani mi nevadí zpěv ptáků nebeských*smich*,jde mi o to,jak dosáhnout minimálních nákladů.

hodnocení

Ale já nechci použít ani XPS,ani minerální vatu,když dovolíte,otázka zněla,čím zaklopit EPS.

mowla*

Sorry - překoukl jsem se.. EPS zaklopit DTD nebo OSB, pod tyto desky případně protipožární SDK (ten není pochozí)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]