Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vzhledem k tomu, že vlastním dvě auta tak mě nebaví furt jezdit na myčku a platit stovku za umytí, ale začal jsem auto umývat v garáži s kýblem s vodou. Naberu vodu z 70ti litrového baleru a jdu místo po místě. Je to sice delší metoda, ale není tak zdlouhavá jak se zdá, ale napadlo mě, že když bydlím v paneláku, v garaži nemám přístup k vodě kromně té, kterou přivezu v barelu tak vymyslet nějakou vychytávku.
Mám dva nápady. Koupit nějaké malé čerpadlo, které mi bude vodu z barelu tlačit do hadice a budu mít aspoň nějaký malý tlak a nebo mám zde staré palivové čerpadlo z auta, které je plně funkční.
1. nápad je ten teda koupit čerpadlo. Napadlo mě nějaké do jezírka na zahradě, ale když jsem se díval tak většina má takový průtok, že bych v tom barelu neměl za chvilku vodu. Těch 70litrů mi vydrží asi na 5 mytí kýblem.
2. nápad je to palivové čerpadlo. Myslíte, že je realizovatelné udělat do spodní části barelu otvor do kterého se vloží to čerpadlo a zapojilo by se přes trafo 220 na 12V tak by mělo dostatečný tlak aspoň na nějaké to stříkání?
Případně nějaké jiné zkůšenosti? Vypadá to šíleně, ale myslím si že realizovatelně.
čerpadel je široký výběr, podle mě by se šiklo něco podobného, jako jsou čerpadla na děšťovou vodu, ty jsou určeny na čerpání z barelu:
Každopádně bych doporučoval orientovat se na co nejlevnější produkt, jednak proto, že čerpání bude zřejmě občasné a také proto, že pokuta za mytí aut je vcelku citelná a pak zjistíte, že stovka za myčku není až zase tak moc.
Stačí jeden ,,všímavý občan´´ co zavolá na městskou policii a ti Vám už pak musí napařit pokutu :
Kup si raději Kärcher vysokotlaký čistič.Je za pár korun a spotřeba vody je docela malá.
JABRAKA
No moc se v těch čističích nevyznám a jde o to, že v garáži není přístup vody. Takže jediný zdroj je tedy ten 70ti litrový barel.
A chtěl bych abych zůstala spotřeba vody jako by stejná. Abych zbytečně neplítval vysokým průtokem.
Našel jsem tady například: karcher-satter.cz/...
Jenže. Dokáže to nasávat i z toho barelu? Nebo je potřeba tekoucí proud vody. I když vlastně jak píše Buss. Teoreticky by stačilo ten barel připevnit nahoru a tím by šel tlak do čističe.
Prutok vody je 340litrů za hodinu a tím pádem když by ten prutok byl 250 litrů za hodinu a myl jsem to auto 10 minut proudem vody tak je spotřeba vody 40 litrů. A nebo je možné i s tím čističem mít i měnší spotřebu vody nějakým způsobem?
a co 3. nápad: auto prostě nemyt
Při vši úctě, dělat si v garáži louži vody pod autem a složitosti s čerpadlem nějak dost dobře nechápu. Také občas auto lehce umeji, vždy mi ale stačil kybl a pořádná houba. Jenže pak vyjedu, chytnu cejchu z náklaďáku v našem věčně rozestavěném okolí a práce je v niveč. Takže když je nutné, nechám umít i s navoskováním v tunelu, za těch pár korun se to vyplatí, je to rychle a čas také něco stojí. Co se týká čerpadla, aby mělo smysl, je třeba určitý tlak vody a když budu auto kropit tlakovou vodou, tak bude cákat kolem, na rozdít od houby s kterou mohu pracovat s jistou opatrnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.