Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klimatizace bez venkovní jednotky

Od: michal198 odpovědí: 10 změna:

Zdravím Vás, chtěl jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s tímto typem klimatizace. Tj. klimatizce, která je celá umístěna uvnitř bytu a nepotřebuje venkovní jednotku. (viz. třebas tato)?

Současně by mě zajímal Váš názor, zda je instalace takovéto klimatizace do bytu vůbec průchozí v rámci změny fasády atd. V podstatě se jedná o vyvrtání dvou vývodů.

díky Michal

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal198
hodnocení

ten odkaz nějak nefunguje... tuto klimatizaci jsem myslel: prodej-na-splatky.cz/...

hodnocení

0x

Nevím, ale počet decibelů mě zaskočil. Toto bych asi nemohla. Kravál jako blázen! *jasne*

mowla*
hodnocení

0x

Vyvrtání otvorů - změna fasády - je otázkou, jak toto máte ošetřeno ve stanovách SVJ (nebo čeho...) - ale instalovat si domů něco s hlučností až 55 dB? - to je, jakobyste bydlel u dálnice - nechte si klimu předvést v chodu...

doplněno 19.05.12 12:17:

BTW - Hygienický limit ustáleného a proměnného hluku pro pracoviště, na nichž je vykonávána duševní práce náročná na pozornost a soustředění a dále pro pracoviště určená pro tvůrčí práci vyjádřený ekvivalentní hladinou akustického tlaku A L Aeq,8h se rovná 50 dB; Hygienický limit pro pracoviště, na nichž je vykonávána duševní práce rutinní povahy včetně velínu vyjádřená ekvivalentní hladinou akustického tlaku A L Aeq,T se rovná 60 dB. Jako doba hodnocení se v tomto případě přednostně volí doba trvání rušivého hluku.

lui*

Mowla: Ta čísla o hladinách hluku na pracovištích, jste prosím vyčetl kde? V jakém předpisu? Docela by se mi hodila konkrétní čísla předpisů nebo zákonů.

doplněno 19.05.12 19:04:

mowla: poděkování ode mně a zasloužený bodík.*palec*.

mowla*

Např.: tzb-info.cz/...

doplněno 19.05.12 21:18:

lui: rádo se stalo a dík...

jokr
hodnocení

0x

Mladý pane, poradit Vám je dost náročné, musel jsem se jít nejdříve najíst... Ale je to moje parketa...

Tak tedy, v bytě nejdříve vyberte tu nestudenější místnost, protože tu je vhodné klimatizovat. Nejteplejší byste se nedoplatil. Podle vzorce se dále propočítá, jaké tepelné hodnoty chcete dosáhnout a podle tohoto se stanoví potřebný výkon klimatizace, to znamená, že ty s větším výkonem MAJÍ ventilátor s výměníkem venku. I když zvolíte tzv. mobilní, musíte někam odvést odpadní teplo. Slouží k tomu flexihadice s tvarovaným nástavcem, který se strčí do pootevřeného okna či někam mimo prostor. Nezapomeňte, že budete odnášet nádobu s vodou, o kterou klimatizace vzduch připraví... O nějaké decibely se v této fázi ani nestarejte...

U složitějších staveb se počítá plocha oken, jejich nasměrování... Příkon elektrospotřebičů, počet osob v místnosti... Například 1 člověk vytváří tolik tepla jako 100W žárovka. A také dýcháme a náš dech obsahuje vodní páry... tak se nelekejte, vybírejte pečlivě, přimýšlejte a nedejte se oblbnout nízkými pořizovacími náklady, protože na provozních byste prodělal majlant...

michal198

Dobrý den, děkuji za reakci Vám i všem kteří se tohoto dotazu účastnili.

Jedná se o malý byt 44m2, 1+1, bydlet tam budu pouze sám 185cm/79kg, okna standardní, idealni teplota 18-22stupnu. Trošku mi uniká proč bych měl chladit tu nejchladnější místnost? Nemělo by to být spíš opačně? Nebo v tom jsou nějaké fyzikální jevy šíření teplého vs. studeného vzduchu do kterých nevidím?

Chtěl jsem se Vás zeptat jak teda ta klimatizace funguje? Já žil v domění, že potřebuje dva vývody ven. Jedním nasává vzduch z venku a druhým ho ven vyfukuje. Podle toho co píšete stačí pouze jeden pro odvod teplého vzduchu? Lze tedy použít například vývod do digestoře?

Ještě bych upozornil, že nemám zájem o mobilní klmatizaci ale o klimatizaci pevně instalovanou, ale bez venkovního zařízení. Tj.přesně to co jsem posílal v dotazu (dodatku k dotazu).

Děkuji za reakci...

jokr

S prominutím, máte ledničku? Víte na jakém principu pracuje? Víte, že ji máte umístit do chladné místnosti?

Pokud vám jde o klimatizování bytu 1+1, tak a) já bych si otevřel okno, protože to snad ani nemá cenu. Až budete mít dům nebo kvartýr, do kterého budete investovat, budete v něm chtíf žít dlouhé roky, tam se vyplatí přizvat si opravdu odborníka, aby udělal projekt a vybral Vám nejen klimu, ale může v chladných dnech i přitápět.

Salvo honore, vy chcete něco, co je technicky snad i nemožné. Zajdtěte na pivko, ono to přejde... Ale do budoucna počítejte minimálně 100.000,- Kč...

michal198
Mno nevím jak ostatní ale já umísťuji lednici zásadně do kuchyně. Představa, že bych ji měl ve sklepě nebo garáži, protože je tam chladněji mě moc neuspokojuje. A velmi silně pochybuji o tom, že projektant který navrhuje dům dopředu ví, která místnost bude nejchladnější a proto tam umístí kuchyň. A i kdyby to věděl, tak zákazník ji tam určitě chtít nebude, protože by to bylo opět ve sklepě. Navíc jste mi stále nezodpověděl ten důvod, proč se tak má dle vás činit? Jestliže o něčem prohlásím, že se to tak má dělat, tak snad tuším proč? Já se přiznám já to nevím a docela to u mě postrádá logiku. Na druhou stranu velmi rád se nechám poučit od odborníků. Proč by to bylo nemožné? vždyť evidentně takové produkty na trhu jsou a jejich cena? 20-30tisíc prodej-na-splatky.cz/... Když venku bude 35 stupnů a já otevřu okno, tak jen stěží mi bude chladněj. To co říkáte úplně postrádá logiku toho proč vlastně vznikla klimatizace.
jokr

Znáte jistě také, že chytrému napověz...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]