Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, chtěl jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s tímto typem klimatizace. Tj. klimatizce, která je celá umístěna uvnitř bytu a nepotřebuje venkovní jednotku. (viz. třebas tato)?
Současně by mě zajímal Váš názor, zda je instalace takovéto klimatizace do bytu vůbec průchozí v rámci změny fasády atd. V podstatě se jedná o vyvrtání dvou vývodů.
díky Michal
Vyvrtání otvorů - změna fasády - je otázkou, jak toto máte ošetřeno ve stanovách SVJ (nebo čeho...) - ale instalovat si domů něco s hlučností až 55 dB? - to je, jakobyste bydlel u dálnice - nechte si klimu předvést v chodu...
doplněno 19.05.12 12:17:BTW - Hygienický limit ustáleného a proměnného hluku pro pracoviště, na nichž je vykonávána duševní práce náročná na pozornost a soustředění a dále pro pracoviště určená pro tvůrčí práci vyjádřený ekvivalentní hladinou akustického tlaku A L Aeq,8h se rovná 50 dB; Hygienický limit pro pracoviště, na nichž je vykonávána duševní práce rutinní povahy včetně velínu vyjádřená ekvivalentní hladinou akustického tlaku A L Aeq,T se rovná 60 dB. Jako doba hodnocení se v tomto případě přednostně volí doba trvání rušivého hluku.
Mladý pane, poradit Vám je dost náročné, musel jsem se jít nejdříve najíst... Ale je to moje parketa...
Tak tedy, v bytě nejdříve vyberte tu nestudenější místnost, protože tu je vhodné klimatizovat. Nejteplejší byste se nedoplatil. Podle vzorce se dále propočítá, jaké tepelné hodnoty chcete dosáhnout a podle tohoto se stanoví potřebný výkon klimatizace, to znamená, že ty s větším výkonem MAJÍ ventilátor s výměníkem venku. I když zvolíte tzv. mobilní, musíte někam odvést odpadní teplo. Slouží k tomu flexihadice s tvarovaným nástavcem, který se strčí do pootevřeného okna či někam mimo prostor. Nezapomeňte, že budete odnášet nádobu s vodou, o kterou klimatizace vzduch připraví... O nějaké decibely se v této fázi ani nestarejte...
U složitějších staveb se počítá plocha oken, jejich nasměrování... Příkon elektrospotřebičů, počet osob v místnosti... Například 1 člověk vytváří tolik tepla jako 100W žárovka. A také dýcháme a náš dech obsahuje vodní páry... tak se nelekejte, vybírejte pečlivě, přimýšlejte a nedejte se oblbnout nízkými pořizovacími náklady, protože na provozních byste prodělal majlant...
Dobrý den, děkuji za reakci Vám i všem kteří se tohoto dotazu účastnili.
Jedná se o malý byt 44m2, 1+1, bydlet tam budu pouze sám 185cm/79kg, okna standardní, idealni teplota 18-22stupnu. Trošku mi uniká proč bych měl chladit tu nejchladnější místnost? Nemělo by to být spíš opačně? Nebo v tom jsou nějaké fyzikální jevy šíření teplého vs. studeného vzduchu do kterých nevidím?
Chtěl jsem se Vás zeptat jak teda ta klimatizace funguje? Já žil v domění, že potřebuje dva vývody ven. Jedním nasává vzduch z venku a druhým ho ven vyfukuje. Podle toho co píšete stačí pouze jeden pro odvod teplého vzduchu? Lze tedy použít například vývod do digestoře?
Ještě bych upozornil, že nemám zájem o mobilní klmatizaci ale o klimatizaci pevně instalovanou, ale bez venkovního zařízení. Tj.přesně to co jsem posílal v dotazu (dodatku k dotazu).
Děkuji za reakci...
S prominutím, máte ledničku? Víte na jakém principu pracuje? Víte, že ji máte umístit do chladné místnosti?
Pokud vám jde o klimatizování bytu 1+1, tak a) já bych si otevřel okno, protože to snad ani nemá cenu. Až budete mít dům nebo kvartýr, do kterého budete investovat, budete v něm chtíf žít dlouhé roky, tam se vyplatí přizvat si opravdu odborníka, aby udělal projekt a vybral Vám nejen klimu, ale může v chladných dnech i přitápět.
Salvo honore, vy chcete něco, co je technicky snad i nemožné. Zajdtěte na pivko, ono to přejde... Ale do budoucna počítejte minimálně 100.000,- Kč...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.