Nejste přihlášen/a.
Ještě mám jeden dotaz. Dělali jsme v domku podlahovku. Ještě není spojená s kotlem a termostatem. Máme plynový kotel Buderus. U návodu je psano, že podkud nejsou nikde radiátory, je nutné udělat nějaký"ochoz"tím je myšleno smyčku, která bude neustále kolovat? Můžete mi prosím poradit, jestli mohu od kotle k rozdělovači přivést vodu v plastových trubkách, nebo je nezbytně nutné vodu vést v mědi. Je třeba si na něco dát pozor. Moc děkuji za odpověďi.
U podlahovky se plastové trubky mohou klidně použít,protože používané teploty jsou nižší než u radiátorů.
JABRAKA
no já ti nevím... máme kotel, který taky umí nízké teploty v oběhu a přesto... když natápí a požadovaná teplota v okruhu je 30°C, tak vodu chvílemi nahřeje na 60°C... samozřejmě se po pár vteřinách voda smísí s ostatní a teplota je požadovaná... myslím, že tam opravdu může být požadovaná smyčka tj. samostatný okruh podlahového topení napojený na samostatný okruh kotle směsovacím ventilem - kvůli bezpečí... nebo píšu kaviny?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.