Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně odtéká sprchový kout

Od: multired odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chci se zeptat na odtok sprcháče. Rekonstruovali jsme starší domek včetně odpadů a celkově všeho. Odpady máme všude průměr 5cm. přesto nám špatně odtéká sprcháč. Sklon odpadů je taky v pořádku, pod sprcháčem máme husí krk. Snažili jsme se to štelovat pořád dokola a nic. Nevíte čím to může být.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

3x

Nejprve zkuste vyloučit ucpání.. zkuste použít třeba chemický čistič (Krtek) ale soudě podle toho že máte trubní vedení průměru 50 mm se může jednat také o špatnš odvětranou kanalizaci.. Stává se totiž, že když je trubní systém zahlcen vodou tak vzniká podtlak a to je příčinou špatného odtoku. Jednou ze známek špatného odvětrání, je bublavý zvuk v odpadním systému, nebo pohyb vodní hladiny ve wc míse když zrovny odtéká voda třeba z vany či umyvadla. Dá se ve specializované prodejně s vodoinstalačním materiálem koupit tzv. "zvon" Je to zařízení, které se namontuje na svisle vyvedenou rouru odpadního potrubí která se zakončí instalací právě tohoto zvonu. Zvon umí pouze nasát do systému vzduch ale nepustí zápach do okolí, proto je jeho instalace možná i v interiéru. Nejlépe však v nejvyšším místě odpadního systému.

macach*
hodnocení

0x

Dobrý den, a nezapomněli jste tam něco?

Kamarád takhle jednou zapomněl v nějaký trubce hadr :)

Hezký den M.:)

jvag*
hodnocení

0x

Co ostatní odpady napojené na stejnou odpadovou stupačku? Zejména dřez?

Co se týče husího krku k odpadové trubce - záleží hlavně na rozdílu výšek podlahy sprcháče a odtoku.

santafreud*
hodnocení

0x
S husím krkem v koupelně nemám dobré zkušenosti.
On jak je wrapovaný, daleko víc se na něm chytá ten šlem a vlasy a za chvíli je to ucpaný.
Já to mám od vany a každý týden je vana bez odtoku, ano, myjem se tam jako zahradníci, takže prachu, svinčíku a kolikrát i písku je tam požehnaně, ale to je spíš jenom jako vysvětlení, tak to prostě u wrapu chodí.
Dost pomáhalo tam občas nalejt na noc Domestos, on ty šlemy vyžere a vlasy rozpustí, ale občas se prostě tomu zvonu člověk neubrání.
Asi tam není tak prudký spád a prostě to stíhá sedimentovat.

hodnocení

0x

Louh do odpadu.*cert*

hodnocení

0x

Krtek je prd.*andel*

technikjirik*

ten louh je dost agresívní a rozežírá stěny rour na kterých se pak snadněji usazují nečistoty. Navíc je to primární útok na těsnění.

doplněno 28.11.08 12:19:

Krtka i Freddyoho používám ve své domácnosti i na jiných stavbách a celkem s úspěchem. Možná vy pane matouši jej jen neumíte použít a proto mýsto hlavy používáte drastická řešení...

Pokud je tak špatný tak proč ho na to prodávají v obchodech*bzum* myslím že hlavu dokážu používat dost dobře na rozdíl od vás se snažím poradit a ne se navážet do druhých.

technikjirik*

Nebyla to odemne štastná formuluce a za ten atak se omlouvám, ale když vidím něco co je proti mému přesvědčení a zkušenostem tak se rozohním... Prostě mám nějakou svoji zkušenost jak s louhem tak i s jiným příprravkem a na základě této zkušenosti předávám informaci dál. Vaši radu považuju osobně za špatnou ale měl jsem to formulovat jinak. Tak se snad na mě už nebudete zlobit...

Tak už se nezlobím no *pivo* já ho ale používám a odpad mě protéká v poho a těsnění mi drží.

kejki3

Louh se běžně v PET nádobách skladuje a s PVC taky nebude problém.

;)Aspoň někdo se mnou souhlasí děkuji.

jabraka*
hodnocení

0x

Zaznělo tady několik možností.

Že není použití husího krku ideální,je nasnadě.pokud je usazenina tam,vezmu čistící zvon,ale používám ho tak,že obsah trubek vyssávám.Nadzvednu obsah syfonu a vracím ho do umyvadla,nebo vaničky.Teprve když neuspěju,rozebírám odpad.

Domestos je v podstatě směs kyseliny fosforečné a jejich solí.Na vlasy nemá vliv,mastnoty hydrolyzuje a zlepšuje rozpustnost.

Prošťouchnout to mechanicky prakticky bez rozebrání syfonu nejde.Ale je jedna možnost,tlakovým působením vody.Připojí se kadice na vodovod vloží se do odpadu a dobře utěsní.Puštěním vody by měl tlak vody ucpávku prorazit.Teprve pak mohu použít chemické dočištění,protože v totálně ucpaném odpadu se louh ani nic jiného k ucpávce nedostane.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]