Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anhydrit + sádrokartonové příčky

Od: kraft* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Budeme rekonstruovat starší patrový rodinný dům a v celém domě plánujeme podlahové topení, které následně bude zalito anhydritovou směsí. V patře budou příčky řešeny pouze sádrokartonem. A má otázka zní: Je lepší zalít celou plochu patra (cca 90m2) anhydritem a poté vystavět sádrokartonové příčky? Nebo začít příčkami a potom nechat zalít anhydritem? Zajímalo by mě jestli se nějak nenaruší anhydrit pokud bych do něj následně začal uchytávat sádrokartonové profily- pokud bych použil první variantu. A taky jsem slyšel, že anhydrit žere kov-tak aby to nesežralo šrouby, kterými se přichytí sádrokartonové profily.

Díky za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. U nás to sádroši po stavbách řeší tak , že postaví rastr . Dolů dají jenom na dva šroubky asi 20 cm vysoký sádroš ( zbytky) a pěnový dilatační pás. Pak se vylije anhydrit. Po vytvrdnutí ty 20cm pásy sádrošu vyhodí a zasunou nový celý SDK. Přeji krásný den. ...Po položení podlahovky si všechno vyfoť , aby si někdy v budoucnu neprovrtal trubku. Už mne to nebaví stále opravovat . :)

homolak

Dobrý den,

ono zásadní je jestli chcete , nebo nechcete slyšet osobu ze sousedního pokoje. Pokud nechcete, proveďte prvně příčky , po té skaldbu podlahy s podlahovým topením a následně anhydrit. Nezapomeňte oddilatovat stěny dialtační páskou. Osobně bych si podlahovku nedával tam kde spím - většina prostoru je zavalená skříněmi , postelí a vytápíte si nábytek. Trochu je řešením nábytek na "nožkách" ale jak říkám trochu. Někdo ješte namítne zdravotní rizika - geopatogenní zóny - ale to je otázka do pranice.

S pozdravem Jurníček

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]