Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostění kolem plastových oken

Od: egon* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, mám takový problém. Budu měnit 2 kastlová okna za plastová. Dále budu dělat novou venkovní omítku. Dům je starý, o vodorovné izolaci silně pochybuji a proto nebudu zateplovat. Náklady na topení (plyn + dřevo) cca 23 000,-/rok. Ale teď k otázce. Mám dávat na ostění (špalety) a pod parapet z venkovní strany polystyren ( tl. cca 2 cm )? Co jsem zatím četl, tak si myslím, že ano. Ale protože nebudu zateplovat, přece jen si nejsem tak jist. A ještě jedna podotázka. Když bych tam ten polystyren dával, je nutné použít na "rohy" mezi ostěním( polystyrénem) a fasádou "rohovou lištu - perlinku"? Fasáda bude klasika, hrubá omítka a štuk + nátěr.

Děkuji předem za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych dal dokola kolem okna až 5 cm, pokud se tam vejde...

doplněno 18.05.12 09:49:

milancukrar.papricka.cz/...

pt®
hodnocení

0x

Když dáte lištu, bude to lepší, když byste nechtě zavadil o roh, nebude se drolit. Jinak dejte polystyrén po obvodě okna, co se vejde, jak píše "milancukrar".

egon*
hodnocení

Díky moc oběma. Samozřejmě, že dám co nejvíce. Jen jsem nechtěl vypadat jako blb, když to tam budu dávat, protože v okolí to nikdo nedával. (Ale všimnul jsem si, že se jim okna rosí, a tím polyšem si myslím že tomu zabráním)

egon*
hodnocení

Ještě mám dvě otázky k tomuto tématu.

1) Když tam dám polyš, kam dám APU lištu? Nejmenší je 6 mm. Když to nalepím až k EPS, tak bych tam musel dát na polyš ještě 6 mm omítky nebo nevím co v takové vrstvě aby to na EPS drželo?

2) Kam dát paropropustnou folii (pod polyš, na polyš)?

Mnohokrát díky za odpovědi.

egon*
hodnocení

...nemyslel jsem folii ale pásku*zed*

pokud dáte polyš přes rám, tak není nutná parotěska, ale dává seještě před polyšem.

Apu lišta se nalepí nejdříve, pak se vyměří síla polyše. Příklad, rozhodnete se, že polovinu rámu schováte do polyše, vyměříte, tužkou namalujete čárky a nalepíte APU lištu s perlinkou. Pak si doměříte EPS od perlinky ke špaletě, uříznete, vyzkoušíte, upravíte, vyzkoušíte, a přilepíte EPS.

Snad jsem to popsal srozumitelně..

doplněno 06.06.12 20:39:

jejda jakou pásku?

egon*
hodnocení

Pane Cukrář, jestli jsem to dobře pochopil, tak to bude jako na přiloženém obrázku. (Páskou jsem myslel paropropustnou, protože v dotazu jsem napsal folii...). Můžete mě to prosím potvrdit?

egon*
hodnocení

..nějak mě nejde ten obrázek...

egon*
hodnocení

no snad nyní

Ostění kolem plastových oken

obrázek máte hezký, ale 6mm stuku určitě ne. Je třeba abyste si vzal lištu APU EKO do ruky a kouknul se, kolik mm tam bude.. a zjistíte že se tam nevejde 6mm. Je to tak 2 mm lepidla a 2 mm štutku. Víc tam nejde dát, páč ty nosy lišty taky něco zaberou...

egon*
07.06.12 12:24
hodnocení

Díky moc!

artik*

nemáte někdo odkaz na nějaké video , jak přidělat APU lištu a pak natáhnout sádrovou omítku?

doplněno 13.08.12 21:41:

upřesňuji , mam na špaletách polystyren , tak nevím jakou APU lištu tam dát ( asi budu dávat perlinku + sádrovou omítku )

nemá, ale doporučil bych se obrátit s dotazem na HPI.cz, aby "dodali" technika dle místa Vašeho bydliště..

doplněno 14.08.12 09:51:

jasně, nemyslel jsem, že ho pošlou, ale na koho se obrátit a s ním se domluvit.. vždyť nemusíte říkat jedno okno, ale prvkky na fasádů... podparapetní, kombi... s okapničkou...

za zeptání nic nedáte...

přeji hezký den..

artik*

Milane díky ,ale na jedno okno technika "nedodaj "

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]