Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit v použití materialu pro zatepleni rovné střechy. Nechci použit drahé desky typu polydek a střikane izolace (pur pěny). Složení které mám v plánu je :
beton
původní ipa jako parozábrana
eps 100z 140mm, jako tepelná izolace
volně položená prvni vrstva hydroizolace V60 S35
to celé přikotveno (nemám vybrané kotvy)
a jako finální vrstva Bituelast Design
Mám k tomu všemu požít ještě nějaká lepidla a jaky typ kotev zvolit?
Díky
Dobrý den,
nechce se mi to počítat, ale chyba bude ta původní IPA jako parozábrana zejména, když jako vrchní vrstvu použijete dva asfaltové pásy s relativně vysokým difůzním odporem (i když V60 S35 zjevně nebude mezi sebou provařovat). Jako parozábranu si tam nalepte něco lepšího s hliníkovou vložkou. Třeba Dekbit Al S40. A na závěr malá poznámka, asfaltové pásy nejsou určeny pro bodové kotvení a silný vítr vám to sáním roztrhá. Pokud to ostřecha zvládne, lepší je přitížit to kačírkem, v rozích střechy nějakými betonovými dlaždicemi - záleží na taru a umístění střechy.
Popravdě zkušenost s lepením asfaltových pásů moc nemám (většinou jsem navrhoval a realizoval se TopDek). Existují lepidla např. DenBraven (asfaltový pás na EPS), dá se to lepit PUR lepidly. Kačírek obvykle stačil 40-60mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.