Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektřina v koupelně - nulák

Od: didas* odpovědí: 6 změna:

Měním rozvody vody za plastové. Mám el. instalaci podle starých norem t.j. bez chrániče. Nulák zásuvky byl spojen s kovovým potrubím rozvodu vody. Jak to nyní pospojovat? Nutno s nulákem spojit baterii když má vlastně potenciál země přes vodu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vojtazanda*
hodnocení

2x

Záleží jestli je ten drát pospojování průběžný nebo koncový.

Pokud je koncový,tak ho nikam nepřipojovat a odpojit,případně ucvaknout konec a zaizolovat.

Pokud je průběžný,tzn. že ještě někam dále pokračuje a vy nevíte kam,tak v žádném případě necvakat!

doplněno 17.05.12 11:22:

Vojtazanda : Tyto svorky se sice prodávají,ale v praxi nemají téměř žádné uplatnění. Montují se zcela vyjímečně.

hodnocení

2x

Pokud máte celý rozvod plastový, baterii připojovat nemusíte. Podmínka aje je, že je plastová roura dostatečně dlohá, to znamená, že kohoutek od případné kovové roury odděluje určitá délka roury plastové. Tu délku z hlavy nevím, ale určitě se to někde na Netu dá najít. Pokud máte plast v celém domě (bytě), asi bych to neřešil.

doplněno 17.05.12 13:18:

Jo a jak psáno výše, pokud tam ten drát už je a vyloženě něčemu nepřekáží, radši bych ho tam nechal. Jeden nikdy neví, kdy se může hodit.

jabraka*
hodnocení

0x

Nedávno jsem dělal koupelnu,plastové roury,i vana a já se tam vyhýbal drátům.Je na to předpis,i když se mi zdá,že uhozený.

JABRAKA

Neni spatny mit zemnici drat k plastove vane, casem se clovek rozhodne ji vymenit za kovovou a nemusi nic resit.

orffeus
hodnocení

0x

Ohleně pospojování v koupelně máte informaci zde: elektrotrh.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]