Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena betonování - je OK?

Od: jkr® odpovědí: 5 změna:

Potřeboval bych poradit jaká je cena za betonování viz níže.

Potřebuji vybetonovat podkladovým betonem B 12,5 prostor cca 45-50m2 na který je v rozpočtu spotřeba 3 m3. Do betonu budou pokládat kari sítě 15/15/4.

Naceněno stav firmou: 11.700,- s DPH

-

Po položení podlahovky tentýž prostor cca 45-50m2 potěrovým betonem s plastifikátorem na který je psána spotřeba 4m3.

Naceněno stav firmou: 15.200,- s DPH

Cenu za dopravu betonu si zahrnuli do ceny betonu.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Jak praví rádcové v příspěvcích - cena je to slušná. Když sečtu obě položky vyjde mi průměr nějakých 560,- Kč/m2 což bez shánění, dovozu, bez vaší práce je dobrý. Jeli to první nabídka od firmy, tak na ní nekývněte a běžte požádat způsoběm - pane šéf, vaše práce se mi líbí, ale co se dá udělat s cenou? Napřed pochválit a pak požádat a dodat, že platíte ihned v hotovosti! Také zda chcete doklat nebo ne - to také dělá divy. Za to nic nedáte a mě tento způsob snížení cen vyšel zhruba u 80% zakázek.

n

Doklad si ale rozhodne vemte. Jednak nepodporujte sedou ekonomiku a jednak at mate v ruce nejaky dokument, ze jste jim to zaplatil a za co jste zaplatil.

Ja pridam jiny tip. Vetsinou dodavatel nerad slevuje, ale docela ochotne slibi, ze k tomu udela jeste neco gratis. Takze treba funguje dobre veta. "No nejste uplne nejlevnejsi, ale verim, ze je to kvuli kvalite, s cenou souhlasim, ale myslite ze mi v cene muzete udelat jeste vyneseni toho a toho materialu do patra, nebo likvidaci tam te suti, nebo treba opravu tady tohoto ulomeneho schodu, kdyz uz tady budete betonovat?"

Vetsinou to odkyvou a je to.

jkr®
hodnocení

Dekuji moc, s firmou jsem se nakonec domluvil. Jeste mi neco slevili. Má na ne dobre reference, tak vim, ze nekupuji zajice v pytli.

Vim, ze prace bude OK, tak jsem docela spokojen. Zednik by mi to sice udelal o tretinu levneji za praci, ale musel bych si sehnat dopravu a mordovat se s helfry a tahat beton v rukách.

Budu setrit sily na dalsi akce, jeste nas toho ceka :)

paaja*
hodnocení

1x

Když to přepočtu na cenu za m2, uvážím použití kari sítí a že se jedná o firmu, která jede podle rozpočtových cen, jedná se o ceny běžné. To neznamená, že se to svépomocí nebo za pomoci firmy Franta a Pepa nedá udělat levněji.

paaja:

Franta a Pepa to levněji udělají...Ale jako cena od firmy mi to špatné nepřipadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]