Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypoteka - od koho?

Od: bender* odpovědí: 25 změna:

zdravim, zacinam se velmi vazne zajimat o moznost hypotecniho uveru a prakticky nyni zacinam od nuly, protoze me to nikdy nejak nezajimalo. Moje situace je takova, ze ziji v zahranici (NL) a uvazuju ktera moznost by pro me byla nejlepsi.

Muzete mi nekdo poradit, ktere hypotecni uvery v ceskem prostredi stoji za to poradne prostudovat? (napr. jsem nekolikrat slysel doporuceni na hypoteku od Reifeissen bank) Uvazuju o castce 2,5 - 3milionu kc. Splatky tak kolem 20tis mesicne. Bohuzel stavebko nemam. nechci tady nejaky financni poradenstvi, pouze chci slyset vase doporuceni, ktere mate podlozeno svoji zkusenosti :) proste nevim kde mam zacit, tak procitam vse co se da.

Uvazuju o hypotece prave od reifky, nebo CS (tam mam stale ucet), FIO (tam ucet aktivne pouzivam) a nebo nejaka uplne jina banka, ktera tedka v cesku operuje.

dekuju moc za kazdou radu...

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kuk*
hodnocení

0x

Má zkušenost...pravě mi konči refinancování hypotéky u KB...obešel sem asi všechny banky co jsou u nás a nejlepší nabídku dala Hypoteční banka...po všech těch nabídkách,nakonec KB šla vůbec pod všechny nabídky a zůstávam u ní...takže doporučuji Hypoteční banku rozhodně neopomenout...

poradceaxa
hodnocení

0x

AXA bank začíná hypotéky od července a bude mít nejmenší úroky, aby natáhla lidi.

hodnocení

0x

Dobrý večer,

to,že nemáte stavebko,nevadí,to si založíte a rovnou čerpáte meziúvěr,já to tak měl.Ale teď už jsem druhý měsíc u ČS a proti stavební spořitelně měsíční úspora na splátce cca 2.000kč.Jestli zas tak nespěcháte,vyčkejte na nabídku AXA bank,jak psal někdo přede mnou.Ale jinak mohu doporučit skutečně jen osobní návštěvu bank,protože jejich inzerované výše úroků nemusí odpovídat skutečnosti-tím chci říct,že zdánlivě výhodný úrok Vám sice dají,ale podmínkou pro jeho získání může být např. to,abyste si u nich zřídil běžný účet (to já musel udělat v souvislosti s přechodem od ČMSS k ČS taky,ale za tu úsporu to stojí).

aol
hodnocení

0x

Dobrý večer.

Dovolte mi přidat také krátký komentář.

Hypoteční úvěr je velmi specifický produkt a při jeho výběru je třeba vzít v úvahu mnohem více parametrů než je úroková sazba, délka fixace, nebo jméno instituce, která jej poskytuje. Osobně Vám mohu doporučit celý Váš záměr na profinancování bydlení konzultovat s odborníkem - nikoliv v bance , ale s nezávislým finančním poradcem, který zná velmi dobře celý proces zpracování úvěru a rovněž detaily, které nezasvědcený člověk nemá šanci prohlédnout. Rovněž Vám řekne daleko více, než pracovník přepážky a v případě, že je to dobrý finanční poradce, má detailní přehled o celém finančním trhu.

Osobně se věnuji nezávislému finančnímu plánování již 6 let a věřte mi, vím o čem mluvím.. Pro své klienty jsem zařídil desítky hypotečních úvěrů v různých bankách a každý úvěr byl něčím specifický, každý klient měl jinou představu.

Mnohem důležitější je soustředit se na celkovou strategii profinancování, včetně provázanosti k ostatním podstatným bodům Vašeho finančního života. Jestli chcete opravdu kvalitní plán na profinancování bydlení, který bude reflektovat i další životní etapy a Vaše cíle, jděte se ptát jinam než do bank, nebo stavebních spořitelen.

V případě zájmu doporučím, pěkný večer, A.

marabu*

muzu doporucit znameho co hypoteky a uvery dela, snad od vsech bank a vetsiny stavebnich sporitelen.

Je z phy a mam s nim opravdu velice dobre zkusenosti.

Kontakt mohu zaslat na pozadani, info napr na emailu: mejluj@seznam.cz

aaa*

a s ceho ziji NEZAVISLI financni poradci?

aol

Dobrý den. Velmi dobrá otázka. Většina příjmu nezávislých finančních poradců je tvořena odměnou (provizí) za zprostředkovaný obchod, kterou vyplácí finanční instituce poradci, nebo jeho servisní organizaci. V podstatě se jedná o jednorázový náklad finanční instituce, kterým zaplatí třetí straně za získání klienta.

Nutno říci, že finanční instituce jsou stále více závislé na přírustku klientů z třetích stran (finančních poradců). I pro samotnou instituci je to podstatně levnější metoda, než platit další pracovní místo. Člověka, kterého banka či jiný obchodní dům zaměstná, musí platit i v případě, že zrovna žádný obchod nepřinese, musí mu topit, svítit, platit nájem, atd. Finančnímu poradci zaplatí jednorázovou odměnu za získání obchodu.

Další část příjmu jsou odměny za péči o klienta. Obecně lze říci, že finanční poradce je placen za tranfer peněz mezi klientem a finančním domem - a to jak ve směru od (investice, spoření, pojištění), tak ve směru k němu (úvěry, hypotéky, leasingy..)

Mějte pěkný den, A.

n
hodnocení

0x

Bacha na lidi typu Aol. Jak někdo používá termín "profinancování" a pindá, že jde i o jiné věci než o úrokovou sazbu, tak to znamená, že se bude snažit dohodit vám dražší hypotéku a trochu se na tom obohatit. Pozor na všechny ty parazitující finanční poradce. je to jen režije navíc, nepřináší žádnou hodnotu, prostě pryč od nich.

Obejděte rovnou banky, ale ne tak, že tam příjdete k okýnku a budete se chtít s někým bavit. Pěkně na jejich webu použijte jejich kalkulačku hypotéky. Tam vyplňte kontakt na sebe. Do druhého dne vám zavolají a budou si chtít v bance domluvit schůzku. Přijďte tam slušně oblečen - nejlépe oblek, ať je vidět, že máte na splátky. S sebou si vemte vždy všechny materiály z konkurenčních bank, ať vidí, že srovnáváte. Oni rovnou začnou nabízet atraktivnější podmínky. Pokud se vám to u konkurence zdá levnější, tak jim to řekněte, zareagují na to.

Já takto obešel před rokem více bank a mám úrok pod 4% a pětiletou fixaci. Na plovoucí sazbu bych dneska radši nešel, ač může teď vypadat atraktivně. Tento měsíc zkrachují v řecku banky a bude tam revoluce, EU tím bude určitě ovlivněna taky, taže raději bych v této neklidné době volil fixní sazbu aspoň a 3 roky.

Vyhněte se finančním poradcům a lidem typu "můj známý dělá hypotéky a jsem s ním spokojen"!

Užijte si nové bydlení!

aol

:) Co Vám na to říci, snad jenom že absolutně nevíte kolik bije:-D Zřejmě nemáte žádné informace o finančním plánování, nevíte nic o odměně, kterou finanční poradce od banky za zprostředkování dostává. Chápu, že na našem trhu, který je v tomto oboru velmi málo legislativně řízen jste mohl mít špatnou zkušenost, protože dnes je schopen úvěr zprostředkovat kde kdo, ale Váš příspěvek je...velmi úsměvný.

Nejvíc jste mě pobavil s poznámkou typu "šaty dělají člověka" ať vidí, že mám na splátku..:D To jste opravdu nemyslel vážně, že ne. V jakékoliv bance se celý proces schvalování a žádosti o úvěr opírá o fakta a čísla, nikoliv o oblek od Armani.

Finanční poradce, který vyřídí desítky hypoték ročně, zná metodiku, má kontakty, je schopen narozdíl od běžného klienta vidět za tři kopce, než na první, který hlásá o úrokové sazbě. Je totiž samozřejmostí, že úroková sazba se tlačí vždy na nejnižší možnou hodnotu. Finanční poradce má na vyjednání sazby také nástroje, různé budgety a velkomnožstevní slevy, na které běžný klient nemá možnost dosáhnout. A dobrý finanční poradce vidí profinancování bydlení v kontextu s dalšími důležitými body finančního plánu (renta, rezervy, zajištění, děti, daňové úlevy, atd..) Dokáže Vám také správně zvolit délku fixací, délku splatnosti, vysvětlí Vám co je to reálná hodnota peněz a jak se promítne do celého procesu profinancování. Je to prostě odborník, šetří Vám peníze a dává Vám bezpečí a možnosti volby. Už to chápete?

Každopádně i Váš příspěvek je velmi cenný a je vidět, že jste si už dokázal sjednat hypotéku. Možná i vícekrát než jednou. To, že máte úrok takový, nebo makový neznamená, že máte správně profinancováné bydlení.

Pěkný den a přeji více pozitivních zkušeností s opravdovými finančními poradci. A.

Mohu se sem vecpat s jednou otázkou abych nemusel zakládat nové téma?

Pokud si vezmu hypotéku,je nějaký max limit měsíčních splátek? Musím splácet třeba max 6000/měsíčně a víc ne?

Pro schválení hypotéky se dokládá měsíční příjem 3 měsíce zpátky a od toho se odvíjí max výše hypotýky,kterou si mohu vzít. Vztahuje se to také na max výši měsíční splátky?

Děkuji

aol

Dobrý den,

posouzení bonity je velmi individuální záležitost a u každé banky posuzuje trochu jinak. Nejtradičnější je samosebou doložení příjmů za poslední x měsíců. Je dobré hledat i jiné možnosti, jak doložit schopnost klienta splácet. Záleží na historii, obratech, atd...

Obecně je hypo velmi varibilní produkt a má nepřeberné možnosti - a to i možnosti měnit splátky, včetně mimořádných plateb. Doporučuji řešit pro konkrétního klienta a konkrétní situaci - tyto diskuse jsou ztrátou času a opírají se pouze o všeobecné metodické postupy, než o Vaši reálnou situaci.

Mějte pěkný den, A.

n

jj mám špatné zkušennosti. To s tím pblečením jsem mysel spíš tak, že když uděláte špatný dojem, tak se s vámi budou bavit míň ochotně. Samozřejmě že je jasné, že je potřeba doložit bonitu a nejde rozhodně jen o 3 podlední výplaty, jak se tu někdo ptá. Určítě zkoušíte nabízet i různá pijištění, či spoření co?

aol

Dobrý den.

V bance budou přesně tak ochotní, jak dobrý je v obchodních jednáních Váš finanční poradce. Upřímně nevím, na co se ptáte.

Už 6 let pracuji v oboru jako finanční poradce a dělám komplexní finanční plány - strategie jak financovat jednotlivé důležité oblasti každého člověka individuálně. Výsledkem každého finančního plánu jsou použité produkty, od běžných účtů, spoření, investic, pojištění, úvěrů, leasingů počínaje. Jsou to nástroje finančního trhu, jsou různé, mají různé parametry a značky - stejně jako nástroje pro dům, zahradu, dílnu - mají také individuální a přesné použití. Nepředpokládám, že pomocí zbíječky budete opravovat strojek v hodinkách.

Stejně tak používáte nějaké nástroje na profinancování bydlení, jiné na tvorbu krátkých rezerv, jiné na dlouhé rezervy, jiné na rentu, jiné na zajištění příjmů, jiné na zajištění domu a auta.

Mrzí mě, že máte špatné zkušenosti. Trh se bude měnit, ale zatím je finančnictví velmi otevřený a rozvíjející se trh, na kterém se snaží dnes participovat kde kdo..

Přeji lepší zkušenosti, s pozravem A.

n

Nedá mí to, ale musím komentavat ten newspeak, ze kterého se mi už dělá špatně.

Slovo "profinancovat" je hnusný patvar. Asi vám to dobře zní, ale mě je z toho zle.

Nástroj, je třeba lopata, nebo kleště či skalpel. Nikoliv to o čem mluvíte Vy.

Produkt je třeba máslo nebo počítač, ne hypotéka nebo pojištění.

Právě to, že nevytváříte konkrétní hodnoty a jen kšeftujete s přeprodejem služeb vás nutí vše přemalovávat. Službám říkat produkty a nástroje. Produkt je neco co bylo vyprodukováno. Produkt = výrobek, výtvor.

Jak na mě začne někdo takto mluvit a u toho má na sobě modrou svazáckou košili a rudou pionýrskou kravatu, oholenou hlavu a venku černou octávii, tak má u mě smůlu.

Z vašeho písemného projevu je vidět, že máte slušnou slovní zásobu a vystupování, zkuste se konkrétně Vy odlišit od těch všech hovádek, co dělají "finanční poradce", jede v tom kde kdo, a právě ti jednodušší z nich se projevují používáním pitomých bezobsažných výrazů a přitom neumí spočítat ani procenta, či neví jaký je rozdíl,. zvýší-li se úrok o 5 procent nebo o 5 procentních bodů.

peace. :)

aol

Dobré ráno,

upřímně díky za Váš příspěvek. Samosebou se jedná o služby a věřte mi, tento termín mám nejraději. Bohužel nedílnou součástí práce dobrého finančního poradce je mluvit dostatečně srozumitelně pro každého klienta. Proto občas použii přirovnání, nebo přiblížení k trhu, který je klientovi co možná nejbližší.

Každý obor s sebou nese slangové označení a zažité výrazy. Mezi finančníky je slovo financovat, nebo profinancovat poměrně zažité. Nemyslím si ale, že Vám jde právě o tento výraz. Z Vašeho textu vyplývá, že Vámi získané zkušenosti v oboru finančního poradenství nejsou zrovna nejlepší a vybudoval jste si poměrně jednoznačný postoj. Dobrých finančních poradců je dnes už opravdu hodně. Ale rozumím tomu, jak rychle se šíří negativní reklama a jak rychle se šíří pozitivní. Myslím, že to trochu souvisí s jakousi přirozeností lidí, kteří samosebou dokážou hodiny mluvit o tom, co je špatně, a když mají něco pochválit, zbyde jim často jenom poněkud okoralé "bylo to dobrý".

Nechci plýtvat naším společným drahocenným časem. Diskuse začínala kvůli jiném podnětu a ten se bohužel, má-li být naplněn opravdu kvalitně, nedá řešit na diskusním internetovém portálů.

Závěrem moje skromné doporučení. Najděte si dobrého finančního poradce, dejte si tu práci. Je to opravdu dobrá služba a když se správně pochopí spolupráce mezi kientem a finančním poradcem, šetří Vám čas, energii, peníze a hlavně zvédá úroveň a znalosti trhu.

Nikdo netvrdí, že Váš finanční poradce musí být Aol, nebo někdo z jeho týmu. Na trhu je dnes 5 velkých firem, kteří se poradenstvím zabývají. V každé najdete profíky a v každé lidi, kteří se, řekněme to kulantně :), teprve učí a práci finančního poradce nedělají správně. Hodně to záleží na vedení v té, či oné firmě. Na systémových procesech, vzdělání, certifikacích. Ale to je hlavní, nezapomínejte, že je to práce o lidech - tedy především záleží na charakteru a touze každého jednotlivého poradce být opradu dobrým finančním poradcem.

Známka profíka je členství v AFIZ, zkoušky ČNB na investice, interní osvědčení, zazemí velké poradenské firmy, Evropský mezinárodní certifikát (takových poradců je ale do stovky v republice.. :) )

Mějte pěkný víkend a život, A.

aaa*

dobre napsano

ra
hodnocení

0x

Měla jsem podobné problémy a poradil a vše dost rychle vyřídil a po telefonu mi jeden hypotéční poradce mám úplně super úrok.

Jestli chcete napíši vám podrobnosti i kontakt na něj napiste mi na rausa zavinac email. cz

joudic*
hodnocení

0x

Doporucuju KB, osobne mam hypo do 120% castky (...maly odhad *nevi*), jedina KB dava 100% a vice na chaty s evidencnim cislem, mam 1.7mil, 30let, 4% splatka 8500 + pojisteni a vedeni uctu u KB. Vinkulace atd zarizeni blbosti v KB cca 4500. Hypo makler mi také vracel penize zaplacene za odhad banky (4500) ve chvili, kdy byla hypoteka v bance schvalena.
Kdyby nebylo malych zdrzovani majitele i mych atd tak je to vyrizeno do 14dnu, ja byl do 1 mesice.

Tak nebo tak, spis jdete na stranku www.honzovahypoteka.cz , a zadejte si potavku, at jiz jen cvicne nebo doopravdy (makleri se ozyvate sam, kdyz vas zaujme nabidka), nabidky financovani jsou jiz po 1-2 dnech. Systém hodnoceni makleru atd, fakt supr. Tam si i trochu ucelite, co vlastne chcete. V prubehu zadavani poptavky si i spocitate, jestli na to vubec mate, a jakou castku si muzete dovolit.
Kamarad to takto resil, a byl naprosto spokojen, tak jsem do toho sel taky, a z obycejneho testu jestli na hypoteku mam, a co, a jak, tak se za 2 mesice stehuju do noveho baraku, ktery se na me usmal pri brouzdani realitama :)

Respektive proc hledat a obehavat banky atd, kdyz vam primo makleri naserviruji sve nabidky u ruznych bank az pod nos *frajer*

U kazdeho maklere vidite jeho obrat hypotek, a hodnoceni lidmi, kterym hypoteku uz zarizoval, co vic si prat (ja si vybral jednoho z Top 10...ale tak napisu ho, zaslouzi si... je to pan Vodrážka). Muj makler byl naprosty profesionalni borec, ktery byl stejne slusny, distinguovany a pokorny, jako mi pripadal na fotce (proto jsem si ho vybral). Pripadam si jak kdybych psal PR clanek, ale i me skeptika to prekvapilo jak to funguje, a jak to byl super napad, takovy potavkovy portal pro hypoteky vytvorit (jak pro maklere = prisun zakazek, tak pro klienta, ktery si vybere tu nejvyhodnejsi hypoteku pro nej)
Mimochodem hypo makler si vzal za vybehani 2900 Kč, a realitak si vzal provizi 60000 Kč ... dle toho jak si to kdo zaslouzil, bych castky spise prohodil...
...jo a nenechat se realitakem do niceho natlacit, co ten vsechno zkousel, aby to bylo pres ne, jak budu mit pres jejich hypomaklere nej procenta atd, tak drzim *palec*

aol

Dobry den, slusni poradci si jiz zadnou dalsi odmenu od klienta neberou... Za zprostredkovani hypo dostal od 0,8 do 1,5% z vyse hypoteky od banky :)

joudic*

no stejne si porad stojim za svym :) protoze ja rad vymenim 2900 za to, ze na 100% hypo mam 4% urok... zkuste takovy urok dostat kdyz si to vybehate sam :) budete mit 4,2 - 4,4% :) a hlavne nic jsem nemusel delat, krome podpisovani, vse zarizovali oba dva hypotekar a realitak spolu, ja si valel sunky a cekal, jak to dopadne :)

aol

Je to dobrá práce, o tom žádná... :) Nevím, jak je to dlouho, ale vždycky se dá něco vymyslet. Osobně jsem teď řešil pro klienta 110% hypo, 5let fix a 3,55 úrok :) a bez dalšího poplatku od klienta.. Každopádně máte dobré podmínky, přeji ať se Vám nové bydlení líbí. Pěkný večer, A.

karjala*
hodnocení

0x

Dobrý večer, je mi smutno z toho, jak to tu pán aol pojal jako reklamu na sebe samu, nicméně v něčem má pravdu. Opravdu nestačí sledovat jen úrokovou sazbu. Měl byste vědět co budete platit nad splátky hypo (pojištění, vedení účtů, ...). Nesouhlasím s tím, abyste se vyhnul bankám. Můj názor: obejděte si několik bank, nechte si zpracovat nabídku od několika finančních poradců a pak si jednoduše porovnáním zjistěte, co je pro vás nejvýhodnější. Hypo tímto způsobem vyšla 3 měsíce zpět nejlépe od Hypotéční banky (včetně životního pojištění živitele a pojištění nemovitosti). Ale KB poradkyně v bance mi nabídla, že pokud předložím konkurenční nabídku se sazbou nižší než mají oni, jsou schopni to na tuto sazbu dorovnat. Takže pokud u nich máte třeba běžný účet, mohou vám vyjít vstříc.

aol

Dobrý den... reklama to rozhodně nebyla, tedy určitě ne záměrná. Reagoval jsem na moje dřívější příspěvky o smysluplnosti dobrých finančních poradců. Každému je smutno z něčeho jiného... mě osobně z toho, že v ČR je tak málo finančně gramotných spoluobčanů :D

Pochopte prosím, že finanční plánování není jenom o produktech a financování bydlení není jenom o úvěrech a úrokové sazbě. Ve své podstatě se ale nemám čemu divit. Lidí, kteří finančně plánují, je dnes pouze hrstka. A lidí, kteří si myslí že vědí všechno a sami nejlépe (podotýkám v jednom z nejrychleji se rozvíjejícím oboru), je skoro plná republika..:D

Pěkný den, A.

joudic*
hodnocení

0x

no u me slo o to, ze obycejna chata, tzn. číslo evidencni, kdyz budu ultrakonretni tak nakonec hypo je 120%, neverim, ze najdete jinou lepsi nabidku na chatu nez od KB, respektive nemate na vyber, protoze jedina KB na ČR trhu vam da 100% a vic hypo na chatu...

aol

Jak jsem Vám psal, máte dobré podmínky. Užívejte bydlení a těšte se ze života. A.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]