Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymalovat válečkem

Od: lenka92 odpovědí: 11 změna:

Asi dělám něco špatně, ale když maluji válečkem sádrokartonový strop primalexem, tak je po okrajich pruhu víc barvy, když to pak pořádně nerozetřu, tak po zaschnutí jsou na stropě patrné plastické čáry. Je to tím, že mám nevhodný váleček? Váleček je takový chlupatý, ne molitanový. Byl by lepší molitanový? Máte nějaké tipy a triky pro malování?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý večer,

loni jsem maloval byt (stěny a stropy sádrokarton).Věřte nebo ne,koupil jsem postupně tři válečky,každý jiného druhu a všechny tři letěly oknem,nakonec jsem to vzal normálně malířskou štětkou a to,že to není malované válečkem,je znát pouze při podrobnějším zkoumání (na stropech to není znát vůbec).

standam*

nestastnik

tak to jsi frajer

já bez válečku ani čárku...jen rohy kam se nedostanu..

au1
hodnocení

0x

asi moc barvy, zkuste váleček víc vyždímat, než s ním přejedete strop. Pak tam zůstává na kraji moc barvy, kterou už není ve vašich silách rozetřít

Valeckem by to mohlo byt,zkuste si nechat doporucit ve spec.prodejne.Ja bych u chlupateho zustala.Jinak zkuste se podivat na netu videa malovani valeckem.Maji tam postup jak se ma svisle tahat a zas kde zacinat.Neumim sem dat odkaz.jInak je dobre po vyzdimani valecku,prejet poprve na novinach.

mowla*
hodnocení

0x

Váleček - "chlupatý", je tím lepší, čím je hustší - já maluju téměř výhradně fasádním válečkem...

Jakmile váleček namočíte (lépe postupně otáčením než úplným ponořením do barvy), je potřeba jej dobře ´vyždímat´ o mřížku, celoplošně a na závěr oba okraje... Pak malovat nejen ´rovné´ pruhy, ale i roztírat do stran...

standam*
hodnocení

0x

1. presne naredena barva, nesmi byt ridka!

2. valecek maly chlup max. 9mm

pak smudlat a roznaset tak dlouho nez prestane tzv. mlaskani

hodnocení

0x

Lenko, ostříhejte tu hranu, co Vám dělá ty čáry..

jabraka*
hodnocení

0x

Lenko,

Natřít sádrokarton není legrace.Proto pro první nátěr volím barvu naředěnou 1 : 1 ,natírám poctivě vždy tři tahy a hned ještě křížem.

Až je natřená celá plocha,nechám ji uschnout a zopakuji totéž s barvou podle návodu.Na stropy používám teleskopický nástavec.

JABRAKA

instal35*
hodnocení

0x

Ty rady jsou sic dobrý ale jedno je jisté.Nikdy Primalex je to největší sračka. Vyplatí se koupit draší barva a ve finále vyjdou levnějš.

Pracovně ještě líp.

jabraka*

Primalexem maluki mnoho let a jeho produkty kvalitou nezaostávají.Jen je jim potřeba vyhovět.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]