Nejste přihlášen/a.
Asi dělám něco špatně, ale když maluji válečkem sádrokartonový strop primalexem, tak je po okrajich pruhu víc barvy, když to pak pořádně nerozetřu, tak po zaschnutí jsou na stropě patrné plastické čáry. Je to tím, že mám nevhodný váleček? Váleček je takový chlupatý, ne molitanový. Byl by lepší molitanový? Máte nějaké tipy a triky pro malování?
Dobrý večer,
loni jsem maloval byt (stěny a stropy sádrokarton).Věřte nebo ne,koupil jsem postupně tři válečky,každý jiného druhu a všechny tři letěly oknem,nakonec jsem to vzal normálně malířskou štětkou a to,že to není malované válečkem,je znát pouze při podrobnějším zkoumání (na stropech to není znát vůbec).
asi moc barvy, zkuste váleček víc vyždímat, než s ním přejedete strop. Pak tam zůstává na kraji moc barvy, kterou už není ve vašich silách rozetřít
Váleček - "chlupatý", je tím lepší, čím je hustší - já maluju téměř výhradně fasádním válečkem...
Jakmile váleček namočíte (lépe postupně otáčením než úplným ponořením do barvy), je potřeba jej dobře ´vyždímat´ o mřížku, celoplošně a na závěr oba okraje... Pak malovat nejen ´rovné´ pruhy, ale i roztírat do stran...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.