Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálenost zdí na vanu

Od: matesxss* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,rekonstruji koupelnu a chystám se postavit příčku koupelny. Jak daleko ji postavit od té první abych tam pak usadil mezi ně vanu 140cm dlouhou. Nemám v tom zkušenosti kolik se nechává na obklad+lepidlo,nebo usazení vany :-/ (myslel jsem tak 145cm asi?)

doplněno 16.05.12 08:58:

obr.

doplněno 16.05.12 08:59:

.

doplněno 16.05.12 09:00:

.

Vzdálenost zdí na vanu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Obrázek sice žádný nevidím, ale má-li vana 140, stačí nechat mezeru 141, aby se ti tam líp zasouvala. Kachličky pak jdou přes vanu, aby voda stékala po liště dovnitř. 5cm už je moc. I kdybys měl tlustší kachličky, tak budou tak 8mm maximálně a jsou-li rovné zdi, tak lepidlo dá kolem 5 mm, takže max. 3cm celkově a už to bude na hraně.

matesxss*
hodnocení

OK díky za radu.obrázek se nejak nechce zobrazit :-/ Možná to zkusím raději na 142,nevím jak moc jsou steny křivý a zdít budu teprve podruhé tak si dám tu rezervu radeji 1cm z každé strany.

doplněno 16.05.12 12:47:

Nemá ještě někdo zkušnost? Čím víc stejných názorů se mi potká-tím líp :)

matesxss*
hodnocení

Nemá ještě někdo zkušnost? Čím víc stejných názorů se mi potká-tím líp

Raději krapet méně místa, než více.

Pokud bude vana hodně natěsno, pak drážku na její osazení do zdi vyškrabete či vyfrézujete poměrně snadno...Ale pokud tam budete mít "plonkové" 2cm na každé straně, pak s tím budete těžko něco dělat...a bude to ošklivé...

ladaadal*
hodnocení

0x

Martincakl. to máš pravdu, ale po každé straně 1cm mu vyjde.

Ale teď mě napadá matesxss - tys nenapsal, jestli to máš s omítkou a tu novou, jestli děláš z Itongu a kachličky, nebo taky omítku?

Ten 1cm je i s omítkama - hned pod kachličku.

matesxss*
hodnocení

Jj díky za upozornění.. Ta první stěna je natahlá lepidlo s perlinkou a druhou budu stavět..Takže asi 142,5 cm-(cca 5mm lepidlo s perlinkou na zeď a pak zůstane z každé strany té vany 1 cm nechaný na lepidlo s obladem) co myslíte?

ladaadal*
hodnocení

0x

Mělo by to tak vyjít. Pod první řadu stejně budeš dávat vanovou lištu, takže to bude OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]