Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Altán a právo

Od: gaucho912* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám dotaz jaké právní náležitosti musím vyřídit při stavbě altánu,slyšel jsem ,že pokud bude na pilonech tedy v mém případě na dnešním hitu vrtákách do země nemusím nic a nikde hlásit a mohu bez skrupulí stavět .Či přecijenom něco musím vyřídit? děkuji *frajer*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Vybrala jsem náhodně informace stavebního úřadu z Loun. Informace jsou přehledné a vyčerpávající. Předpokládám, že vás by se týkal § 103 - pokud budou při stavbě zachovány podmínky - především asi rozměry stavby. Takže byste mohl skutečně stavět bez nějakého papírování. A já osobně bych doporučila, pokud byste stavěl u hranic pozemku se sousedem, tak bych o tom s ním promluvila. Není to vyloženě povinnost, ale vaše dobrá vůle. *vtip*

mulouny.cz/...

hodnocení

2x

Podle zákona o katastru podléhá evidenci stavba pevně spojená se zemí (tzn. na základech) o rozměru větším než 16 m2. Tzn. budete-li stavět na pilonech, tak evidenci katastru nepodléhá.

Podle stavebního zákona je stavební povolení třeba u stavby větší než 150 m2, což také není Váš případ (tedy předpokládám *smich*). Dále je tu věc kterou zmiňovala pisatelka přede mnou. Pokud budete stavět blíže než (tuším) 2.5 m od hranice pozemku, musíte mít souhlas majitele sousedícího pozemku.

gaucho912*
hodnocení

Ale co když jsme chatová osada a hranice pozemku vlastně neexistují všechno je všech .A dále dobře to vše se týká altánu a pokud to bude saunový domek kde už je zapotřebí přivést elektřinu atd. jakým způsobem se mění zákon.děkuji*smich*

hodnocení

2x

Jak je zde uvedeno, že pokud je půdorys větší než 16M2 jste povinnen podat ohlášku stavebnímu úřadu. Já jsem stavěl taky pergolu cca 20 M2 a raději jsem to šel dodatečně ohlásit. Nic Vás to nestojí (jen trochu času) a máte klid, že Vám už do budoucna nikdo nemůže nic říct.

uska*

I když nebuduete potřebovat stavební povolení ani ohlášku, tak potřebujete souhlas s umístění stavby. Šupky dupky na stavební úřad pro informace. Každý stavební úřad požaduje něco jiného - bohužel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]