Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace podlahy s minimálním zvýšením

Od: aigor* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

řeším rekonstrukci RD, komplet podsklepeno s podlahami ve stávající skladbě shora-dolů:

- koberec

- dlaždice Xylolit 2cm (zčásti už některé poškozené a uvolněné)

- cca 5cm betonový potěr

- cca 10cm vysypáno škvárou

- betonové desky PZD 120

Stáří něco přes 30let. Pravdou je, že když jsem tady vyrůstal, tak přes hladký koberec jsem nikdy vyloženě chlad necítil (což nemůžu říct teď v bytovce), navíc kvůli nižším stropům a následně nutnosti zvedat všechny překlady prostupů se chci vyhnout zvyšování skladby. Napadlo mě vyloupnout Xylolitovou dlažbu, vyrovnat podklad (samonivelace?) a nahradit něčím efektivnějším. Na to přijde nejspíš podlahovka.

(soused stejnou situaci vyřešil zalitím samonivelační stěrky i přes dlaždice, na to položil marmoleum a je druhý rok spokojen)

Jaké zvolit optimální řešení? *nevi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

nalep EPS na strop sklepa

aigor*
hodnocení

Ano - s tím výhledově taky počítám (i když třeba v prádelně kvůli vlhkosti, nebo kotelně kvůli hořlavosti,.. bych měl strach). Teď jen potřebuji vymyslet podlahy, abych mohl začít další práce.

Aby podlaha byla už nachystaná na finální podklad a také abych si za rok nerval vlasy, že by to šlo řešit za podobné peníze lépe...

doplněno 15.05.12 20:48:

Co třeba nějakou kročejovou izolaci? Ne že by mi vadilo, že ve sklepě bude slyšet dupání, ale kdybych mohl omezit šíření i do obvodových stěn, proč ne..

standam*

OK, tak po vyrovnani dej pod plovoucku HOBRU (zelena 8mm) nebo tolik kolik budes potrebovat 2x8 apod.

doplněno 15.05.12 21:02:

kdyz to bude "kopat" mrkni na ten 50mm beton, asi nejlepsi, ale nejvice pracne by bylo vybrat az po nasyp a doplnit EPS + beton deska nebo beton desku nahradit 2x deskou (OSB) pak muzes dat vice EPS, pripadne tl. EPS dohnat EPS s lepsi lambdou

doplněno 15.05.12 21:04:

jeste malickost, pocitej, ze Lamin. podlaha bude studena (pocitove)

aigor*
hodnocení

Upřímě - na sekání toho betonu si netroufám. Podle toho co jsem slyšel jak se pajcovaly i některé panely "podložením zespodu a zalitím vyložených cihel na plocho maltou" bych měl strach, že při věští ráně odcestuju o paro níž.

S tou izolační vrstvou slyším z každé strany něco jiného. Jeden říká korek, jiný OSB, tvrzený PS, Supersonic PUR,... všechno je to jen několik mm ale neumím posoudit vhodnost ani efekt různých variant za vynaložené peníze (na druhou stranu zase plocha nebude tak velká, abych počítal každou korunu, do podlah se přece jen často snad nepoleze).

Ohledně plovoučky - vím, v bytovce ji máme. Ale mám slabost pro dřevěný povrch a viděl jsem už opravdu velice zdařilé imitace.

Zvažoval jsem i dlažbu, ale tam by chlad byl ještě výraznější, navíc i další zátěž pro konstrukci a vyšší cena. (marmoleum ani jiné náhražky mě zatím nechávají bez zájmu, asi mám zakořeněnou averzi z dob minulých..)

standam*

izolovat nikdy (zatim, mozna az za 50let) nebude par mm, ale vice izolace

mrkni o kolik muzes jit vice po vybrani nebo bez te dlazby a podle toho dej HOBRU a lamin. podlahu

snaz se co nejvice budes spokojen a nezapomen na PE folii pod HOBRU, nic jineho me nenapada

odhaduji, ze se muzes dostat na 30mm HOBRY coz uz bude znatelne s tim slozenim co mas a dal bych to resil EPS do sklepa

kotelna resp. komin kotlu a EPS je dalsi vec, zde lze pouzit nehorlavou mineralni izolaci v deskach

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]