Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplovzdušné panely Solar Venti

Od: honda77® odpovědí: 2 změna:

Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s teplovzdušnými panely solar venti. Uvažuji o jejich koupi, na chalupu. Panel má ventilátor, který je napájen pomocí solárního článku, vhání do budovy ohřátý vzduch když svítí slunce a tím místnosti částečně temperuje a vysušuje.

Odrazuje mě však pořizovací cena.:(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

machp*
hodnocení

0x

honda když tě odrazuje cena tak si to vyrob sám osobně bych to za ty peníze také nekoupil.Za mnohem menší peníz si můžeš zbudovat Trombeho stěnu .

hodnocení

0x

Také jsem o koupi toho panelu uvažoval, ale nakonec jsem od toho upustil. Panel totiž fouká teplý vzduch jen když svítí slunce. Když však v létě svítí slunce, tak je venku vedro a v chalupě příjemný chládek, takže by ten panel byl stejně vypnutý. Maximálně by běžel na jaře a na podzim nebo v zimě, kdy se přísun teplého vzduchu do roubenky dá vydržet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]