Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada cementového špricu?

Od: zelenac* odpovědí: 4 změna:

Potřebuji udělat resp. opravit jen asi 0,5 m čtv. omítky oklepané na cihlu. Cement na tu trochu nechci kupovat . Mám zbytek jádrové omítky,štukovou, sádru , písek a trochu( lepidla na obklady,což jsem si myslel že mám cement). Co např. tu jádrovku smíchat trochu se sádrou a malinko písku? Bude to dobrá náhrada špricu? Nebo to lepidlo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

opras, vysaj, napenetruj zed pokud jadrovku namichas dobre neni nutny spric, ten se doporucuje davat na exterier na interier neni nutny

jinak muzes naredit jadrovku a spricnout, rozhodne nepridavej pisek ani sadru

ALE kdyz budes zed penetrovat muzes do penetrace namichat trochu pisku nebo te jadrovky, take to bude OK

zelenac*
hodnocení

Příteli žádnou penetraci nemám! Kupovat ji nebudu, to bych rovnou mohl koupit ten cement. Co mám, jsem napsal. Jo a je to venku starý komín. Pochopitelně cihly zvětralý tak jsem je fest oškrabal a vyfukoval a vymil vodou.

standam*

Kdyz je problem koupit 1,5kg cementu za 20-30,- nebo vetsi za 50 - 60,- a penetraci za dalsich 50,- tak to spricni jadrovkou, ale tento spric bude slouzit pouze jako drzak pro nahozeni nic vic casem to spadne, takze klidne bez spricu

nebude lepsi udelat novou omitku na celem komine a poradne, pak to vydrzi dlouho, snad neni tak vysoky :), ale dle kazdeho rozumu

mowla*
hodnocení

0x

Pokud ta jádrová množstvím stačí (je třeba ji trochu naředit - ale ne až do formy špricu), je nejlepší z toho, co máš...

Určitě nepřidávat písek ani sádru...

Pokud nestačí, smíchej ji se štukovou...

Lepidlo - no, nevím, co máš zač, ale taky bych ho tam necpal...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cementový špric
Otázky na téma spric

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]