Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystěhování přítelkyně syna

Od: macek71® odpovědí: 30 změna:

Dobrý den,

poprosil bych o radu.inernet pročítám už od rána a jednoznačnou odpověď nemám.Tchán vlastní družstevní byt ( nebydlí tam,bydlí u přítelkyně) V bytě bydlí jeho syn,který tam má trvalý pobyt stejně ,jako tchán.Syn si se souhlasem tchána přivedl přítelkyňi,která tam cca 5 roků bydlí,ale nemá tam ani trvaly ani přechodný pobyt.Syn tam již nebydlí ( je to taková velká story,je zbytečné o tom psát.Prostě tam nebydlí)Přítelkyně v bytě zůstala.Tchán zjistil,že na bytě je dluh cca 40 000kč a chtěl byt prodat.Ona se z bytu nechce vystěhovat ( ikdyž nemá žádný papír,že tam má uživací právo).Tchan zašel na policii ČR a tam mu sdělili,že pokud někdo v bytě bydlí dlouhodobě,tak jej nelze jen tak lehce vystěhovat a defacto má právo tam bydle.Pokud by vyměnil zámek,tak mu ještě hrozí soudní postih

Otazka zní,jak ji LEGÁLNĚ dostat z bytu ven.j.Výsledek asi je ,že dotyčná hvězda bude bydlet v bytě dál,tchán da žalobu na soud o vyklízení bytu.To bude trvat cca 20 let.Dál bude platit za byt a nikdy ty peníze z té feťačky nedostane.To je nějaké choré,ne?Já ty zákony této skvělé republiky nechápu. Poprosil bych tedy ,jestli se stímto případem nesetkal a nenapsal,jak se v této situaci zachovat..Předem děkuji Macek

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jareek*
hodnocení

0x

Zřejmě zde jde o t.zv "vydržení". Je pravda že policie je v tomto případě bezmocná a musí to rozhodnout soud - bobužel. Holka se tam zabydlela už moc dlouho. Švejk by řekl: Zakopali jsme se na předem připravené pozici.

*smich*

kejki

Ale opravdu v uvozovkách vydržení, protože zákonné podmínky to nemá.

kejki
hodnocení

0x

Policajti jsou schopni jakékoliv historky, když to bude znamenat, že oni nic. Plus jejich pojetí práva je něco obludného.

Čeho by se asi tak dotyčná mohla po výměně zámku dovolávat? S klasickou výpovědí z nájmu to bratrovi trvalo asi 6 let - myslím, že 2 roky to leželo jako dovolání k NS. V tomhle případě by to bylo rychlejší, protože tam není žádný užívací titul, dlouhodobě neplatí a možná i nežije řádným životem.

kejki

Tchán může nechat odpojit elektřinu, aby se dluh nezvyšoval. Distributoři jsou mnohem méně váhaví, než policie a k odběru požadují právní titul.

hodnocení

elktřina,plyn to je jasné.Ale nájem se platit musí a to při rychlosti dnešních soudů by byla asi dost pálka. 5000kč/měsíc x několik let je dost.Mě udivilo ,že někdo má nějaký právní nárok na užívání bytu ( alespoň podle Policie,ale nevěřím,že by si to policajt vymyslel.A to mám na ně taky dobrý názor :) ),když tam bydlí nějakou dobu.Sousedi asi nic nepotvrdí,protože dnes se každý bojí a nechce někde lítat po soudech a po policajtech.Taky jsme uvažovaly,jak by dotyčná po výměně zámku dokazovala ,že tam bydlí.

stirecek*

Macku pokud jsem to správně pochopil, tak se divím, že tchán nevyměnil zámek už dávno, když se odstěhoval syn. Asi má dost peněz někomu přispívat na bydlení a devastaci vlastního bytu. Na co asi by se ta holka vymlouvala, kdyby vyměnil zámek? Policie by ji poslala pryč stejně jako tchána předtím. Já osobně jako majitel bytu bych se k soudu moc těšil, ale pochybuju, že by se vůbec ta věc k soudu dostala.

olaf71*
hodnocení

0x

nikdy bych netušil, že vyhodit vychc... ženskou z bejváku, je tak těžké. navíc bez trv.bydliště. chytit a vyhodit, pak si může jít sama stěžovat, že někde bydlí neoprávněně 5 let.

hodnocení

tak možná jsem se špatně vyjádřil.Ona tam bydlela se souhlasem tchána.Syn se zeptal ,jestli s nim může přítelkyně bydlet,on souhlasil.To že neplatí nic se dozvěděl náhodou před 2 dny,tak začal situaci řešit.On s ní neměl sebemenší problém,takže nic neřešil a byl rád,že mu někdo valstně drží byt a on ho nemusí pronajímat někomu cizímu.Se synem v kontaktu není a strejně by nic asi nevyřešil.Proto se rozhodl byt prodat,ale si postavila hlavu,že z bytu nejde,že nemá kam jít.Já bych ji asi taky chytil za límec a posadil na schody před barák,ale tchán prostě je klidná povaha a chtěl by vše vyřešit " legálně" .Pán policajt mu řekl,že by mohl být trestně tíhaný.A člověk ,který má 64 let,nikdy nebyl soudně trestán má samozřejmě obavy.je mi ho líto a proto bych mu rád pomohl

stirecek*

No jestli je tchán podělaný už teď, tak byt neprodá ani po smrti, protože ta mladá holka ho nejspíš přežije. To že měla ústní souhlas, dobrá, ale teď už ho nemá. Byt prostě není její a tím to hasne. Druhá věc - pokud tam zanechala dluhy, tchán ji může zažalovat - ovšem bez svědků to nepůjde, pokud byt užívala na ústní dohodu. Ona vlastně může být ráda za to, že do teď měla kde bydlet zcela zadara. Fakt nevím, co tady řešíš. Když na to nemá náladu tchán, udělej to za něho. Fabka stojí možná stovku, za práci ti tchán od radosti třeba taky něco dá a budete spokojení oba dva. Na nezákoně obydlený byt, žádný zákoný důvod k vystěhování není. Policie mu to naznačila, ale nepochopil...

koukolik
hodnocení

0x

No a kde je ta ženská hlášená trvale? Tam má podle mě nárok na bydlení a tam ať se vrátí. Bez nájemní smlouvy nebo jakéhokoliv jiného papíru, který by ji opravňoval užívat cizí byt je tam jakoby na návštěvě. Vystihnout kdy nebude doma, vyměnit zámek, kufry za dveře a hotovo. Ať tchána žaluje a soudí se s ním ona.

Jestli to chcete mít právně čisté, poraďte se s právníkem, za těch pár tisíc to snad stojí. Na policajty se vykašlete, ti se budou chovat alibisticky.

hodnocení

policajti alibisti asi jsou.protože by musel zvednout p... a sepsat protokol apod. Ale zase se mi nechce věřit ,že by vymyslel takou blbost a vědomě lhal,že má nárok tam bydlet

doplněno 14.05.12 14:55:

kde je trvale hlášena fakt nevím.Ale bydlela u rodičů a nepohoidla se snima.Takže tam se vrátit asi nemůže

koukolik

*smich* několik diskuzí na toto téma proběhlo i na poradte.cz a musím konstatovat, že v tom úplné jasno nemá snad nikdo takže policajti budou tápat taky. Možná to pochopili tak, že mají tu ženskou vyhnat z bytu a to opravdu není úplně jednoduché, chápu, že se jim do toho nechce. Tady bohužel naráží slušnost na neomalenost a drzost a doufám, že tentokrát neprohraje. Tchán by měl prostě bouchnout do stolu a udělat, co jsem psal nahoře. Jestli chce být moooooc slušný, zaplatí jí po vyhazovu týden pokoj na ubytovně, aby měla čas situaci vyřešit. Že se nepohodla s rodiči nemusí nikoho zajímat. (S vašim tchánem je naopak nejlepší kamarádka, tak u něj zůstane né? *smich*

hodnocení

Vážený pane koukolík,asi nepochopíte psychyku 60 člověka,který není milionář a je na tom špatně.Ale vaše inteligentní smajlíky potěší.Děkuji vám za rady,ale raději ... no nic.Zkusím toho právníka,třeba mi poradí něco použitelného.Děkuji za odpovědi všem

koukolik

ale tak to neberte osobně, nesměju se vám ani tchánovi a opravdu se snažím poradit i když možná trochu zlehčeným tónem. Osobně si myslím, že právník vám neřekne nic jiného než už zaznělo v této diskuzi, možná ještě doladí nějaký detail, ale pro klid duše tchána to udělejte. Znovu se musím opakovat: Drzost a bezohlednost stále vítězí nad slušností a pochopením. Přeju ať to dobře dopadne.

hodnocení

0x

Určitě ji vystěhujte a nikoho se neptejte ,právo vydržení zde nejde uplatnit protože je znám majitel což je tchán.Dotyčnou bych vyzval písemně k opuštění bytu a na policii ji nahlásil za neoprávněné vniknutí do bytu.Můžete si vymyslet že po rozchodu se odstěhovala syn si našel jinou a byt byl dlouho prázdný.Bývalá si ale nechala udělat jinný klíč protože znala situaci a věděla že do bytu nikdo docházet nebude a počase ho neoprávněně obydlela.

kolicek*

No jasne nic neresit a zenskou vystehovat. Pokud tchan nema klic, tak mu to otevre zamecnik oproto dukazu, ze byt je jeho. Pokud ho ma, tak tim lepe. Vymenit zamek Zabalit holce veci, nejlepe bych to hodil nekam do uschovy na jeji jmeno a dal ji akorat papirek, aby si to vyzvedla. Urcite bych veci nevyhazoval nebo nedaval pred dvere. No a az slecna prijde, tak at si stezuje treba na mesici. K bytu zadny papir nema a nikdo ji tam taky nepusti na nejaky jeji "cestny slovo". Mozna, ze je tchan klidna povaha, ale s takovou ho ta svine akorat vostrouha, takze si proste nechat narust koule a vyhodit ji raz dva.

lui*
hodnocení

0x

Já bych se do takovéhle "partyzánštiny" s násilným vystěhováním nepouštěl. Byt je to družstevní, visí na něm dluh za nájem. Domluvte se s družstvem, ať ji nechají vystěhovat jako neplatiče, že jim potom ten dluh okamžitě uhradíte. Vy budete mít prázdný byt, družstvo zaplacený nájem.

hodnocení

Družstvu to je úplně jedno.Byt je psaný na tchána a ona tam nemá žáídný " papírový pobyt ",takže dluh bude samozřejmě vymáhat po něm.O dluh nejde ,ten je už zaplacený.A vymáhat jej po feťačce je asi zbytečné.Za důvěru se platí.

doplněno 15.05.12 06:31:

s vystěhováním to je myslím vyřešeno.Stěhujou se tam na měsíc 2 mojí kamarádi a myslím,že do 3 dnů slečna odejde sama.Kamarád mi doporučil vymahačskou firmu a ta mi vysvětlila,jak se to legálně dělá.V rámci zákona

koukolik

*palec* no vida, ono to půjde

ladaadal*
hodnocení

0x

Co zavolat na policii a nahlásit vloupání do bytu cizí osobou? Pak by měli přijet, zjistit totožnost a tudíž i trvalý pobyt, odvézt ji k výslechu a zavést na trvalou adresu.

hodnocení

tak dnes jsem zastavil příslušníky PČR a pak i městskou policii a potvrdily mi ,že nejlepší počkat až odejde z bytu,vyměnit zámek a je klid.Tak teď jsem z toho zmatený,proč poolicajti tvrdili tchánovy něco jiného.Možná to špaatně pochopil.Ale je to jedno.Myslím,že s těma kamarádama je to takove lepší.Ona se tam bude možná chtít vrátit,ale oni dva ji to znepřijemní.Dnes jdu kamarády představit,jako nové nájemníky,tak jsem sám zvědav.Oba dělají na směny,tak jsem zvědav jak se holka vyspí.To by nebylo špatné jako online přeno.Takové reality show *smich*. Jinak děkuji za odpovědi.

i

stirecek*

Já jsem ti to říkal hned, mám s tím bohaté zkušenosti, ale nevěříš mi;)

Proc vloupani,pani byla dlouhodobe na navsteve,nechava se dobre a neni hlasena,tudiz byt nemuze pokladat za sve bydliste.Jeste ten den po domluve policie by musela opustit kvartyr.Nema tam pravne co delat.

olaf71*

tak nějak bych to udělal. zazvonit, otevře, chytit za límec, vyhodit na chodbu , zabouchnout a zamknout zevnitř. pak si může jít stěžovat ona a schválně čeho dosáhne.

hodnocení

0x

Nevim jak dnes,ale pred par lety,kdyz nekdo nemel pobyt a vlastnictvi,tak musel opustit byt okamzite.Asi pred 10 lety se stal pribeh memu kamaradovi.Manzelka se chtela zmocnit spolecneho majetku a hlavne se zbavit jeho.Udelala to takto:Nez se vratil muz z dovolene z deckama,tak stihla vymenit byt..Manzel nic netusic,zjistil,ze na adrese bydli cizi lide.dopidil se,kde zenu a najde a nebyl vpusten do bytu.Kamarad zavolal policii.No a postup byl takovy:Shledali,ze v OP ma adresu,kde bydli cizi lide,legalne.Presto ze byl jeste v manzelskem svazku,ale v novem bydlisti hlasen nebyl.No samozrejme.Ale policie rekla,nejste zde hlasen a musite odejit.Dodnes se s zenou soudi a nevyhral nic.Pani vesele podplaci pravniky z jeho penez.No.proc to pisi,jestli by stacilo,ze nenini hlasena taky zavolat policii.Kdo ji dosvedci jak dlouho tam bydli.Na koho je inkaso psano?Pokud na tchana,tak bych se vubec bavila a ven.

koukolik

Pokud byl ten byt ve SJM, mohl napadnout tu výměnu a dožadovat se její neplatnosti. K takové operaci je nutný podpis obou manželů. Nebo je to jinak?

kolicek*

Neni, je to presne tak. Historka mi moc nesedi, ale tady v nasem Abusrdistanu se muze stat vsechno.

koukolik

operovat absurdistánem je hodně laciné, tam mohla hrát spousta dalších okolností a samozřejmě schopnost advokátů obou stran. Proto bych rád od juglanse věděl podrobnosti.

V lete kamarad prijede na navstevu,klidne necham vyjadrit jeho,abych podrobnosti neskreslila,net nema a nyni proziva prechod domu z krimu,takze ho nechci zatezovat.Chyby ze si nevzal advokata.

Ja jsem te historce taky nemohla uverit,ale cim dele se seznamuji s touto letitou kauzou,tak vim,ze je mozne uplne vse,kdyz mate prachy na podplaceni.Dokonce si sehnalq falesne svedky a vymysli si ze ji byvaly napada ,pritom,vyjma soudu by ji10 let nevidel.Klidne ho ted zavreli na 8 mesicu a vubec mu nepomohlo,ze v inkridovanou dobu byl u lekare,jelikoz uz je z toho po letech na prasky a Dr.z vlastni ineíciativy,mu sla svedcit,protoze ji prislo lito ,jak s nim byv.zena naklada a nic nepomohlo.Dokonce ho do kriminalu poslal clovek,ktery se ted ma co zpovidat z uplatkarstvi a ne maleho.Jenomze se treba vykrouti.Kamarad byl taky presvedceny,ze neni mozne,aby tohle nevyhral a proto podcenil obhajobu,hajil se sam z pozice slusneho cloveka.No nyni se vratil,trne hruzou,co si zas ta jeho vymysli a setri na pravnika.Navic ho klidne sebrali ze zdravotnickeho zarizeni,je v ID a vubec netusil co se deje.Pani dela uklizecku na soude a svete div se,ze i uklizecky maji pravni znamosti.

doplněno 16.05.12 16:15:

Zapomela jsem zminit,ze zavrit ho nechala,protoze prohlasila,ze jak bude chtit vyrovnani majetku,tak mu udela peklo,coz zacala plnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]