Nejste přihlášen/a.
Manželce upadla voňavka a na dlažbě v koupelně se na dvou dlaždicích odprýskla glazura. Tak 1cm2 na každé.
Dá se to něčím opravit nebo trvanlivě zaretušovat bez výměny dlaždic?
Děkuji.
Nejde.Nejlépe se to udělá vybouráním těch poškozených dlaždic.(teda pokud jsou náhradní)jinak asi jak je tu psáno a poté to přelakovat,ale nikdy to již nebude to pravé,ořechové!
Při bourání těch poškozených je nejlepší vyřezat malým rozbrusem spáru (opatrně,ať se neškrábne zdravá) a tyto (počkozené) malým sekáčkem rozbít,odsekat!Pokud se nevyřeže spára bude poškození pravděpodobně i prři sebeopatrnějším odsekávání pokračovat.
doplněno 14.05.12 11:44:To instaleter-to je OK.taky občas nestihnu včas.
Jinak s tímto mám osobní zkušenost a dle hesla kovářova kobyla a ševcpva žena chodí bosé-taky mám tot v předsíni u komory,ale mně upadl klíč- francouzák nebo hasák už nwn. a jsem líný to opravit,spárovačku,lepidlo,rozbrus atd,vše mámi tu dlažku.naštěstí to moje neví ,že jsem to udělal já a nadávala na kvalitu!
Zdravím. Nad tím už jsem s obkladačema tolikrát bádal a nic kloudného jsme nevymysleli. Spárovačka s lakem na nehty v podobném odstínu, nebo různé laky na keramiku , které se nemusejí vypalovat atd. Nakonec zjistíš , že nejlepší je ta výměna ( pokud máš náhradní) Kdyby jsi to měnil , tak je vysekávej od středu směrem ke kraji , aby jsi nepřenesl pnutí na ostatní dlažbu. Dobré je to také po kouskách navrtat. ... Dej tam pěnovou předložku a slouží to i jako prevence. Hodně zdaru
Na opravu drobných poškození jako je odprýsknutá glazura na obkladech a dlažbě existuje speciální keramický tmel Kerami-Fill. Tmel se prodává v různých barvách a jednotlivé barvy tmelů lze mezi sebou míchat a vytvářet tak zcela přesné odstíny. Tmel má podobné vlastnosti jako původní povrch obkladu nebo dlažby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.