Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat informace o pozemku

Od: michaelaa* odpovědí: 3 změna:

Zdravím chtěla jsem se optat jestli někdo nevíte na jaký příslušný "úřad" v okolí svého bydliště se mám obrátit. Za městem je obrovská louka koukla jsem do katastru nemov. a není u ní přiřazené žádné číslo (tudíž nemá majitele?) Jak tedy zjistím jestli je potencialně prodejná? Je vůbec možné že kus louky nebo přrody prostě nikomu nepatří? a jak ji získat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kratast*
hodnocení

2x

kazdy pozemek musi mit cislo a majitele, majitelem muze byt FO nebo PO, nektere pozemky jsou mest, obci a nebo statu. V katastru nemovitosti se ti muze stat ze ti to odepre pristup k informaci, to se stane treba kdyz si kliknes na vojensky ujezd, zakladny atd... je to kvuli utajeni info a nebezpeci zneuziti a ohrozeni statu.

takze pro tebe: nahlizenidokn.cuzk.cz/... -> zobrazeni mapy -> vyhledat si misto podle mapy a zjistit si info o parcele. najdes majitele, vetsinou tam byva i adresa a uz se tam jen zastavit popripade napsat dopis.

nemec*
hodnocení

0x

u nás ještě nemáme digitalizováno - občas se stane, že u nějakého pozemku je udáno, že parcela není zapsána na listu vlastnictví = nemohu dohledat majitele.

překliknu pak na druhou možnost při hledání - Parcela zjednodušené evidence (PZE) a na základě toho mi to majitele + na jakém LV je parcela zapsána, ukáže.

Parcela

ještě tu někdo dával tento odkaz, taky šikovná pomůcka při tipování okolních pozemků -

mapy.crr.cz/...

hodnocení

0x

Aplikace nahlížení do KN (kterou tu radili mí předchůdci) je fajn a mnohdy pomůže. Když ne, je třeba navštívit úřad...

Každý pozemek má svého majitele a úřad na který se ptáte se jmenuje Katastrální úřad... Tedy po novu Katastrální pracoviště (úřady zůstaly jen jako krajská střediska pod která spadají jednotlivá pracoviště) a obvykle se nachází v každém okresním městě.

Jestli je parcela prodejná Vám ale tento úřad nesdělí, musíte se obrátit na jejího majitele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]